محمدحسین قریب، مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال اعتقاد دارد برای مدیران فعال در بخش ورزش كشور هم باید دورههای آموزشی در نظر گرفت.
محمدحسین قریب مدیر عامل پیشین باشگاه استقلال در گفتگو با تهران ورزشی رادیو تهران درباره مشكلات مدیریتی فوتبال ایران اظهار داشت: چالشی كه در مدیریت باشگاههای حرفهای داریم، این است كه بیشتر مدیران ما با ادبیات مدیریت اقتصادی آشنا نیستند. مدیر توانای اقتصادی باید بین درآمد و هزینه، تناسبی ایجاد كند كه این در بیان ساده است، اما تواناییهای علمی و تجربی فراوانی میطلبد. باشگاههای ما به این خاطر دچار مشكل شدند كه مدیران ارشد آنها توانایی ایجاد تناسب میان هزینه و درآمد را ندارند.
وی با اشاره به نتیجهگرا بودن مدیران گفت: این مدیران باید نتیجه میگرفتند و نتیجهگرایی در تیمهای پرطرفدار، فشار شكنندهای روی مدیران باشگاهها وارد میكند. آنها برای پاسخگویی به مافوق خود و هواداران مجبورند ریسكهای سنگینی كنند كه اگر یك بار باشد اشكالی ندارد، اما استمرار این موضوع باعث افزایش شكاف میان درآمد و هزینه میشود و نتیجه آن هم انباشت بدهی باشگاههای پرطرفدار ماست.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال با اشاره به ضعف ورزش ایران تصریح كرد: درآمدزایی برای دستگاه ورزش كشور از لحاظ زیرساختی فراهم نیست كه این به مدیر ربطی ندارد. مدیر هم چون دانش لازم را ندارد، فلاكتی بر جای میگذارد كه آثارش را میبینید. ما با ضعف علمی در حوزه مالی باشگاهها هم روبهرو بودهایم و دفاتر مالی باشگاهها شفاف نیست. باشگاهها مشكلات مالی زیادی دارند و درآمد بالایی ندارند. دفاتر مالی باشگاهها شفاف نیستند و ممیزی مالیاتی احساس میكند اطلاعات مالی بهصورت دقیق ثبت نشده است.
قریب كه با برنامه «تهران ورزشی» رادیو تهران گفتوگو میكرد، در ادامه تصریح كرد: همین میشود كه باشگاههای ما درآمد بالایی ندارند، اما مالیات قابل توجهی برای آنها در نظر گرفته میشود و باشگاهها بدهی مالیاتی عجیبی دارند. این یك چالش سنگین مدیریتی است. علاوه بر تعریف مالیات پایه، سودی هم به این مالیات اضافه میشود. در حالی كه درآمد ثابت است و هزینهها افزایش مییابد.
وی درباره پیشنهادش برای حل این مشكلات بیان كرد: یكی اینكه مدیرانی كه در باشگاهها منصوب میكنیم، به ادبیات اقتصادی آگاه باشند. زیرساختهای درآمدزایی به اقتضای فوتبال بهصورت كامل تعریف نشدهاند كه باید آن را بازتعریف كنیم تا باشگاههای مدرنی در سطح منطقهای و جهانی داشته باشیم. تا این مشكلات حل نشود، همیشه در پی روزمرگیهای باشگاهها خواهیم بود و بحثهای اصلی فراموش میشود.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در مورد واگذاری سرخابیهای پایتخت به بخش خصوصی خاطرنشان كرد: خصوصیسازی راه نجات باشگاههای ماست و باعث میشود با مدیریتی نوین، خون تازهای در پیكر باشگاههای ما به جریان بیفتد. با این حال زمینههای درآمدزایی وجود ندارد و فرجام خصوصیسازی هم مبهم است. برای اینكه دچار تجارب ناكام گذشته نشویم، باید موضوعات زیرساختی درآمدزایی و درآمد پایدار را تعریف كنیم؛ چون بدون آنها به روال قبل برمیگردیم.
قریب با اشاره به مدیران ناموفقی كه در قالب بخش خصوصی وارد فوتبال شدند، اظهار داشت: چند نفر از مدیران خصوصی كه در 10 سال گذشته باشگاهداری كردند به كار خود ادامه میدهند، اما بیشتر آنها یا كار را رها كردند، یا ورشكست شدند یا زندانی هستند. چون زیرساختهای درآمدزایی را حل نكردیم. مدیران با انگیزه زیادی وارد كار شدند و ریسك آنها به خودشان برمیگردد. ریسك مدیریت دولتی به دولت وارد میشود. بدون تعریف زیرساخت و درآمد پایدار، نباید خصوصیسازی را تجربه كنیم، وگرنه شكست میخورد.
وی با بیان اینكه در همه دستگاهها در انتخاب مدیر شاهد كاستی هستیم، گفت: به اندازهای كه برای مربیان یا پزشكان دوره آموزشی میگذاریم، باید برای مدیران هم دورههای آموزشی تدارك ببینیم. حلقه مفقوده ساختار ورزش ما، مدیرانی با آموزش صحیح و كاربردی با استفاده از تجارب كشورهای رقیب، از جمله ژاپن و كره جنوبی هستند. ما با ادبیات این كشورها آشنا نیستیم كه ضعف مهمی است. نیاز داریم كه برای مدیران خود، دورههای آموزشی بگذاریم كه البته پیش از آن، صلاحیتهای اولیه این مدیران باید احراز شود.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360