گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

چالش‌های درونی نظام با ناكارآمدی برخی از مسئولان، تبدیل به معضل می‌شود


فاطمی پژوهشگر انقلاب اسلامی گفت: به خاطر ناكارآمدی برخی از مسئولان، این چالش‌های درونی كم‌كم به معضل تبدیل شده كه اگر توجه نشود و این معضلات ماندگار شود نظام را با مشكلات مهمتری در حوزه حكمرانی مواجه می‌كند.

1400/11/18
|
13:46
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی فاطمی پژوهشگر انقلاب اسلامی با حضور در برنامه گفتاورد رادیو تهران در پاسخ به این پرسش كه در دهه پنجم انقلاب مهمترین چالش‌هایی كه امروز منشاء برخی نارضایتی و دلخوری‌ها است چیست؟گفت: همیشه در انقلاب ها چالش وجود دارد بنابراین در انقلاب‌های متفاوت باید نوع مواجهه با آنها بررسی شود.

او با بیان اینكه عده ای برانداز، مشكلات را به گونه ای جلوه می‌دهند كه گویی چالش‌ها غیرقابل حل هستند و به زودی بر اثر همین مسائل انقلاب از بین می‌رود، گفت: باید بپذیریم كه برای رسیدن به قله موانع بسیاری وجود دارد. اما وقتی امید نهادینه شود برای رسیدن به قله مطلوب انگیزه به وجود می‌آید.

این پژوهشگر با بیان اینكه نگرانی ها باید از درون نظام باشد، تصریح كرد: به خاطر ناكارآمدی برخی از مسئولان، این چالش‌های درونی كم‌كم به معضل تبدیل شده كه اگر توجه نشود و این معضلات ماندگار شود نظام را با مشكلات مهمتری در حوزه حكمرانی مواجه می‌كند.

فاطمی با بیان اینكه اسلامیت اولین مساله ای است كه باید در این زمینه به آن رسیدگی كرد، گفت: دستگاه های زیادی برای رواج اسلامیت دركشور وجود دارد. اما همچنان در جامعه، دوقطبی‌های زیادی داریم. اینها منبعث از تفكرات صهیونیسم است. با همه این اوصاف ما در جامعه با رواج تفكراتی مواجهیم كه معتقدند باید ارتش شیطان شد.

او با بیان اینكه بودجه‌های زیادی صرف نهادهای با وظیفه ترویج و فرهنگ سازی اسلامی شده است، افزود: اما باید ببینیم چقدر این نهادها توانستند مردم را اسلام‌دار كنند. به نظر من در حوزه ساختاری باید رنسانس فرهنگی اسلامی رخ دهد. این در شرایطی است كه در كشور 52 مركز فرهنگی با رویكرد اسلامی بودجه رسمی دارند.

او بیان كرد: چرا امروزه حتی افراد دیندار از دیدن روحانیون و فعالان مذهبی استقبال نمی‌كنند؟ در حالی كه در سال 1360 اینطور نبود این رویكرد منفی، حاصل رفتار افراد مذهبی‌نما است.

او یكی دیگر از حوزه هایی كه باید تعیین تكلیف شود را آزادی معرفی و خاطرنشان كرد: باید مشخص شود كه آزادی جان لاك مد نظر است یا آزادی قانونمند مبتنی بر چارچوب‌های اسلامی و انسانی است. آزادی اسلامی یا آزادی لیبرالیسمی است.

به گفته او همچنین عدالت یكی دیگر ازموضوعاتی است كه باید مشخص شود آیا در حوزه های آموزشی، در تولید، انتصابات و ...عدالت داریم .

او همچنین به ضرورت تغییر نگرش در دهه پنجم انقلاب تاكید كرد و افزود: خودباروی ، جهاد تبیین و عدم تحقیر عامل موفقیت در دهه پنجم انقلاب می‌شود.

او همچنین بر لزوم از بین بردن طبقه بتنی در جامعه ایران تاكید كرد و گفت: در حال حاضر جامعه اسلامی یك حاكمیت ندارد؛ ما یك حاكمیت رسمی و یك حاكمیت غیر رسمی داریم. حاكمیت غیر رسمی طبقه بتنی است. این طبقه لیبرالیسم است كه بنیان گذار تجمل در كشور است . این طبقه شامل افرادی است كه دانشگاه های خاص، مدارس خصوصی و .. دارند و با همین روال در كنكور موفق شوند و ... در مدارج بالاتر هم در طبقه خاص قرار می‌گیرند و در پست های دولتی و حساس نیز نفوذ می‌كنند و از حمایت یكدیگر هم برخوردارند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.





دسترسی سریع
گفتاورد