دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: اجرای طرح صیانت از فضای مجازی قطعا اولویتی ندارد و طرح نظام تنظیم مقررات فضای مجازی كشور كه از سوی شورای عالی فضای مجازی به مجلس ارائه شده است با برخی اصلاحات در مجلس، قابل اجرا است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران در پاسخ به این پرسش كه آیا در اجرای طرح صیانت از فضای مجازی از شورای عالی فضای مجازی نظرخواهی شده است یا خیر؟ تصریح كرد: در مراحل مختلف اجرای این طرح از دبیرخانه شورای عالی نظرخواهی شده ولی در اخبار رسانه ها به اشتباه اینگونه منتشر شده است كه از "شورای عالی فضای مجازی" نظرخواهی شده است كه این را تصحیح میكنم.
وی در پاسخ به این پرسش كه اعضای دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی چه كسانی هستند؟ آیا دبیرخانه در شورای عالی فضای مجازی و در یك نهاد نیست؟ گفت: نظر دبیرخانه با نظر شورا متفاوت است. دبیرخانه سعی میكند بر اساس تحلیل شورا نظر بدهد ولی نمیتوانیم بگوییم نظر دبیرخانه بر اساس مصوبه و تحلیل شورا بوده است.
فیروزآبادی اظهار داشت: این طرح در ابتدا به نوعی مقابله با "شورای عالی فضای مجازی" بود. به دلیل عدم رضایت از عملكرد شورا و به منظور ایجاد قابلیت بیشتر در كشور طرح صیانت از فضای مجازی در مجلس مطرح شد و كارگروهی به همین منظور در مجلس تشكیل دادند تا مدیریت بهتری بر فضای مجازی كشور داشته باشند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در اجرای این طرح ابهام وجود دارد و ما همچنان نمیدانیم طرح فعلی و یا طرح قبلی در مجلس به تصویب خواهد رسید. امیدواریم مجلس با سرعت خوبی تصمیمگیری كند و در نهایت قانونی كه به نفع كشور است را به تصوب برساند.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه یكی از نمایندگان مجلس عنوان كردند امضا نماینده شورای عالی فضای مجازی در طرح نهایی وجود دارد، آیا این امضا به منزله تایید نیست؟ گفت: امضا كتبی وجود ندارد ولی ما انكار نكریدم و در مراحل مختلف اظهار نظر كردیم
و تا حدودی هم نظرمان در این طرح اعمال شده است.
فیروزآبادی بیان كرد: آنچه ما ارائه دادیم طرح نظام تنظیم مقرراتی بر اساس نظرات مركز ملی و دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی است كه باید به بحث گذاشته و برخی موارد آن اصلاح شود. ضمن اینكه طرحی كه اخیرا در كمیسون رایگیری و از طریق رسانهها اعلام شده طرح نظام تنظیم مقررات كشور است.
وی در پاسخ به این پرسش كه نمایندگان مجلس تاكید دارند كه تمام پلتفرمهای خارجی فعال در كشور باید نماینده رسمی در ایران داشته باشند آیا این اظهارنظر منطقی و عملیاتی است؟ اذعان داشت: این طرح منطقی است. طبق قانون اساسی كشور، فعالیتهایی كه به طور وسیع در حوزه سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی انجام میشود باید بین حكومت و موسسه خارجی هماهنگی صورت بگیرد.
اما اینكه در شرایط تحریم حضور نمایندگان این پلتفرمها در شرایط تحریم عملی است یا خیر؟ باید كمیته روسای سه قوه درباره آن تصمیمگیری كنند. در شرایط تحریم در اجرای برخی قوانین استثنا قائل میشویم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این پرسش كه از دیدگاه شما اجرای طرح صیانت از فضای مجازی تا چه میزان اولویت دارد؟ تصریح كرد: اجرای طرح صیانت از فضای مجازی از دیدگاه من قطعا اولویتی ندارد ولی اجرای طرح نظام تنظیم مقررات فضای مجازی كشور را لازم میدانم و طرح نهایی كه از سوی شورای عالی فضای مجازی به مجلس ارائه شده است با برخی اصلاحات در مجلس قابل اجرا است.
با توجه به حساسیتهای اجتماعی كه ایجاد شده است معتقدم اصلاحات لازم و رضایت عامه مردم در اجرای این طرح مد نظر قرار بگیرد.
فیروزآبادی در پاسخ به این پرسش كه آیا نسخه نهایی نظام تنظیم مقررات در فضای مجازی در دسترس است؟ گفت: بله در فضای مجازی منتشر شده است و نسخه ای كه هم اكنون در مجلس بررسی شده است همین طرح است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.