سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به دستور رییس جمهور برای اجرای طرح طبیعتگردی جزیره آشوراده گفت: این طرح یك شمشیر دو لبه است اگر اكوتوریسم با رعایت اصول اجرا نشود، میتواند آسیبزا باشد.
صنعت اكوتوریسم یكی از شاخههای پردرآمد گردشگری است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حسن اكبری سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، درخصوص خرید و فروش گونههای نادر جانوری در كشور گفت: تنوع زیستی از سرمایههای ملی هر كشوری است و میشود از آنها بهرهبرداریهای خوبی داشت، چنانكه دنیا به این سمت حركت كرده است و اكوتوریسم یكی از شاخههای پردرآمد و پررونق گردشگری شده است.
نابودی 70 درصد گونههای جانوری ایران طی نیم قرن گذشته
وی افزود: متاسفانه در كشورهایی كه هنوز به آگاهی بالایی نسبت به مسائل محیط زیست نرسیدهاند نگهداری و خرید و فروش گونههای جانوری بسیار رایج است. همین مساله باعث شده است در نیم قرن گذشته 70 درصد گونههای برجسته حیاتوحش كشورمان را از دست بدهیم.
تخلف باغ وحشها كاهش داشته است/جرایم فروشنگان حیوانات غیرمجاز بازدارنده نیست
سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سامانه اطلاعات آنلاین جانوران در باغ وحشها را ایجاد كردیم تا از این طریق بتوانیم بر مراكزی كه مجوز نگهداری حیاتوحش را دارند نظارت بیشتری داشته باشیم كه خوشبختانه با راهاندازی این سامانه شاهد كاهش تخلفها در این حوزه هستیم ولی در حوزه خرید و فروشهایی كه از طریق فضای مجازی و مراكز فروش شهری اتفاق میافتد برخوردهای قانونی ضعیف است و بازدارنده نیست. اگر در حیاتوحش بومی كشور شكاری انجام شود دستگاه قضایی با شكارچیان برخورد جدی میكند و ضرر و زیانهای متخلفان سنگین است.
اكبری تاكید كرد: خرید و فروش تمام گونههای بومی كشور از جمله لاكپشتهای آبزی و كنار آبزی، انواع سمندرها و به طور كلی تمام خزندگان ممنوع است.
خرید و فروش سمندرها موجب انقراض این گونه جانوری میشود
وی با تاكید بر اینكه برخی از این گونههای حیاتوحش آسیبپذیر هستند گفت: متاسفانه خرید و فروش سمندرها كه گونههای بومی خاص كشورمان هستند موجب از بین رفتن این گونه جانوری میشود اگر شهروندان این گونه جانوری را بخرند بازار فروش آن رونق پیدا میكند. اینگونه نگهداری حیاتوحش در خانه در دنیا منسوخ شده است.
اجرای طرح گردشگری جزیره آشوراده به مانند شمشیر دو لبه است
اكبری در پاسخ به این پرسش كه رئیس جمهوری به توسعه گردشگری میانكاله تاكید داشتند نظر شما در این خصوص چیست؟ اظهارداشت: این طرح یك شمشیر دو لبه است اگر اكوتوریسم با رعایت اصول اجرا نشود میتواند آسیبزا باشد اما اگر با اصول اجرا شود بهرهبرداری از طبیعت به حفظ آن كمك میكند.
لایروبی و احیاء خلیج گرگان و تالاب میانكاله باید صورت بگیرد چون مشكلات زیادی برای اكوسیستم ایجاد كرده است. ریس جمهوری هم بر اساس مطالعات كارشناسی انجام شده دستور اجرای این كار را دادند.
این مقام مسئول تصریح كرد: مجوز اجرای طرح گردشگری این منطقه از سال 86 مطرح شد است و سال 97 مجوز آن صادر شد كه در همان زمان تخلفات مجری طرح و مخالفتهای حامیان محیط زیست منجر به توقف این طرح شد. هم اكنون این طرح را با رعایت اصول و قوانین زیست محیطی و استفاده از ظرفیتهای زیست محیطی اجرا خواهیم كرد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.