پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

اگر 30 میلیون نفر دیگر دُز سوم واكسنشان را بزنند كشور در شرایط بهتری خواهد بود+فایل صوتی

عضو كمیته علمی ستاد ملی مقابله با كرونا گفت: تزریق دُز سوم واكسن كرونا تاثیر چشم‌گیری در كاهش تعداد مرگ‌ومیر و بستری مبتلایان خواهد داشت و اگر 30 میلیون نفر دیگر دُز سوم واكسن خود را تكمیل كنند شرایط كشور بهتر خواهد شد.

1401/02/07
|
11:04
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر مصطفی قانعی عضو كمیته علمی ستاد ملی مقابله با كرونا در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران با تاكید برضرورت تزریق دُز سوم واكسن كرونا گفت: تزریق دُز سوم واكسن كرونا تاثیر چشم‌گیری در كاهش تعداد مرگ‌ومیر و مبتلایان به كرونا و بستری آنها خواهد داشت. اگر 30 میلیون نفر دیگر دُز سوم واكسن خود را تكمیل كنند شرایط كشور بهتر خواهد شد.

وی افزود: روز گذشته 6 اردیبهشت‌ماه اعلام شد افرادی كه بالای 80 سال سن دارند و كادر درمانی كه 4 ماه از تزریق دُز سوم آنها گذشته است باید برای تزریق دُز چهارم خود اقدام كنند. البته به‌تدریج كه میزان پاسخ پادتن در خون كاهش پیدا می‌كند تزریق دُز چهارم به گروه‌های سنی دیگر هم خواهد رسید تا ایمنی كشور در سطح مناسبی باقی بماند.

عضو كمیته علمی ستاد ملی مقابله با كرونا تصریح كرد: واكسیناسیون گسترده در كشورمان همزمان با شیوع سویه‌های مختلف كرونا بود كه منجر كاهش مرگ‌ومیر در كشور شد.

قانعی در پاسخ به این پرسش كه كسانی كه دُز سوم واكسن كرونا را تزریق نكرده‌اند و به كرونا مبتلا شده‌اند، ابتلا به بیماری را به‌نوعی یك دُز واكسن تلقی می‌كنند و دُز سوم را تزریق نمی‌كنند آیا استدلال آنها از نظر علمی قابل تایید است؟ تصریح كرد: ما در واكسن ماده‌ای داریم كه متصل شونده است و سیستم ایمنی را علیه كرونا به‌شدت تحریك می‌كند وقتی واكسیناسیون انجام می‌شود ایمنی پایدارتر است. در ابتلا به بیماری ایمنی ایجاد می‌شود ولی پایداری كمتری دارد و مواردی بوده در یك ماه دو بار ابتلا هم دیده شده ولی در واكسیناسیون به ندرت شاهد ابتلا به كرونا در فاصله زمانی كوتاه هستیم.

عضو كمیته علمی ستاد ملی مقابله با كرونا با اشاره به اینكه با ازدیاد واكسن مواجه هستیم گفت: با ورود واكسن اسپایكوژن، پاستو كووك، فخرا، بركت، نورا و واكسن‌هایی كه تحت لیسانس ساخته شد وضعیت بسیار مناسبی در كشور ایجاد شد. كمتر كشوری داریم كه یك سال پیش چالش نبود واكسن داشته ولی هم اكنون با ازدیاد واكسن مواجه باشد. تولید واكسن در كشور باعث شد كه ما هم اكنون ذخیره 50 میلیونی واكسن داشته باشیم كه در شرایط استراتژیك بتوان از آن استفاده كرد.

وی با تاكید بر اینكه در وضعیت بسیار خوبی قرار داریم و هم واكسن پروتئینی و هم واكسن با ویروس كشته شده داریم، گفت: مطالعات نشان داده است واكسن‌های تولید داخل نسبت به واكسن چینی كه در شرایط بحرانی به ما كمك كرد برتری داشته و با تكنولوژی خوبی ساخته شده‌اند و دیگر نیازی به واردات واكسن نیست و درصورتی‌كه تزریق دُز چهارم مطرح باشد یا جهشی در ویروس اتفاق بیفتد كشور می‌تواند به طور خودكفا و برای تمام اقشار جامعه واكسن تولید كند ضمن واكسن‌های جدیدی دیگری هم در 3-2 ماه آینده وارد بازار خواهند شد.

قانعی در پایان تاكید كرد: در ابتدا به این مساله اعتراض می‌شد كه چرا واكسن كرونا با تنوع زیادی در كشور تولید می‌شود؟ اما بعدها نتایج علمی نشان داد به جای تزریق سه دُز واكسن از یك نوع واكسن، از واكسن‌های متفاوت با ساختار یكسان استفاده كنیم.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك شهر