وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با عرضه سهام شركتهای دانش بنیان در بازار سرمایه، ایدههای شركتهای دانش بنیان با حمایتهای مالی مردم محقق خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران در نوروز 1401 و در پاسخ به این پرسش كه با توجه به اینكه مقام معظم رهبری سال 1401 را سال «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نامگذاری كردند؛ وزارت علوم در راستای افزایش 100 درصدی شركتهای دانش بنیان چه اقداماتی خواهد داشت؟ آیا این شعار محقق خواهد شد یا خیر؟ گفت: تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم یكی از برنامههایی بود كه هنگام كسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس برای تصدی پست وزارت علوم به آنها ارائه داده بودم. بخش علوم تحقیقات در وزارت علوم تحقیقات و فناوری بیش از بخش فناوری مورد توجه قرار گرفته بود و پاركهای علم و فناوری و مراكز رشد ذیل معاونت پژوهشی مدیریت میشدند و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از این پاركها حمایت میكردند.
وی گفت: خوشبختانه با مجوز اخذ شده از سازمان امور اداری و استخدامی كشور ظرف كمتر از 3 ماه معاونت فناوری و نوآوری را راه اندازی كردیم و علی خیرالدین را به مدیریت این معاونت منصوب كردیم.
زلفیگل با اشاره به اینكه رشد شركتهای دانش بنیان متوقف شده است تصریح كرد: فناوری و نوآوری از ایده تا رسیدن به محصول و تجاری شدن 9 مرحله دارد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وظیفه دارد از مرحله 6 به بعد برای تجاری سازی محصولات شركتهای دانش بنیان از آنها حمایتهای ویژهای داشته باشد.
اما تاسیس شركتهای دانشبنیان و رسیدن به سطح 6 وظیفه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، متاسفانه تحقق این وظیفه جزو برنامههای اصلی نبود و به صورت متمركز انجام نمیشد اما با تاسیس معاونت فناوری و نوآوری، در سال 1401شاهد رشد شركتهای دانش بنیان خواهیم بود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: تاسیس شركتهای دانشبنیان یك فعالیت فرابخشی است و تاسیس این شركتها تنها به عهده وزارت علوم نیست و سایر وزارتخانه نیز باید با دادن مجوزهای لازم به این شركتها آنها را یاری كنند.
این نامگذاری به این معنا است كه باید تمامی امكانات كشور برای تولید شركتهای دانشبنیان و كارآفرین بسیج شوند.
این مقام مسئول گفت: با حسن نظر ریاست جمهوری، مجوز صندوق عالی علوم، تحقیقات و فناوری صادر شد و در لایحه بودجه سال آینده نیز لحاظ شد و بخشی از بودجه پژوهشی شركتهای دولتی به این صندوق واریز خواهد شد تا از این طریق ارتباط جدیتری بین دانشگاه و صنعت برقرار شود.
زلفیگل افزود: نظام ایدهها و نیازها را در دستور كار قرار دادیم و سامانهای را تحت عنوان "نان" طراحی كردیم تا تمامی نیازهای كشور در این سامانه ثبت شود. این سامانه كمك میكند بین پژوهشگر و سازمانی كه نیاز خود را اعلام كرده است ارتباط برقرار شود و بخش قابل توجهی از پتانسیل تحقیقاتی كشور در راستای نیازهای كشور مدیریت شود كه قطعا این فناوریها و نوآوریهای جدید منجر به تشكیل شركتهای دانش بنیان خواهد شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اذعان داشت: از صندوقهای پژوهش و فناوری كه در استانها متمركز هستند بهرهبرداری خواهیم كرد و دایره حمایتهای صندوق نوآوری و شكوفایی را توسعه خواهیم داد و از همه مهمتر تصمیم داریم ایدههای شركتهای دانش بنیان را با حمایتهای مردمی هدایت كنیم و مردم با خرید سهام این شركتها از آنها حمایت كنند. تلاش میكنیم شركتهای دانشبنیان را مردمیسازی كنیم.
شركتهای دانش بنیان برای ورود به مرحله تجاری سازی نیاز به حمایتهای مالی ویژه دارند وقتی سهام شركتهای دانش بنیان در بازار سرمایه عرضه شود باعث میشود این شركتها برای ادامه فعالیت خود مشكل مالی نداشته باشند. همچنین باید فرهنگسازی كنیم و مردم بدانند حمایت مالی از این شركتها به منزله ایجاد شغل برای جوانان كشور است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.