سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا در خصوص برگزاری مراسم احیاء و شبهای قدر گفت: امكان برگزاری مراسم شبهای قدر، راهپیمایی روز قدس و نماز عید فطر در اماكن باز و غیر مسقف با رعایت فاصلهگذاری و شیوه نامههای بهداشتی وجود دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، عباس شیراوژن سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران در پاسخ به این پرسش كه آیا استفاده از ماسك همچنان باید ادامه داشته باشد؟ گفت: در كنار واكسیناسیون گسترده استفاده از ماسك همچنان هم بهعنوان بهترین گزینه برای پیشگیری از ابتلا به كرونا است. بر اساس تحقیقات، شستن دستها اهمیت كمتری دارد ولی استفاده از ماسك در كنار رعایت فاصلهگذاری اجتماعی از بهترین گزینههای برای پیشگیری از ابتلا به بیماری است.
وی در خصوص امكان برگزاری مراسم شبهای قدر، بیان داشت: امكان برگزاری مراسم شبهای قدر، راهپیمایی روز قدس و نماز عید فطر در اماكن باز و غیر مسقف با رعایت فاصلهگذاری و شیوهنامههای بهداشتی وجود دارد، بر این اساس با رعایت فاصلهگذاری و شیوهنامههای بهداشتی، در اماكن مسقف در شهرهای قرمز با 30 درصد ظرفیت، شهرهای نارنجی با 50 درصد، شهرهای زرد با 70 درصد ظرفیت و شهرهای آبی بدون محدودیت ظرفیت و تنها با رعایت شیوهنامههای بهداشتی، این مراسم امكان برگزاری دارد.
برگزاری مراسم قدر در اماكن مسقف با 50 درصد امكانپذیر است
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه پایتخت در چه وضعیتی قرار دارد؟ گفت: هماكنون وضعیت تهران نارنجی است و درصورتیكه در همین شرایط باقی بماند برگزاری مراسم در اماكن مسقف باید با 50 درصد ظرفیت برگزار شود.
قرنطینه شانگهای به دلیل شیوع سویه اُمیكرون است
شیراوژن در پاسخ به این پرسش كه قرنطینه شهر شانگهای به دلیل شیوع سویه جدید است؟ تصریح كرد: بر اساس تحلیلهایی كه متخصصان داخلی دارند شرایط كشور چین ازنظر ابتلا به سویههای مختلف استریل بوده و شاهد كمترین شیوع سویههای مختلف كرونا در چین بودیم. اما به نظر میرسد به دلیل اینكه سطح ایمنی واكسیناسیون كافی نبوده سویه اُمیكرون در این كشور شیوع پیداكرده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا در پاسخ به این پرسش كه آیا باید منتظر موج هفتم و شیوع سویه جدید باشیم؟ اذعان داشت: ممكن است با موجهای بعدی مواجه شویم ولی نه در این ایام. پیشبینیها احتمالی است نه قطعی. ولی معمولا موجهای مختلف بیماری با فواصل كم اتفاق نمیافتد ضمن اینكه سطح ایمنی مردم به نسبت بالا است و بخش عمده مردم واكسن دُز سوم را تزریق كردهاند به نظر میآید برای نگرانی زود باشد. اگر مردم كمك كنند و دُز سوم واكسن خود را تزریق كنند میتوانیم فاصله شیوع موج بعدی را بیشتر كنیم.
آموزش حضوری باید ادامه داشته باشد
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا ستاد ملی مقابله با كرونا همچنان به ادامه آموزش حضوری تاكید دارد؟ تصریح كرد: بله آموزش حضوری باید ادامه داشته باشد. اگر این شیوه ادامه نداشته باشد افت تحصیلی و علمی شدیدی خواهیم داشت. میزان ابتلای دانش آموزان به بیماری كرونا بسیار كم است و مشكلات كمی در این حوزه وجود دارد. درصورتیكه دانش آموزان را به زدن ماسك و رعایت فاصله اجتماعی تشویق كنیم این مشكلات نیز كمتر خواهد شد. ضمن اینكه تزریق واكسن نیز میتواند در كاهش ابتلا به بیماری موثر خواهد بود.
تعداد دانشآموزان مبتلا به كرونا افزایش مختصری داشته است ولی جدی نیست
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه آیا آماری دقیقی از تعداد مبتلایان به بیماری وجود دارد؟ آیا این آمار رصد میشود؟ بیان كرد: معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشكی نظارت میكنند و بازدیدهای میدانی دارند و دانشآموزانی كه علامتدار هستند میتوانند غیبت داشته باشند تا موجب ابتلای دیگران نشوند. تعداد مبتلایان افزایش مختصری داشته است ولی جدی نیست. علامت دانشآموزان مبتلابه كرونا همچون سرماخوردگیهایی است كه در سالهای پیش هم به آن مبتلا میشدند.
قطعا اگر بدانیم جان دانش آموزان در معرض خطر است تصمیم جدید اتخاذ خواهیم كرد.
این مقام مسئول اظهار داشت: آیا آموزش حضوری در مدارس و دانشگاهها در شهرهای قرمز ادامه خواهد داشت؟ اظهار داشت: دانشگاهها بیشتر در مراكز استانها هستند و تعداد مراكز شهرهایی كه مراكز استانها قرمز شده باشد محدود است. در خصوص مدارس هم اگر علامت و بیماری شیوع پیدا كند استانداران میتوانند در سطح مدرسه تصمیمگیری كنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.