سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران با تاكید بر اینكه مدیریت بلایای طبیعی تنها به دست دولت امكانپذیر نمیشود، گفت: دولتها وظیفه دارند مردم را برای رویارویی با بحرانهایی از این دست آموزش بدهند تا در چنین شرایطی به كمك دولت بیایند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علی نصیری سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره برگزاری دومین تمرین امداد هوایی شهر تهران در زمان بحران اظهار داشت: وقوع زلزلهای با بزرگی بیش از 6.5 ریشتر در تهران دور از انتظار نیست و اگر این حادثه رخ بدهد تقریبا راهها مسدود شده و امدادرسانی به شكل زمینی دشوار خواهد بود و بار اصلی امدادرسانی به مصدومان همچنین تخلیه مصدومان از كلانشهر تهران به دوش امداد هوایی خواهد بود ازاینرو تمام دستگاههای امدادی و خدماتی باید برای چنین روزی و انجام عملیات امدادی در آن آمادگی لازم را داشته باشند.
وی با تاكید بر اینكه این تمرین برای دومین بار و بر اساس سناریو یك زلزله 6.5 ریشتری انجام میشود و عنوان آن «تمرین مشترك امداد هوایی كلانشهر تهران با سناریوی بحران زلزله» است گفت: سپاه، نیروی انتظامی، وزارت دفاع، اورژانس، آتشنشانی و هلالاحمر نیز در برگزاری این تمرین مشاركت دارند.
نصیری اظهار داشت: وزارت كشور دستورالعملی تحت عنوان "معین" ابلاغ كرده است كه بر اساس این دستورالعمل در صورت وقوع هرگونه حادثه و بلایای طبیعی در هركدام از مناطق شهر تهران، یك استان معین آن میشود و به كمك آن منطقه از شهر تهران میآید.
سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران با اشاره به اینكه در تهران ظرفیتهای پروازی متعددی علاوه بر فرودگاه مهرآباد داریم، افزود: بوستان ولایت و آشیانه پرواز فرودگاه قلعه مرغی همچنان قابل بهرهبرداری است كه میتوانیم از این طریق، ظرفیتهای امدادی را به كمك حادثهدیدگان پایتخت بیاوریم.
وی در پاسخ به این پرسش كه با توجه به اینكه تمرین مشترك امداد هوایی تهران با سناریوی بحران زلزله برای دومین بار برگزار میشود، از دیدگاه شما ظرفیت امدادی هوایی تهران در چه جایگاهی قرار دارد؟ تصریح كرد: ظرفیتهای خوبی در شهر تهران داریم. ناوگان امداد هوایی اورژانس تهران و جمعیت هلالاحمر در چند سال اخیر توسعه چشمگیری داشته است. آتشنشانی بالگرد ندارد و بیشتر از ظرفیت سایر دستگاهها ازجمله نیروهای مسلح استفاده میكند. بسیاری از بالگردهایی كه در اجاره اورژانس است بالگردهای نیروهای مسلح است.
به گفته نصیری، این تمرین شامل استفاده از امكانات لجستیك، انتقال نیرو و تجهیزات، حمل و بارریزی اقلام امدادی، اطفاء حریق هوایی، انتقال هوایی آسیب دیدگان، بارگیری خودروهای عملیاتی سازمانهای امدادی در هواپیماهای باری، است. سازمان مدیریت بحران شهر تهران یك دستگاه هماهنگكننده است و دستگاههای تخصصی را در شرایط بحران و مواجهه با بلایای طبیعی برای ارائه هرچه بهتر امدادرسانی هماهنگ میكند.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه در صورت احتمال وقوع زلزله در تا چه میزان میتوان از ظرفیت مردمی استفاده كرد؟ گفت: مدیریت بحرانهای اینچنینی تنها به دست دولت امكانپذیر نیست. دولتها وظیفه دارند مردم را برای رویارویی با بحرانهایی از این دست آموزش بدهند و آنها را مجهز كنند تا در چنین شرایطی به كمك دولت بیایند و به مدیریت بحران كمك كنند.
وی گفت: در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران گروههایی تحت عنوان "دوام" (داوطلبان واكنش اضطراری محلات) داریم كه هم اكنون 21 هزار و 350 نفر عضو دارد و این افراد برای رویارویی با بحرانهای احتمالی آموزش میبینند و در كنار آنها نیروهای داوطلب آتشنشانی و جمعیت هلالاحمر نیز فعالیت میكنند.
ضمنا برای سال آینده برنامههای خوبی داریم تا بین دستگاههای امدادی و ظرفیتهای داوطلبی همافزایی داشته باشیم تا همپوشانیهای احتمالی را استخراج كنیم و این ظرفیتها را گسترش بدهیم. همچنین از ظرفیت بسیج كشوری در این راستا استفاده خواهیم كرد.
نصیری با بیان اینكه این تمرین بیشتر در مناطق غرب تهران برگزار خواهد شد، گفت: محلهای برگزاری این تمرین مختلف است، اما با توجه به اینكه شاهد پرواز بالگردها و هواپیماها خواهیم بود، لازم است به مردم یادآوری كنم كه از پروازهای انجامشده در این روز نگران نشوند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.