كارشناس مسائل سیاسی اقتصادی رادیو تهران در مورد ثبتنام خودرو توسط مردم كه به صورت قرعهكشی به برندگان این بختآزمایی تحویل داده میشود مواردی را مطرح كرد.
راسخ در برنامهی سیزدهم خرداد پاركشهر گفت: در طرح اخیری كه توسط دو خودروساز ایرانی با هدف كوتاه كردن دست واسطهگران اجرایی شد قرار است به ازای هر 200 نفری كه در قرعه كشی ثبتنام كردهاند یك خودرو تحویل داده شود. اما در این میان یك مورد مهم و اساسی از نظرها به دور مانده و كمتر رسانه ای شده است.
وی افزود: 25 هزار خودرویی كه توسط این خودروساز قرار است به مردم ارائه شود محصول چند روز فعالیت كاری این دو خودرو ساز است؟ قاعدتا این تعداد از خودروها در طول چهار تا یك هفته تولید میشود. اما سوال اینجاست محصولات 25 روز دیگر این دو خودروساز دست چه كسانی خواهد افتاد.
راسخ از مسئولان وزارت صمت پرسید چرا با قرعه كشی كه چیزی شبیه لاتاری است مردم را سر كار گذاشتهاند؟ طرح اجرا شده روش خوبی است اما نمیتوان گفت وقتی پنج میلیون نفر در این بختآزمایی شركت كردهاند به دنبال احتكار هستند چون تمامی مكانیزمها بررسی شده و افراد به راحتی برای خرید خودرو ثبتنام كرده و چالشی در این زمینه برای آنان وجود نداشته است.
وی خاطرنشان كرد: اگر قرار است محصول پنج روز تا یك هفتهی این دو خودروساز با این سر و صدا و شلوغی به دست مصرف كننده برسد محصول 26 روز دیگر خودروسازها را به چه ترتیب به مردم ارائه خواهند داد.
این كارشناس مسائل سیاسی و اقتصادی تاكید كرد: علیرغم اینكه این بگیر و ببندها در قالب قرعهكشی برای رسیدن به دست مصرف كننده صورت میگیرد پس باید این روش ادامهدار باشد تا روشن شود مازاد تولید كجا خواهد رفت.
گفتنی است؛ در ایران سالیانه به تعداد یك میلیون و 400 هزار خودرو توان تولید وجود دارد. وقتی آمریكا از برجام خارج شد و اعلام كرد كه ورود قطعات خودرو و فلزات مورد استفاده برای ساخت خودرو به ایران ممنوع است خودروسازان با چالش قطعه مواجه شدند و تلاش كردیم تا نهضت ساخت داخل را راه بیندازیم. اما همان خودروساز هم كه میخواهد قطعات را بسازد باید مواد اولیه را وارد كند. اما هم اكنون به نظر میرسد تولید خودرو روی روال عادی افتاده و مشكل نبود قطعه كمتر نمود دارد. دلیل این ادعا هم این است كه دو خودرو ساز در زمستان گذشته اعلام كردند تا پایان خرداد به تمامی تعهدات خود به مردم پاسخ داده و دیگر معوقهای نخواهند داشت.
وی در خصوص این موارد تاكید كرد: از خرداد به بعد اگر این بساط قرعهكشی وجود داشته باشد میتوان قطعا گفت: طرح قرعهكشی صرفا برای رساندن خودرو به دست مصرف كنندهی واقعی اجرایی شده است. وقتی این روال را داریم و این نگاه را القا میكنیم خود به خود این ذهنیت هم به مردم منتقل میشود كه اگر میتوانید تولیدات به روز داشته باشید چرا انقدر تقاضا زیاد است. نهایتا به این مساله میرسیم كه هنوز تورم انتظاری در جامعه وجود دارد. علیرغم اینكه رییس بانك مركزی اعلام كرد كه تورم در كشور 22 درصدی است یعنی تورم 29 درصدی را در سال 98 به 22 درصد خواهیم رساند.
راسخ در پایان این گفتگو بیان داشت: یا این اظهارات واقعی است یا مردم این واقعیت را باور ندارند كه شاهد تقاضای زیاد در كشور هستیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360