تیمورزاده یكی از نمایندگان 12 هزار پزشك متقاضی شركت در آزمون دستیاری پزشكی گفت: وزارت بهداشت رأی دیوان عدالت اداری در خصوص شیوه برگزاری آزمون دستیاری پزشكی را نادیده گرفته و آییننامه جدیدی تنظیم كرده است تا تخلفات خود را قانونی جلوه دهد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران، 12 هزار پزشك آزمون دستیاری پزشكی هنوز بلاتكلیف هستند و از طرفی دیوان عدالت اداری برگزاری آزمون دستیاری در اسفند 1400 را لغو كرد اما هنوز تاریخ دقیق برگزاری این آزمون، اعلام نشده است. به همین بهانه دكتر فرهاد تیمورزاده یكی از نمایندگان 12 هزار پزشك متقاضی شركت در آزمون دستیاری پزشكی در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران درباره لغو این آزمون توسط دیوان عدالت اداری و حواشی آن گفت: كسانی كه در این آزمون شركت میكنند پزشكهای عمومی هستند كه پس از پذیرفته شدن در این آزمون بهعنوان دانشجویان دوره تخصصی دستیاری وارد بیمارستان دانشگاهی میشوند تا دورههای تخصصی را به عنوان دستیار آغاز كنند.
وی افزود: رأی صادر شده از سوی دیوان عدالت اداری درخصوص لغو چهلونهمین دوره آزمون دستیاری پزشكی در اسفند ماه سال 1400 نبوده بلكه رای صادر شده مربوط به تخلفات وزارت بهداشت درخصوص منابع استفاده شده در چهل و هشتمین دوره آزمون دستیاری پزشكی بوده است. دیوان عدالت اداری در این رأی وزارت بهداشت را محكوم كرده و آن را به رعایت مفاد آن در اقدامات بعدی و موارد مشابه ملزم كرده است.
تیمورزاده درخصوص دلیل اصلی ورود دیوان عدالت اداری به این مساله گفت: آییننامه و مقررات اجرایی آزمون دستیاری پزشكی این تكلیف را برای وزارت بهداشت ایجاد میكرده كه در اعلام منابع و تاریخ آزمون الزاماتی داشته باشد كه این الزامات اجرانشده است. وقتی آییننامه و مقررات تصویب میشود طبیعتا مصوب آن كه بخش دولتی محسوب میشود برای مقبولیت این آییننامه و مقررات، متن را بهگونهای تنظیم میكنند كه این مقبولیت وجود داشته باشد.
وی افزود: متاسفانه وزارت بهداشت در دوره گذشته نه دوره فعلی از اجرای این قوانین در برگزاری آزمون دستیاری تخطی كرده بود و تخلفات خود در این حوزه را نمیپذیرفت، بهناچار بر مبنای اصل 173 قانون اساسی معترضان به دیوان عدالت اداری به عنوان بزرگترین و بالاترین مرجع رسمی حل اختلاف بین مردم و دستگاههای اجرایی مراجعه كردند و دیوان نیز رأی را به نفع داوطلبان این آزمون صادر كرد. اما رأی صادرشده از سوی دیوان عدالت اداری این نبود كه آزمون دستیاری در اسفندماه 1400 لغو شود بلكه تخلفات وزارت بهداشت در اعلام منابع چهل و هشتمین دوره آزمون دستیاری در 6 منبع را اعلام كرد. وزارت بهداشت در دوره گذشته تعدادی از این تخلفها را رفع كرد اما مشخص نیست بنا به چه دلایلی 2 مورد از این تخلفها باقی ماند.
تیمورزاده تصریح كرد: رای صادره اینگونه بود، طبق تبصره ماده 11 قانون دیوان عدالت اداری پس از قطعیت رأی، وزارت بهداشت بهعنوان مرجع خاطی مكلف است این تخلفات را در آزمون بعدی كه دوره چهل و نهم است مورد توجه قرار بدهد. متاسفانه باوجود اینكه نامههای متعدد و تماسهای متعدد درباره این موضوع با وزارت بهداشت داشتیم پاسخی برای اجرای رای دریافت نكردیم.
رای خرداد 1400 صادرشده و در 25 مهرماه سال گذشته در شعبه 26 تجدید قطعیت پیداكرده و بهصورت الكترونیكی و فیزیكی به وزارت بهداشت ابلاغشده است كه به این رأی توجهی نكردند. اخطار اول 26 آبانماه، اخطار دوم 4 دیماه و اخطار سوم 23 اسفندماه برای وزارت بهداشت صادر شده ولی وزارت بهداشت به هیچكدام به این اخطارها توجهی نكرده است.
وی گفت: مردم انتظار دارند دستگاه اجرایی به آییننامههایی كه خودشان تصویب میكنند عمل كنند در غیر اینصورت از رأی قاضی و دستگاه قضایی تمكین كند.
این بیاخلاقی است كه وزارت بهداشت قانون جدیدی تصویب میكند كه تخلفاتش را قانونی جلوه بدهد . همچنین برخلاف ماده 4 قانون مدنی كه اثر قانون نسبت به آتیه است و قانون نسبت به ماقبل خود اثر ندارد، این قانون جدید را به اقدامات پیشین خود نیز تسری میدهد.
تیمورزاده در پایان تاكید كرد: وزارت بهداشت فعلی بهجای تمكین آرای قضایی در 21 دیماه سال 1400 یعنی 3 ماه پس از قطعیت رأی دیوان عدالت اداری، نشستی تشكیل داده است و تمام آییننامههایی كه برای آن زحمات زیادی كشیده شده بود حذف كرده است تا آییننامهای وجود نداشته باشد كه بتوان ادعا كرد اقدامات فعلی آنها برخلاف آییننامه است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.