اینجا تهران است پنجشنبه و جمعه از ساعت 18:00 به مدت 120 دقیقه

رادیو تهران

اينجا تهران است

وزیر علوم، تحقیفات و فناوری فضای دانشگاه‌ها عاری از امید و شادابی است+فایل صوتی

وزیر علوم گفت: اگر سری به دانشگاه‌ها بزنید امید، شادابی و نشاط را در دانشگاه‌ها نمی‌بینید؛ دانشجویان نسبت به آینده شغلی و آینده كشور ناامید هستند، این مساله در انگیزه آنها برای درس خواندن و ماندن در كشور تاثیر گذاشته است.

1403/09/17
|
11:04
|

مهارت‌آموزی دانشجویان، یك تكلیف قانونی است
حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت و گو با «اینجا تهران است» اظهار داشت: مهارت‌آموزی دانشجویان یك تكلیف قانونی است و طبق برنامه هفتم توسعه باید 40 درصد فارغ التحصیل مهارتی داشته باشیم. برنامه‌های متعددی برای اجرا شدن این هدف تدارك دیدیم.

دانشگاه‌ها دوره‌های مهارت‌آموزی آزاد برگزار خواهند كرد
وی درخصوص برنامه‌های پیش بینی شده برای مهارت آموزی دانشجویان اینگونه توضیح داد: دانشگاه‌های مهارتی باید تقویت شوند و سرفصل دروس باید متناسب با كار، مهارت و جامعه تدوین شوند، همچنین آزمایشگاه‌ها و كارگاه‌های دانشگاه‌ها باید تجهیز شوند و این مجوز به دانشگاه‌ها داده شده است تا دوره‌های مهارت‌آموزی آزاد برگزار كنند.

توقع دارم دولت كمك وسیع‌تری به این وزارتخانه بكند
وزیر علوم در ادامه افزود: گرفتار منابع مالی هستیم؛ گرچه به عنوان عضوی از دولت وضعیت بودجه‌ای كشور را درك می‌كنم ولی وقتی دستگاهی نگاه می‌كنم توقع دارم دولت كمك وسیع‌تری به این وزارتخانه بكند. امیدوارم با تقویت این بخش فارغ التحصیلان مهارتی بیشتری به جامعه تحویل دهیم‌.

امیدوارم با از بین بردن عوامل مهاجرت، فارغ التحصیلان را به عنوان سرمایه ای ارزشمند داخل كشور حفظ كنیم
سیمایی صراف در ادامه گفت و گو با رادیو تهران تصریح كرد: آینده در اختیار هوش مصنوعی است؛ رهبر انقلاب سالهاست كه این موضوع را گوشزد می‌كنند و خوشبختانه دانشكده‌ها، رشته‌ها و عناوین درسی متعددی تعریف شده است. البته ضعف ما در زیرساخت‌های این حوزه به دلیل فقر منابع مالی است، اما نسبت به منابع موجود فارغ‌التحصیلان خوبی در این حوزه داریم.
امیدوارم با از بین بردن عوامل مهاجرت این فارغ التحصیلان را به عنوان سرمایه ای ارزشمند داخل كشور حفظ كنیم. متاسفیم كه با وضعیت اقتصادی كشور این جوانان را تربیت می‌كنیم ولی به دلیل اینكه نمی‌توانیم آنها را تامین كنیم مهاجرت می‌كنند.

باید عوامل مهاجرت را كاهش دهیم
وزیر علوم گفت: مهاجرت ویژه كشور ما نیست و یك پدیده جهانی است و در دنیا از دهه 60 میلادی و در كشورمان از دهه 40 آغاز شده است. مهاجرت گاهی ناشی از روند جهانی شدن است كه كاری نمی‌توانیم بكنیم. مهاجرت امری اختیاری است ولی باید عوامل مهاجرت از جمله دلایل اقتصادی را كاهش دهیم.

برنامه جدی برای تامین مسكن اساتید داریم
این مقام مسئول ضمن تاكید بر مسایل اقتصادی موثر بر مهاجرت گفت: متاسفانه درآمد استادان ما نسبت به هزینه‌های زندگی كم است. برنامه جدی برای تامین مسكن اساتید به ویژه اساتید جوان داریم كه امیدواریم در این حوزه موفق بشویم.شاید این عامل كه یكی از عوامل مهاجرت است را از بین ببریم.

برنامه آمایش دانشگاهی آماده اجرا است 
سیمایی صراف در ادامه گفت و گو با رادیو تهران تصریح كرد: در برخی از حوزه‌های دانشی و آموزشی بی‌بهره هستیم، فرق زیادی بین آموزش در دانشگاه تراز اول كشور با دانشگاه رتبه پایین‌تر وجود دارد. باید انسجامی در تعداد دانشگاه‌ها صورت بگیرد.
آمایش دانشگاهی یك تكلیف قانونی است و برنامه آمایش آماده اجرا است؛ البته موانعی وجود دارد كه تا كنون نتوانستیم آمایش را اجرایی كنیم.  باید موانع را كاهش دهیم تا بتوانیم این طرح را اجرا كنیم‌.

فضای دانشگاه‌ها عاری از امید و شادابی است
وزیر علوم در پاسخ به این پرسش كه پیش از این اعلام كردید فضای عمومی دانشگاه‌‌ها را قابل قبول ارزیابی نمی‌كنید، دلیل این ادعا چیست؟ گفت: اگر سری به دانشگاه‌ها بزنید امید، شادابی و نشاط در دانشگاه‌ها مشاهده نمی‌شود. دانشجویان نسبت به آینده شغلی و آینده كشور ناامید هستند، این مساله در انگیزه آنها برای درس خواندن و ماندن در كشور تاثیر گذاشته است.

دانشجویان ایرانی خودشان را با دانشجویان كشورهای همسایه مقایسه می‌كنند؛ و ناامید می‌شوند
وی در ادامه افزود: دانش جویان احساس می‌كنند در تصمیم‌گیری برای آینده كشورشان نقشی ندارند؛ آنها خودشان را با دانشجویان در كشورهای همسایه با در اختیار داشتن امكانات به روز مقایسه می‌كنند و نا‌امید می‌شوند. آنها نیاز دارند خصوصیات این نسل را درك كنیم. ما در شناخت مختصات نسل جدید آگاهی كافی نداریم. باید این نسل را با ویژگی‌هایی كه دارند بشناسیم و دركشان كنیم و با توجه به ویژگی كه دارند برای آنها برنامه‌ریزی كنیم تا شاهد شادی در بین آنها باشیم.

اگر دانشجویان باامید و شادی نداشته باشیم در روند رشد دچار مشكل می‌شویم
وزیر علوم در پایان گفت و گو با رادیو تهران تاكید كرد: برخی كشورها محور و مبدا توسعه و پیشرفتشان را شادی قرار دادند، كارشناسان به این نتیجه رسیدند اگر مردم شاد باشند رشد علمی و اقتصادی حفظ خواهد شد. اگر دانشجویان امیدوار نباشند و این مسیر ناامیدی ادامه داشته باشد در مسیر رشد دچار ضرر و كندی خواهیم شد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
اینجا تهران است