معاون سازمان انرژی اتمی گفت: اگر طرفهای مقابل به تعهدات خود عمل نكنند، گزینههای مختلفی از جمله افزایش غنی سازی، كارگیری ماشینهای پیشرفته و افزایش سانتریفیوژ را داریم.
بهروز كمالوندی معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران با حضور در برنامه «پارك شهر» رادیو تهران درباره میزان افزایش غنی سازی اورانیوم گفت: خبری كه چند روز گذشته در فضای رسانه درباره افزایش غنی سازی منتشرمربوط به غنی سازی اورانیوم نیروگاههای قدرت بود. این سطح جدید از غنی سازی به منظور رفع نیازهای كشور به سوخت نیروگاههای قدرت در دستور كار قرار گرفته است. این نوع از نیروگاههای هستهای نیاز به غناهای مختلف نهایتاً تا 5 درصد دارند.
وی ادامه داد: آژانس این میزان برداشت را منعكس كرده است. نمونهای كه گرفته شده است ممكن است تا ظرف امروز و فردا طول بكشد تا نهایت تأیید شود. تفاوت آن ممكن است یك هزارم یا یك دوهزارم باشد. اما در اصل قضیه فرق ندارد. در حال حاضر سطح غنی سازی اورانیوم به 4.5 درصد رسیده است.
كمالوندی بیان كرد: بر اساس نیازهای خودمان كار میكنیم، این جوابگوی نیازهای سوخت نیروگاههای قدرت است. معمولاً سه مرحله در غنی سازی لحاظ میشود. اول اینكه برای راكتور قدرت سوخت تولید كنند، دوم اینكه برای راكتور تحقیقاتی سوخت تولید كنند(مانند راكتور تحقیقاتی تهران) و سوم اینكه برای موارد پیشران كه معمولاً موارد بالایی غنی سازی لازم دارد.
معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار داشت: با توجه به اینكه برای راكتور تحقیقاتی تهران برای چند سال سوخت داریم، نیاز به تولید نداریم. اما برای نیروگاههای قدرت نیاز داریم كه تولید كنیم. اینجور نیست كه در نیروگاه قدرت درجه خاصی نیاز باشد، این نوع از نیروگاههای هستهای نیاز به غناهای مختلف نهایتاً تا 5 درصد دارند.
كمالوندی ادامه داد: اگر طرفهای مقابل به تعهدات خود عمل نكنند، گزینههای مختلفی از جمله افزایش غنی سازی، كارگیری ماشینهای پیشرفته و افزایش سانتریفیوژ را داریم. كشور بر اساس یك روند و برنامه كار مشخص برنامه خود را دنبال می كند. ما مجری هستیم، تصمیم گیرنده نیستیم. اما برای گام سوم و چهارم گزینههای زیادی داریم.