معاون مدیركل دفتر امور طیور وزارت جهاد كشاورزی گفت: یكی از استراتژیهای دولت؛ ایجاد تنوع در مصرف محصولات پروتئین حیوانی در سبد خانوار است. ایران یكی از كشورهای پیشرو در صنعت پرورش شترمرغ است و رتبه دوم در دنیا را به خود اختصاص داده است.
رضازاده: پرورش شترمرغ ارزش افزوده خوبی دارد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مرتضی رضازاده مدیرعامل شركت تعاونی كشت و صنعت معین، پرورش دهندهی شترمرغ؛ در گفت و گو با «بر بلندای همت» اظهار داشت: صنعت پرورش شتر مرغ ارزش افزوده خوبی دارد. از هر جفت شترمرغ بالغ سالانه 50 عدد جوجه متولد میشود.
رضازاده: خواص گوشت شترمرغ شبیه به گوشت ماهی است
این پرورش دهنده شترمرغ با تاكید بر اینكه پرورش شترمرغ در كشور هنوز ناشناخته است و آنگونه كه باید توسعه پیدا نكرده است گفت: در 8 سال اخیر به واسطه دنیای مجازی و تبلیغ درخصوص خاصیت گوشت شترمرغ، مردم تا حدودی به مصرف گوشت این دام گرایش پیدا كردهاند. گوشت شترمرغ بدون كلسترول است و خواصی شبیه به گوشت ماهی دارد.
رضازاده: به دلیل گران شدن نهادهها؛ تولیدكنندگان دامهای مولد را به كشتارگاه میفرستند
وی افزود: به دلیل استقبال مردم از خرید گوشت گرم شترمرغ 170 زیرمجموعه برای پرورش گوشت شتر مرغ در نقاط مخالف كشور راه اندازی كردیم؛ فعالیت ما تا سال 1397 رشد خوبی داشت اما پس از آن به دلیل افزایش قیمت نهادههای دامی 100 تولیدكننده از زیرمجموعههای ما در نقاط مختلف كشور از فعالیت در این حوزه كنارهگیری كردند. همچنین در یك سال اخیر بسیاری از تولیدكنندهها تعطیل كردند و مولدهای خود را به دست كشتارگاهها سپردند.
وی با تاكید بر اینكه وزارت جهاد كشاورزی تاكنون همكاری خوبی با تولیدكنندههای شترمرغ داشته است، گفت: جهادكشاورزی بودجهای برای تامین نهاده دامی ندارد و تخصیص بودجه برای تامین نهادهها در حیطه اختیارات دولت است.
تولیدكنندگان بخش دولتی به بخش خصوصی ضرر میزنند
وی افزود: برخی از تولیدكنندگان دولتی به صنعت پرورش شترمرغ ورود كردهاند و با استفاده از نهادههای نرخ دولتی اقدام به پرورش شتر مرغ میكنند. تولید هر جوجه شترمرغ برای بخش خصوصی معادل یك میلیون تومان است؛ این درحالی است كه تولیدكنندههای دولتی با استفاده از نهاده ارزان جوجه پرورش داده شده را معادل 500 هزار تومان در بازار میفروشند؛ این اقدام آنها موجب ضرر رساندن به بخش خصوصی میشود.
یگانی: ایران؛ دومین پرورش دهنده شترمرغ در جهان است
در ادامهی این گفت و گو وحید یگانی معاون مدیركل دفتر امور طیور وزارت جهاد كشاورزی در پاسخ به این پرسش كه چرا تاكنون صنعت پرورش شترمرغ آنطور كه باید مورد حمایت قرار نگرفته است؟ اظهار داشت: یكی از استراتژیهای دولت ایجاد تنوع در مصرف محصولات پروتئین حیوانی در سبد خانوار است. ایران یكی از كشورهای پیشرو در صنعت پرورش شترمرغ است و رتبه دوم در دنیا را به خود اختصاص داده است.
با كمك تولیدكنندگان شترمرغ؛ پتانسیل موجود در این بخش را عملیاتی میكنیم
وی افزود: با توجه به دستور وزیر جهاد كشاورزی؛ دفتر امور طیور این وزارتخانه جلسات منسجمی را با حضور تولیدكنندگان شترمرغ برگزار میكند تا به كمك خودشان پتانسیل موجود در این بخش را عملیاتی كند و رتبه دوم جهان در صنعت تولید شترمرغ را برای كشورمان حفظ كند.
نهادههای دامی از طریق سامانه بازارگاه توزیع میشود
یگانی خاطر نشان كرد: توزیع نهادههای دامی از طریق سامانه بازارگاه انجام میشود؛ ولی قیمت نهاده از 21 اردیبهشت ماه سال جاری به بعد به دلیل اجرای طرح مردمیسازی یارانه با قیمت بیشتر و با نرخ ارز نیمایی در اختیار تولیدكنندگان قرار میگیرد.
یگانی: اعتراض تولیدكنندگان به كمبود نهاده نیست؛ بلكه به قیمت نهاده است
وی افزود: تولیدكنندگان به آسانی به نهاده دامی دسترسی دارند، ولی این نهادهها گرانتر از قبل و نرخ ارز نیمایی محاسبه و در اختیار تولیدكنندگان قرار میگیرد. این مشكل با ایجاد توازن بین عرضه و تقاضا تا حد زیادی مرتفع خواهد شد. این مشكل برای تمام صنعت طیور بوده است و تنها مختص به صنعت تولید شترمرغ نیست.
رضازاده: مشكل ما ورود تولیدكنندگان بخش دولتی به صنعت تولید شترمرغ است
رضازاده تولیدكننده شترمرغ در پاسخ به اظهارات یگانی اینگونه اظهار داشت: مشكل ما تامین نهاده با نرخ آزاد نیست؛ مشكل ما ورود تولیدكنندگان دولتی به این صنعت است؛ آنها نهاده را با نرخ ارز 8 هزارتومانی دراختیار دارند و جوجه شترمرغ را 50 درصد قیمت بخش خصوصی به بازار عرضه میكنند و بازار فروش برای تولیدكنندگان خصوصی را دستخوش تغییر میكنند. جهادكشاورزی باید بر نحوه عرضه و قیمتگذاری گوشت و جوجه شترمرغ نظارت داشته باشد.
یگانی: دولت به دنبال برداشتن موانع تولید؛ از سر راه تولیدكنندگان است
معاون مدیركل دفتر امور طیور وزارت جهاد كشاورزی در پایان خاطر نشان كرد: بخش دولتی به دنبال برداشتن موانع از سر راه تولیدكنندگان بخش خصوصی است زیرا بخش خصوصی فرصتهای زیادی برای كمك به صنعت كشور دارد.
رضازاده تولیدكننده شترمرغ یادآور شد: پَر این دام در صنایع دستی كاربرد زیادی دارد و هر شاه پر این پرنده معادل 100 هزار تومان فروخته میشود. در بازار جهانی نیز چرم درجه یك این دام مصرف زیادی دارد و ما پوست این دام را به كشور ایتالیا، بلاروس و تركیه صادر میكنیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.