تهران من شنبه تا چهارشنبه از ساعت 18:00 به مدت 120 دقیقه

نسل دوم كیت تشخیص كرونا راهی آزمایشگاه‌ها می‌شود+فایل صوتی

عضو هیات علمی مركز تحقیقات فنآوری بن یاخته از ساخت كیت‌های نسل دوم تشخیص ویروس كووید 19، در این مركز تحقیقاتی خبر داد.

1399/01/17
|
11:56
|

فاطمه‌ كوهكن، در گفتگو با مجری برنامه‌ی رادیویی تهران من 17 فروردین، انجام تحقیقات و طراحی تولید كیت تشخیص ویروس كووید 19 را از اوایل بهمن 98 اعلام كرده و گفت: این فعالیت در حالی آغاز شد كه هنوز بحث شیوع كرونا در كشور مطرح نبود اما به علت اینكه ویروس در كشورهای دیگر شیوع یافته بود و احتمال می‌رفت وارد ایران شود، ساخت كیت تشخیص آن ضرورت داشت.

وی افزود: زمانی كه كرونا به ایران رسید ما دقیقا به تكنولوژی تولید كیت كرونا دست پیدا كرده بودیم زیرا شركت ما پیش از این هم تجربه‌ی تولید كیت‌های تشخیص هپاتیت بی را در كارنامه‌ی فعالیت‌هایش داشت و تجربه‌ در حوزه‌های مختلف بیولوژی، سلولی، مولكولی و فنآوری نانو از سال 83 هم سبب شد تا بتوانیم در ساخت كیت تشخیص كویید19 موفق عمل كنیم.

این پژوهشگر جوان ایرانی با اشاره به این مهم كه ویروس‌ها اساس مولكولی مشابه هم داشته و برای ساخت كیت‌های تشخیص، ملزومات مشتركی وجود دارد گفت: وقتی این بیماری در چین شایع شد همانجا توالی ژنوم این ویروس منتشر شده و در پایگاه داده‌ای این كشور در اختیار تمامی پژوهشگران جهان قرار گرفت. بنابراین تیم ما توانست ریشه‌ای كه مختص این ویروس است و توالی‌های آن را تشخیص داده و به ساخت كیت تشخیص دست پیدا كند.

وی افزود: از هفته‌ی اول اسفند ماه همزمان با ورود بیماری در كشورمان ما در پنج روز نخست توانستیم نسل اول كیت را در اختیار كادر درمانی قرار داده و با مطالعات بیشتر در مورد این بیماری در تولید كیت تشخیص كرونا، بهینه‌سازی‌هایی صورت گرفت و نسل دوم كیت‌ها در شركت بن‌یاخته ساخته شده و به تولید انبوه رسید.

دكتركوهكن خاطرنشان كرد: در حال حاضر برای ارسال كیت‌ها به آزمایشگاه‌های سراسر كشور، توانسته‌ایم تاییدیه‌ی مركز پزشكی پاستور را گرفته و منتظر اخذ مجوز از اداره‌ی تجهیزات هستیم تا مجوز فروش را دریافت كرده و كیت‌های آماده را پس از كنترل كیفی به كادر درمانی كشور تحویل دهیم.

وی گفت: این پژوهش و ساخت كیت تشخیص كرونا توسط یك تیم جوان هشت نفره انجام گرفته است. اعضای این گروه در این مدت به صورت روزانه از صبح تا 3 بامداد برای ساخت كیت و پژوهش‌های پیش‌زمینه‌ای آن فعالیت كردند و حمایت‌ها از وزارت بهداشت و سایر نهادهای ذی‌ربط و ارایه‌ی تسهیلات به این فعالیت پژوهشی سبب شد تا بتوانیم در انجام آن سربلند باشیم.

شایان ذكر است؛ مركز تحقیقات فناوری بن‌یاخته به عنوان نخستین مركز خصوصی در حوزه‌ی مهندسی بافت و فنآوری نانو در ایران، فعالیت خود را از سال 83 به طور رسمی آغاز كرد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
تهران من