فرماندهی یگان حفاظت جنگلبانی منابع طبیعی كشور گفت: آتش سوزیهایی كه اخیرا در جنگلهای كشور اتفاق افتاده امنیت جانی و روانی مردم را تحت تاثیر قرار میدهد.
سرهنگ علی عباس نژاد در گفتگویی تلفنی با پاركشهر رادیو تهران افزود: با توجه به اخباری كه كشورهای مختلف از سوختن قسمتهایی از مراتع و منابع طبیعی ما در رسانهی رسمی خود منتشر كردند مشخص است دشمنان كشور و مردم ایران چقدر منتظر فرصت برای تخریب چهرهی كشور هستند.
وی اظهار داشت: آتشسوزیهای اخیر یك دهم از آتش سوزیهای كشورهای دیگر نیست اما بازتابش در رسانههای غربی چندین نشان داده شده است و این مساله تاثیرات روانی بسیاری برای مردم كشورمان دارد. بنابراین باید هوشیار باشیم تا علاوه بر خسارات مالی و محیط زیستی متحمل خسارات روانی نشویم.
سرهنگ عباسنژاد كه به عنوان نخستین فرماندهی حفاظت اراضی از سوی نیروی انتظامی و سازمان ملی زمین و مسكن درسال 1394 انتخاب شده است اظهار داشت: تا كنون در سطح كشور 22 نفر از همكاران عزیزمان در راه حفاظت از عرصهی منابع طبیعی به شهادت رسیدند و بیش از 200 نفر نیز در این عرصهی حفاظتی مصدوم شدند.
وی در پاسخ به اینكه آیا با مدیریت دولتی میشود منابع طبیعی را حفظ كرد یا باید این حفاظت ها را به خود مردم سپرد بیان كرد: منابع طبیعی چون از جملهی منابع ملی است باید حفاظت از آن نیز به حاكمیت سپرده شود اما بیشترین كمك حال حاكمیت در این عرصه همان مردم هستند. در 10 روز گذشته تعداد زیادی حریق در كشور اتفاق افتاد كه اگر بومیان مناطق مردم نبودند این خسارات بیشتر از این آمار است.
این مسئول در حفاظت منابع طبیعی گفت: قانونی در این رابطه داریم كه اگر فردی عمدا مبادرت به آتش زدن منابع طبیعی كند باید 10 سال در حبس بماند . تا كنون حدود 15 فقره پرونده ی قضایی در این رابطه داشتیم و نزدیك به 20 نفر در این راستا دستگیر شدهاند.
وی در پاسخ به اینكه چقدر آتشسوزیهای اخیر عمدی بوده است گفت: آتش گرفتن علفزارها و رسیدن حریق به جنگلها در ماه خرداد كه هوا گرم میشود در محدودهی زاگرس اتفاقی قریبالوقوع است اما عمد را نیز در این آتشسوزیها نباید دستكم گرفت. عمد به دو شیوه مورد بررسی قرار میگیرد. اول اینكه ممكن است یك نفر عمدا آتش ها را آغاز كرده باشد كه مستقیما مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین ممكن است كشاورزی زمینش را آتش بزند و نتواند آن را مهار كند و به منابع طبیعی هم آسیب برساند یا اینكه فردی آتش را در جنگل روشن كرده اما بدون خاموش كردن منطقه را ترك كرده باشد. این موارد هم كاملا عمدی محسوب میشود و مردم باید به این نكات اهمیت بدهند تا از بروز اتفاقات كاسته شود.
سرهنگ عباس نژاد گفت: در كنار سهلانگاریها آتش سوزیهایی نیز وجود دارد كه به دلایل دیگری نظیر زمین خواری و كوه خواری انجام میگیرد. در آتش سوزی اخیر "خاییز" اختلاف بین دو نفر سبب بروز آتش سوزی شد كه عاملین آن هم تحت نظر هستند.
وی خاطرنشان كرد: ایران در بین 46 كشوری كه جنگل دارند رتبه ی 42 را دارد. جنگلهای ما كم است و نباید با بیاحتیاطی عرصههای جنگلی را از بین ببریم. هم اكنون حدود 14 میلیون هكتار جنگل در كشور وجود دارد كه امید است این منابع طبیعی با همكاری مردم روز به روز افزایش یابد.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360