یك كارآفرین، نقش رسانهها را برای راه اندازی جریان نیكوكاری و كمك به همنوع در كشور بسیار حائز اهمیت دانست و این فعالیت را همپای حضور و زیارت در مكانهای مقدس، ارزشمند توصیف كرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علیرضا نبی مدیر بنیاد نیكوكاری نبی با حضور در برنامه گفتاورد رادیو تهران درباره وضعیت كمك به محرومین در ایران گفت: من شخصا اعتقاد ندارم كه دولتها به تنهایی باید وظیفه اشتغالزایی و كمك به نیازمندان را داشته باشند. چناچه در مردمسالاری دینی نیز چنین چیزی صادق نیست.
به گفته او حتی در فرهنگ ایرانی نیز واسپاری امور خیریه به دولت دیده نشده است به طوری كه بر اساس سنت های ما از قدیم فرهنگ پخت آش پشت پا ، توزیع نذری و تعارف به غذا برای خوراكی هایی كه احتمالل دارای عطر زیادی هستند و همسایه ها از آنها خبردار می شوند وجود دارد و این نشان می دهد كه در ایران انسانها نمیتوانند از حال یكدیگر بیخبر و نسبت به یكدیگر بیتفاوت باشد.
او با بیان اینكه شهر و كشور توسعه یافته از دل انسانهای توسعه یافته بیرون میآید، گفت: هجوم شهروندان آمریكایی به فروشگاه های این كشور همزمان با بروز پاندمی و در عین حال رفتار متمدنانه شهروندان ژاپنی در زمان بروز سونامی برای دریافت امكانات اولیه مانند آب و غذا این مساله را تایید میكند.
این كارآفرین با بیان اینكه ایرانیها توسعه یافتگانی بودند كه از این فرهنگ دور افتادند تصریح كرد: از همین رو باید با یادآوری آنچه بودیم بر آنچه میخواهیم باشیم تاثیر بگذاریم و تغییر رفتار ایجاد شود.
او در پاسخ به این پرسش كه آیا نسل جوان نسبت به فرهنگ قدیمی و باورهای ایرانی بیتفاوت است؟ گفت: نمی توانیم بگوییم كه نسل جوان به فرهنگ و ایدئولوژیهایمان بیتفاوت هست چون تجربه نشان داده در زمانهایی كه به درستی از این شاخصها استفاده شده است آنها نیز روی باز نشان داده اند.
نبی با بیان اینكه 9 درصد از ثروت و یك درصد از جمعیت جهان در ایران است، گفت: این یعنی هر نفر 9 برابر خودش در ایران ثروت دارد اما سوال اینجاست كه چرا با صحنههایی روبرو میشویم كه از شدت فقر همه را اذیت میكند. زباله گردها و كارتنخواب ها بخشی از این فقر هستند.
او با اشاره به نقش تاثیرگذار رسانه ها در فرهنگسازی گفت: در این شرایط رسانه تنها راه چاره ما است. من معتقدم لحظات مقدسی كه در رسانه میگذرد همپای لحظاتی است كه در حرم ائمه و امامان(ع) سپری میشود.
او تصریح كرد: رسانه باید روشنگری كند. من با تصورات كه ایرانیها نسبت به مشكلات و همنوعانشان بیتفاوت شدهاند و یا اینكه گفته میشود زمانه بد شده است كاملا مخالف هستم .
او با تاكید بر نقش و وظیفه انسانی افراد در جامعه برای كاهش مسائل در كنار نقش دولتها افزود: من معتقدم كسی كه مهاجرت میكند كسی كه درباره ایران بدگویی میكند و ... تنها یك دلیل دارد و آن دلیل هم این است كه او ایران را نمیشناسد.
او با بیان اینكه « من ایرانم را دوست دارم چون ایرانم را می شناسم» تصریح كرد: روستای نمونه ابریشم در ایران یك نمونه بسیار خوب است. این روستا بسك نام دارد كه صدخانوار جمعیت دارد. بسك در تربت حیدریه از توابع خراسان رضوی است. 70 درصد ابریشم ایران را تامین میكند. تمام روستا به استثنای دو خانه كارگاه ابریشم است. این منازل پلاك ندارد و شماره كارگاه شاخصه آنها است. این روستا بدون طلاق و بدون دود و مواد مخدر است. اینها همگی نقاط مثبت زندگی ایران است كه متاسفانه گفته نمیشود.
او با اشاره به ناهماهنگی بین دستگاه ها برای ارائه خدمات به نیازمندان گفت: این هم از نقاط منفی ایران است كه 20 و اندی دستگاه متولی محرومان در كشور وجود دارد ولی با هم هماهنگ نیستند و اطلاعات بهم نمیدهند و سایه هم را هم با تیر میزنند.
او در ادامه به بازدید از مراكز تحت پوشش كمیته امداد در شهرستان تربت حیدریه اشاره كرد و گفت: من درحین بازدید از پارك علم و فناوری این شهر احساس می كردم در ژاپن هستم . بیش از یك هزار نفر از افراد تحت پوشش كمیته امداد در این شهرستان در این مركز (پارك علم و فناوری ) فعالیت میكنند. اینها همگی از نقاط مثبت ایران است كه باید در رسانه ها نشان داده شود .
به گفته این نیكوكار با شعار «هر ایرانی یك خیر» هر فرد میتواند به هر میزان توانایی و مهارتهایی كه دارد به دیگران كمك كند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایت WWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.