رئیس كمیته حمل و نقل ستاد مركزی اربعین ب اعلام این خبر كه وضعیت ورود و خروج زائران اربعین از مرزهای ایران و عراق به روال عادی برگشته است گفت : روزانه؛ 800 اتوبوس از پایانه های مرزی به سمت نقاط مختلف كشور حركت میكنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، شهریار افندی زاده، معاون وزیر راه و رئیس كمیته حمل و نقل ستاد مركزی اربعین در گفت و گو با برنامه تهران من 23 شهریور ماه با اشاره به اینكه پیش بینی كرده بودیم 4 تا 5 میلیون زائر اربعین داشته باشیم و این عدد برای حمل و نقل دو برابر میشود چون یك رفت و یك برگشت داریم.
افندی زاده افزود: از 4 ماه پیش اقداماتی در جهت بهسازی ، راه سازی، تكمیل علائم و همچنین تكمیل تجهیزاتی كه در پایانه ها مورد نیاز بود برای تمامی محورهای مواصلاتی به مرزهای 6 گانه به ویژه در استان های خوزستان، كرمانشاه و ایلام ، انجام شد.
وی با اشاره به موضوع حمل و نقل و جابجایی زائران گفت: حمل و نقل همگانی با سه روش ریلی، هوایی و جاده ای انجام میشود و حمل و نقل شخصی هم در كنار این حمل و نقل عمومی وجود دارد.
ریل باس 24 ساعته در محور شلمچه- خرمشهر فعال است
معاون وزیر راه با بیان اینكه برنامه ریزی برای جابجایی توسط تجهیزات ریلی برای ما آسان تر بود گفت: دو محور داریم. اول محور تهران- اهواز- خرمشهر و دیگری محور تهران- كرمانشاه كه اكثر این سفرها از مسیر تهران- اهواز - خرمشهر انجام شد. ابتدا 10 رام قطار برای این محور پیش بینی و بلیت ها با دو روش حضوری و اینترنتی فروخته شد. با توجه به اینكه تسلط دولت بر سیستم ریلی بیشتر است هیگونه افزایش قیمتی در بلیت قطار نداشتیم. از روز گذشته( سه شنبه 22 شهریور) 6 رام قطار به این محور اضافه شده و ریل باس 24 ساعته هم در محور شلمچه- خرمشهر فعال است. حدود 300 تا 350 هزار نفر از طریق سیستم ریلی در رفت و برگشت جابجا میشوند.
پروازهای رفت و برگشت به عراق به جز نجف و بغداد، نامحدود شده است
رئیس كمیته حمل و نقل ستاد مركزی اربعین با اشاره به بخش حمل و نقل هوایی كه یكی از سیستم های بسیار پر تقاضا است گفت: حمل و نقل هوایی زائران ابتدا با 120 پرواز در هفته با تفاهم كشور عراق شروع شد كه با تلاش هواپیمایی كشوری به 300 پرواز در هفته رسید و پس از آن به تدریج این پروازها اضافه شد تا جاییكه فقط محدودیت های ما برای فرودگاه های نجف و بغداد بود و طبیعتا بیشتر هموطنان به سمت فرودگاه نجف می رفتند و قرار شد قیمت پرواز فرودگاه نجف به تهران و بالعكس حدود 6 میلیون تعیین شود و ایرلاین ها هم كمك كردند تا حمل و نقل زائرین با استفاده از پروازهای فوق العاده رو به افزایش رود. فروش بلیت هم برای پروازهای فوق العاده به صورت اینترنتی و حضوری انجام می شود.
8 هزار اتوبوس كشور برای حمل و نقل زائران اربعین به كار گرفته شده است
وی درباره حمل و نقل جاده ای كه با استفاده از اتوبوس ها انجام می شود گفت: حدود 14 هزار اتوبوس در كل كشور وجود دارد كه 8 هزار اتوبوس آن برای حمل و نقل زائرین در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر بین 4 تا 5 میلیون زائر اربعین داشته باشیم بین 8 تا 10 میلیون جابجایی به صورت رفت و برگشت خواهیم داشت و برای حمل و نقل ناوگان همگانی حدود 1 میلیون زائر در نظر گرفته شد كه 2 میلیون رفت و برگشت را داشتیم كه مهمترین آنها حمل و نقل جاده ای بود.
حمل و نقل جاده ای زائران اربعین توسط 2 هزار و 400 شركت انجام میشود
افندی زاده در ادامه اظهار داشت: هماهنگی های لازم با حدود 2 هزار و 400 شركت حمل و نقل انجام شد.با صنف اتوبوسرانی هماهنگیهای لازم انجام شد و روند به این صورت بود كه تا 23 شهریور ، خروج زائران از مرزها انجام شود و از 23 و 24 شهریور ، روند ورود زائران به كشور آغاز شود. اتوبوسها به صورت یك سر خالی حركت میكنند تا بتوانند دوباره زوار را به مرز برسانند و با گذر زمان كم كم به ترافیك جاده ای و زمان رسیدن اتوبوس ها به مقصد هم اضافه شد و محورهای مواصلاتی ما هم بسیار محدود هستند. به ویژه در محور ایلام – مهران با ترافیك شدیدی روبرو بودیم.
ورود و خروج به كشور برقرار است
وی افزود: از 17 شهریور به دلیل مشكلاتی كه در عراق وجود داشت با انسداد مرزها مواجه شدیم و این باعث شد حمل و نقل جاده ای هم با مشكل روبرو شود. تعدادی از زوار پشت مرزها ، بعضی در شهرهای اطراف و برخی برای كسب اطلاعات مجبور به بازگشت بودند و ما مجبور بودیم اتوبوسها را برای 24 تا 48 ساعت در مرزها نگه داریم چون نمی دانستیم تقاضا برای برگشت به چه شكلی خواهد بود. البته مرزها پس از 2 تا 3 روز روال عادی پیدا كردند و ورود و خروج به كشور برقرار است كه البته تعداد زائران ورودی به ایران بسیار بیشتر از خروجی ها به سمت عراق است.
روزانه؛ 800 اتوبوس از پایانه های مرزی به سمت نقاط مختلف كشور حركت میكنند
معاون وزیر راه تاكید كرد: به اندازه كافی اتوبوس در پایانه های مرزی به ویژه در مرز مهران كه بیش از 48 درصد ترددها مربوط به این پایانه است؛ موجود است. روزانه حدود 800 اتوبوس از پایانه ها به سمت نقاط مختلف كشور حركت میكنند و مشكل خاصی در حمل و نقل جاده ای نداریم . پیش بینی می شود طی 3 روز آینده ورود زائران به كشور بیشتر شود به همین جهت اتوبوس های بیشتری نیاز است. در حال حاضر اتوبوس ها به صورت یك سر خالی نسبت به نرخ ورود زائران به كشور به سمت پایانه های مرزی در حال حركت هستند.
زائرانی كه با بلیت بیش از تعرفه مواجه می شوند به بازرسان پایانهها مراجعه كنند
وی درباره قیمت بلیت اتوبوس گفت: قیمت مصوب اعلام شده و اكثر شركت ها خصوصی هستند و بیشتر رانندگان مالك اتوبوس ها هستند.شكایت هایی مبنی بر افزایش قیمت اتوبوس داشتهایم كه مدیران ما به همراه بازرسان سازمان تعزیرات حكومتی در پایانه ها مستقر هستند . از زائران درخواست می كنیم بیش از قیمت مصوب مبلغی پرداخت نكنند و زواری كه با بلیت ها خارج از تعرفه مواجه شدند به همكاران ما در پایانه ها مراجعه كنند.
اگر پروازی تاخیر داشته یا لغو شود؛ شركت های ایرلاین باید پول بلیت را برگردانند
افندی زاده در پاسخ به اینكه اگر لغو بلیت وجود داشته باشیم، مبلغ به طور كامل پرداخت میشود؟ گفت: مرزهای هوایی بسته نبوده است. اما اگر مسافری به هر دلیلی پرواز خود را لغو كند مبلغی كه در قانون آمده را دریافت خواهد كرد. اما اگر پروازی تاخیر داشته یا لغو شود طبیعتا شركت های ایرلاین باید پول بلیت را مطابق با مقررات سازمان هواپیمایی كشوری برگردانند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.