بر بلندای همت شنبه و یكشنبه از ساعت 21:30 به مدت 30 دقیقه

رادیو تهران

بر بلنداي همت

تولید علوفه به روش هیدروپونیك؛ مانع تخریب مراتع می‌شود+فایل صوتی

مدیر عامل شركت اندیشه سبز نیكان، گفت: چَرای دام ها در مراتع منجر به تخریب آنها می شود؛ با تولید علوفه به روش هیدروپونیك در سطح وسیع، می‌توانیم مانع تخریب مراتع و محیط زیست شویم.

1401/10/05
|
13:05
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علیرضا سعیدی كیا كارآفرین و مدیر عامل شركت اندیشه سبز نیكان در گفت و گو با برنامه «بر بلندای همت» رادیو تهران گفت: یكی از روش‎های رایج كشاورزی نوین در دنیا كشت «هیدروپونیك» است كه به «كاشت عمودی» یا «آب كشت» هم معروف است. استفاده بهینه از آب و فضای كشت، دو مزیت اساسی این روش نسبت به كشت افقی و عادی است. برداشت محصول در این شیوه بیشتر وی مصرف انرژی كمتر است.

این كارآفرین یادآور شد: زمان صرف شده برای كشاورزی هیدروپونیك ساده‌تر و كمتر از كشاورزی با خاك شود. مهمترین عامل برای موفقیت در كشت هیدروپونیك شناسایی آب مورد استفاده در این شیوه است.

وی افزود: در گلخانه های شبیه‌ساز به روش هیدروپونیك می توانیم ذرت را تا ارتفاع 15 تا 20 سانتی متر رشد دهیم و پس از آن نشای این محصول را در زمین كشاورزی بكاریم. در این شیوه 3 دوره از آبیاری؛ به روش كاشت بذر در خاك كاسته می‌شود و در واقع مصرف آب بسیار كاهش پیدا می‌كند.

سعیدی‎‌كیا گفت: با دستگاه‎های موجود روش هیدروپونیك برای كشت نشای خیار، نشای گوجه فرنگی، نشای برنج، جوانه غلات، حبوبات و علوفه دام قابل اجرا است.

مدیر عامل شركت اندیشه سبز نیكان گفت: برای اولین بار 7 سال پیش سیستمی راه اندازی كردیم كه توانایی تولید 10 تن علوفه تازه را دارد، كشت علوفه تازه به روش هیدروپونیك در خاورمیانه تنها در ایران اجرا شده است.

وی افزود: تولید علوفه تازه به روش هیدروپونیك می تواند به حفظ مراتع و خاك كشور كمك كند. متاسفانه دام ها را برای چَرا در مراتع رها می كنیم و این كار منجر به ویرانی مراتع می شود و با بارش اندكی باران خاك از بین رفته و وارد رودخانه ها می شود.

در صورتی كه با كاشت علوفه به روش هیدروپونیك در سطح وسیع می توانیم مانع تخریب مراتع و محیط زیست شویم. مسئولان برای حفاظت از محیط زیست طرح های بسیار بزرگی ارایه می دهند كه یكی از آن طرح های می تواند همین كشت علوفه تازه به روش هیدروپونیك باشد.

سعیدی كیا افزود: من این تكنولوژی را 20 سال پیش برای تولید سبزی در كشور روسیه راه اندازی كردم. همچنین این تكنولوژی را به كشورهای همسایه از جمله ارمنستان و آذربایجان هم ارایه دادم.
محصولات تولید شده به روش هیدروپونیك كیفیت بسیار خوبی دارند.

وی یادآور شد: احداث گلخانه به روش هیدروپونیك هزینه اولیه زیادی می خواهد. ما به مجلس پیشنهاد دادیم این طرح را اجرا كنند ولی هنوز حمایتی صورت نگرفته است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
بر بلندای همت