پس از اتش گرفتن قسمتهایی از "بوستان ولایت تهران" در یكشنبهی گذشته، كه پوشیده از علفزارهای خشك بود، حدود هزار تا دو هزار متر از قسمتهای ضلع شمالی جنگلهای چیتگر هم در آتش سوخت.
تهران من در تماس با سخنگوی آتش نشانی در رابطه با آتشسوزیهای اخیر پایتخت در یكی دو روز گذشته اطلاعاتی را برای مخاطبان رادیو تهران از وی جویا شد.
جلال ملكی سیزدهم خرداد به "تهران من" گفت: در روزهای گذشته دو سه مورد آتش سوزی درون شهری در تهران داشتیم. یك مورد در "بوستان ولایت" در مناطق جنوبی تهران و مورد بعدی در ضلع شمالی جنگل چیتگر بود كه در شب اول حدود هزار تا دو هزار متر از فضای انتهایی و متروكهی پارك چیتگر آتش گرفت و شب گذشته هم در قسمت شمالی چیتگر، بخشی از علوفه های خشك دچار آتش سوزی شد.
وی افزود: ظاهرا هفتههای گذشته شهرداری تهران در آن منطقه یك پروژهی آبرسانی اجرا كرده بود كه پس از اتمام كار وسایل و ابزار آلات اجرای پروژه در این منطقه هنوز باقی بود. با اینكه به شهرداری اخطار داده بودند لوازم اضافه را باید از محل جمع كند، این سازمان نسبت به این تذكرات عكسالعملی نشان نداد.
ملكی گفت: تمامی این وسایل در كانكسی متعلق به شهرداری در محل مذكور شده جمع شده بود كه وقتی آتش علوفهها به كانكس شهرداری میرسد به علت وجود مواد اشتعالزا، آتش جان دوبارهای گرفته و مشتعلتر میشود.
وی افزود: خوشبختانه آتش سریعا توسط ماموران آتشنشانی خاموش شد.
سخنگوی آتشنشانی اظهار داشت: در فضای مجازی شنیدم كه آتش سوزی منظقهی 22 تهران منتسب به شهرداری است و عمدی تلقی شده است اما تا زمانی كه كارشناسان آتشنشانی در این رابطه تاییدیهای را اعلام نكنند هیچ نظری از سوی آتشنشانی در رابطه با علل ایجاد حریق منتشر نخواهد شد.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360
آتش سوزی در منابع طبیعی مختص امسال و شهر تهران نیست. در كشورهای دیگر هم هر روز خبرهایی را میشنوید كه گرما باعث آن است. همچنین به دلیل وجود بارندگیهای یكی دو سال اخیر در كشورمان و روییدن علوفه در دشتها و منابع طبیعی، هر نوع بی احتیاطی سبب حریق میشود.
وی گفت: وقتی به روزهای گرم سال میرسیم این علفها خشك شده و كاملا مستعد آتش سوزی میشود. دلایل زیادی هم در آتش گرفتن این علوفهها وجود دارد كه از جملهی آنها صاعقههای آسمانی و دلایل انسانی مانند خاموش نكردن آتشی كه برای پخت و پز راه شده و رها كردن بطری شیشه است.
ملكی خاطرنشان كرد: قطعا در این مورد نیاز به كمك شهروندان داریم. معمولا از اول تا آخر خرداد بیشترین درصد آتشسوزیها در مناطق مختلف كشور صورت میگیرد. پس از آن علوفهها از حالت شعلهوری خارج میشود. پس اگر مردم در طول این یك ماه رعایت بیشتری كنند آمار گستردهی حریق در كشور كاهش خواهد یافت.
وی متذكر شد: طبیعت متعلق به همه است و اگر كسی برای تفریح به دل طبیعت میرود توجه كند كه دوباره به آن برای نشاط روحش احتیاج دارد. پس باید با مراقبت بیشتر و رعایت نكاتی كه از حریق جلوگیری میكند در حفظ آن كوشا باشد. مثلا دقیق روی علفها و برگهای خشك آتش روشن نكنند و روی منقلهایی كه در بوستانها تعبیه شده غذا درست كنند. همچنین اگر در بوستانهای تجهیز شده نباشند بهتر است حتما همراه خود منتقل داشته باشند تا از روشن كردن آتش به صورت مستقیم روی برگها و علفهای خشك اجتناب كنند. همچنین باید مراقب رفتار كودكانمان در طبیعت باشیم چون آنان به تبعیت از بزرگترهایشان به راه انداختن آتش علاقه نشان میدهند.