كارشناس مسائل سیاسی كشورمان گفت: ایران مدل جدید از حكمرانی را ارائه داده است كه كارآمدی بیشتری دارد و هم اكنون تحت عنوان محور مقاومت مطرح می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ابوالفضل ظهره وند كارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با برنامه انتخاباتی خیابان ملت گفت: مساله انتخابات در ایران برای غربیها از اهمیت فوق العادهای برخوردار است به این دلیل كه ایران به عنوان یك مدل جدید در حوزه بین المللی مطرح است در زمانی كه در جنگ سرد جهان به دو قطب شرق و غرب تقسیم میشد و بسیاری از كشورها غیر متعهد بودند و به شرق و غرب وابستگی داشتند ایران پرچمدار گفتمان چند جانبه گرایی می شود.
وی گفت: در این عرصه شرایط جدیدی به نام انقلاب اسلامی شكل میگیرد كه پرچمدار گفتمان چند جانبه گرایی میشود و بحث از استقلال استراتژیك میكند كه مساله با اهمیتی است و ما كمتر به آن پرداختیم اراده استراتژیك محصول استقلال استراتژیك است.
ظهره وند در تعریف استقلال استراتژیك گفت: استقلال استراتژیك یعنی اینكه منافع و مصالح ملی خود را بیرون از اراده خاص و تمایل شرق و غرب خودمان تعیین میكنیم، سبك زندگی و مسیر رشد و توسعه خود را بر اساس ظرفیت های داخلی خودمان تعیین كنیم و این مساله رخداد تازه ای بود و به نوعی الهام بخشی انقلاب اسلامی و گفتمان چند جانبه گرایی كه برای برخی كشورها كه شرقی ها و غربی های آن زمان تحدید محسوب میشد از این نقطه نشأت میگرفت. در زمان دفاع مقدس، شوروی كه در رأس پیمان ورشو بود با ناتو در یك سمت قرار گرفتند و به صدام علیه ایران كمك كردند تا انقلاب اسلامی را شكست دهند.
این كارشناس مسایل سیاسی گفت: ایران برای هر دو قطب شرق و غرب تهدید محسوب میشد چون آنها به موازنه ای رسیده بودند و جهان را بین خود تقسیم كرده بودند. غیر متعهدها نیز به نوعی در زیر سایه ی این دو قطب حضور داشتند اما ایران آمد حرف جدیدی زد و موازین جدید را تعریف كرد و وارد مدل سازی شد.
وی افزود: آنچه كه همواره برای هر دو جریان تهدید بود اینكه ایران این ادعا را داشته باشد كه می تواند مدل جدید از حكمرانی را ارایه دهد كه این مدل می تواند كارآمدی بیشتری داشته باشد و دیگران را به همین سمت دعوت میكند كه هم اكنون تحت عنوان محور مقاومت مطرح می شود. كشورهایی كه به نوعی سابقه وابستگی به غرب یا شرق داشتند و نتیجه این وابستگی را در فقر و گرفتاری خود دیدند امروز محور مقاومت شدند و الان تبدیل به ژئوپولوتیك مقاومت شده و این مفاهیم مهمی است كه باید بیشتر به آن بپردازیم. این وضعیت دربخش غرب آسیا در حال اتفاق است و این یعنی یك معادله ی جدید در روابط بین المللی كه اگر قطعی شود از این منظر برای غربیها نگرانكننده است.
ظهره وند افزود: به همین خاطر است كه آمریكا با وسواس و اردوكشی به عراق و افغانستان حمله میكند تا سعی كند این ژئوپلوتیك را به هم بزند و مانع از این بشود كه كشورهای این بخش از آسیا در یك رویكرد منطقه گرایی و گفتمان مشابه هم بخواهند منابع خود را كنترل كند و سبك زندگی خود را برپایه ارزش ها و هنجارهای اسلامی شكل دهند و در واقع بخشی از ثروتی كه توسط آمریكایی ها غارت میشود را متوقف كنند.آنها میبینند دموكراسی و مردمسالاری كه آنها معتقد به این دو مولفه هستند در كشور ما همراه با آرامش و مشاركت مردم اتفاق می افتد و خروجی آن دولتهایی است كه پس از 42 سال سر وقت میآیند و سر وقت می روند. در افغانستان آخرین انتخابات زیر سایه آمریكایی ها انجام شد و 6 ماه طول كشید تا نتیجه آن اعلام شد.بسیار مهم است كه انتخابات سر تاریخ مقرر برگزار و نتیجه آن در كمترین زمان ممكن اعلام شود و دولت بعدی از محور مقاومت دفاع كند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.