نایب رئیس سندیكای صنایع كنسرو ایران گفت: علیرغم تصوری كه در اذهان عموم جامعه وجود دارد؛ به دلیل فرآیند حرارتی كه در تولید كنسرو تن ماهی صورت میگیرد، این محصول از افزودن هرگونه ماده نگهدارندهای بینیاز است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مسعود بختیاری نایب رئیس سندیكای صنایع كنسرو ایران درخصوص دلایل افزایش قیمت كنسرو در سالهای اخیر به برنامه پارك شهر 18 اسفندماه گفت: در شرایط كنونی بسیاری از تولیدكنندگان در صنعت غذایی به ویژه صنعت كنسروسازی با كمبود روغن با نرخ مصوب روبه رو هستند اما بحث افزایش قیمت كنسروتن ماهی در سال گذشته ناشی از عوامل متعدد دیگری بود كه گرانی روغن، بخشی از آن بود و عامل اصلی افزایش ناگهانی و چشمگیر قیمت ماهی تُن بود كه اثر مستقیم بر قیمت كنسرو تن ماهی داشت.
كنسرو تن ماهی عاری از هرگونه مواد نگهدارنده است
وی افزود: كنسرو تُن ماهی بدون تردید یكی سالمترین محصولات صنایع غذایی كشور است. خواص ماهی در دنیا شهره است و غذای سلامتی است. تمام عوامل بیماریزا و میكروارگانیسمهای پاتوژن درون این محصول در فرآیند حرارتی تولید كنسرو در دستگاه اتوكلاو به مدت 60 دقیقه از بین میرود و علیرغم تصوری كه شوربختانه در عموم جامعه وجود دارد این محصول مطلقا بینیاز از افزودن هرگونه ماده نگهدارنده است.
مخالف درج عبارت "جوشاندن كنسرو پیش از مصرف" بر روی كنسروها هستیم
بختیاری در پاسخ به این پرسش كه جوشاندن قوطی كنسرو قبل از مصرف به مدت 20 دقیقه امری ضروری است یا خیر؟ اذعان داشت: این مساله كاملا تخصصی است و سندیكای صنایع كنسرو ایران و كمیته فنی كنسرو آبزیان كشور با درج این عبارت بر روی این محصولات مخالف است. این عبارت كه برروی كنسروها درج میشود در هیچ كجای دنیا مرسوم نیست. درج این جمله بر روی كالا موجب سلب مسئولیت تولیدكننده میشود.
با توجه به پیشرفت قابل توجه تكنولوژی در سطح دنیا و كشورمان، تولیدكننده موظف است محصولی آماده مصرف و بدون نیاز به هرگونه فرآیند دیگری، تولید و در اختیار مصرف كننده قرار دهد.
این مقام مسئول بیان كرد: بنا به دیدگاه وزارت بهداشت این عبارت كماكان باید بر روی كنسروها درج شود ولی ما دیدگاه دیگری داریم كه در حال مذاكره با وزارت بهداشت هستیم تا به نقطه مشتركی دراینباره برسیم. درج این عبارت امنیت روانی مصرفكنندگان را به خطر میاندازد و باعث میشود با ذهنیت مثبتی به این محصول نگاه نكنند.
از نیمه دوم سال 99 تا كنون كنسرو تن ماهی گران نشده است
پیش از این خبری منتشر شده بود كه با حذف ارز ترجیحی روغن، قیمت تُن ماهی در سال آینده دوبرابر خواهد شد، آیا این خبر صحت دارد؟ تصریح كرد: از نیمه دوم سال 99 و سال 1400 كنسرو تُن ماهی هیچ افزایش قیمتی نداشته است. گرانی تُن ماهی ناشی از افزایش ناگهانی قیمت ماهی تُن بود.
گران شدن ماهی؛ دلیل اصلی افزایش قیمت تُن ماهی بود
ماهی در سال 98 با ارز ترجیحی 4200 تومانی وارد میشد كه به یكباره ارز تخصیصی به واردات ماهی حذف شد صید ماهی در داخل كشور متاثر از قیمت وارداتی است به گونهای كه قیمت ماهی تُن در مقطعی از 14-15 هزار تومان به حدود 40 هزار تومان رسید و این عاملی شد كه قیمت تُن ماهی با افزایش قابل توجهی مواجه شود. اما تولیدكنندگان تلاش كردند در یك سال و نیم اخیر هیچ افزایش قیمتی نداشته باشند.
تلاش میكنیم كنسرو تُنماهی از مالیات بر ارزش افزوده معاف شود
این مقام مسئول تاكید كرد: طی رایزنیهایی كه با وزارت بهداشت وزارت اقتصاد و دارای و سازمان امور مالیاتی كشور داریم، تلاش خواهیم كرد تا این محصول از مالیات بر ارزش افزوده معاف شود.
سهمیه روغن صنعت كنسرو، پاسخگوی نیازشان نیست
بختیاری در پایان تصریح كرد: سهمیه روغنی كه در اختیار سندیكای صنایع كنسرو قرار داده شده است در اختیار اعضا قرار میگیرد ولی میزان این سهمیه به اندازهای نیست كه پاسخگوی نیاز تولیدكنندگان از جمله تولیدكنندگان صنعت كنسرو ماهی باشد. تعامل خوبی با وزارت جهاد كشاورزی داریم و تقاضا كردیم این میزان را افزایش بدهند تا بتوانیم كماكان با قیمت مناسبی این محصول را به دست مصرفكننده برسانیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.