سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) گفت: مجموعه گروه دارویی "بركت" با تولید سالانه 350 تا 400 میلیون واحد واكسن یكی از 6 كشور تولیدكننده پایدار واكسن در جهان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، عارف نوروزی سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره)در گفتگو با پاركشهر رادیو تهران با اعلام بهرهبرداری و راهاندازی تمام خطوط بزرگترین كارخانه تولید واكسن خاورمیانه در استان البرز گفت: این كارخانه با ظرفیت كامل و در مجموعه گروه دارویی "بركت" ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) راه اندازی شده است.
وی با اشاره به دستاوردهای مهم این اقدام ملی افزود: این اقدام مبتنی بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی با نگاه درونزایی برای تامین نیازهای داخلی و رویكرد برونگرایی برای صادرات با تولید 60 میلیون واكسنی است كه تا امروز تحقق پیداكرده و دستاورد مهمی است.
سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) درباره میزان تولید ماهانه واكسن بركت ادامه داد: پس از این جزو تولیدكنندگان صنعتی واكسن و به عنوان یكی از 6 كشور تولیدكننده پایدار واكسن در جهان شناخته میشویم ضمن اینكه ظرفیت تولید این كارخانه در ماه 30 میلیون واحد واكسن و در سال 350 تا 400 میلیون واحد است، ضمن اینكه از هر لیتر واكسن 4 تا 5 میلیون دُز واكسن تولید خواهد شد كه راندمان بسیار بالا و كم نظیری است.
این مقام مسئول با تاكید بر اینكه از این پس زمینه كامل مقابله كشور با بیماریهای ویروسی در آینده فراهم خواهد شد، تصریح كرد: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) توانایی كشور در تحقق شعار "ما میتوانیم" را به منصه ظهور رسانده است.
نوروزی در پاسخ به اظهارات كارشناس مجری برنامه مبنی بر اینكه سال گذشته محمد مخبر كه ریاست ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) بر عهده داشتند وعده تولید واكسن توسط این ستاد را در تابستان و مهر ماه سال 1400 دادند كه متاسفانه با تاخیر بسیار زیادی محقق شد، دلیل این تاخیر چه بود؟ تصریح كرد: متاسفانه كشورهای متخاصم تولیدكننده واكسن پس از اینكه متوجه شدند ایران به فناوری تولید واكسن دست پیدا كرده و تجهیزات را تهیه كرده است و به سرعت دست به تولید خواهد زد، با انواع دسیسه ها از نقل و انتقال منابع مالی و جابجایی ارز جلوگیری كردند و مانع انتقال تجهیزات از كشورهای مبدا به كشورمان شدند. همچنین پس از خرید دستگاهها برای تولید واكسن به نرم افزارهای این دستگاهها نیاز داشتیم كه باید در اختیار ما قرار میدادند كه باز هم كارشكنی كردند و پس از اینكه تحت فشار حقوقی بینالمللی قرار گرفتند و پس از 3 ماه نرم افزار این دستگاهها را در اختیار ما قرار دادند.
وی در پاسخ به این پرسش كه این كارخانه برای تولید واكسن بركت است، آیا پس از اتمام بیماری كرونا تولید واكسن ادامه خواهد داشت؟ گفت: واكسن برای مقابله با بیماریهای ویروسی است امروز با ویروس كرونا مواجه هستیم شاید در آینده با ویروس دیگری مواجه شویم. ساخت این كارخانه یك ظرفیت كامل و زیرساخت محكمی برای كشور فراهم كرده است كه همواره فعال خواهد بود. اگر بیماری كرونا از جامعه بشری رخت ببندد متاسفانه بیماریهای دیگری بروز میكند كه نیاز به واكسن دیگری دارد.
سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در پاسخ به این پرسش كه تولیدات این كارخانه چه زمانی روانه بازار میشود؟ گفت: تا كنون 60 میلیون دُز واكسن بركت تولید كردیم و طبق قراردادی كه با وزارت بهداشت داشتیم 15 میلیون دُز به آنها تحویل دادیم و مابقی واكسنها را صادر خواهیم كرد. نمونه واكسن را به كشورهای هدف صادرات ارسال كردیم كه پس از رجیستری توسط این كشورها صادرات واكسن را آغاز خواهیم كرد. كشورهای خاورمیانه، آفریقا و آمریكای جنوبی از جمله كشورهای هدف صادرات هستند. متاسفانه بر اساس آمار وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت در برخی از كشورهای جهان تنها 10 درصد مردم واكسینه شدند و در شرایط كمبود و گرانی واكسن، موفق به تامین واكسن نشدند ولی هم اكنون با كاهش قیمت و فراوانی واكسن ، ایران میتواند واكسنهای خود را به این كشورها صادر كند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است