رییس بخش زلزله مركز تحقیقات وزارت راه، مسكن و شهرسازی گفت: طبق مصوبهی شورای عالی شهرسازی، برج سازی در مناطقی كه زلزله خیز بوده وروی گسلها قراردارند ممنوع شده است.
دكتر علی بیتاللهی در گفتگو با كارشناس خبری پاركشهر افزود: بیشترین رویكرد در برج سازی، وجود منافع اقتصادی دو سویه برای سازندگان و مدیران شهری است. متخصصانی كه در حوزه ی شهرسازی فعالیت دارند ساختمانهای بالای 12 طبقه را برج می دانند.
به گفتهی هاشمی، كارشناس خبری پاركشهر، هشت سال پیش كارشناسان زلزلهشناس عنوان میكردند كه برج های تهران همچون بمبهای ساعتی كه در زمان وقوع زلزله جان مردم را به خطر میاندازند عمل خواهند كرد اما شهرداری تهران بدون توجه به این مساله و در دورهای كوتاه مدت برای درآمدزایی بدون در نظر گرفتن منافع مردم در كوچه های تنگ مناطق یك، دو و سه تهران بی هیچ دغدغه و براحتی تراكم فروخت و امروز شاهد آپارتمانهایی چندین طبقه در كوچههایی هستیم كه گنجایشی برای این حجم از ساختمان را ندارند.
دكتر بیت اللهی با اشاره به خطر انفجار لوله های گاز شهری در زمان زلزله گفت: : یكی از چشمههای خطر در زلزله سیتم گازرسانی است. فشار گاز تا قبل ازاینكه وارد لوله كشی منازل شود حدود 250 برابر بالاتر است و اگر در هر كوچه ای ماشین ها با باك پر از بنزین قرارداشته باشند و زلزلهای با قدرت بالا روی دهد آتش سوزی ها خطرات بسیاری را برای شهروندان بههمراه خواهد داشت.
این مسئول در وزارت راه و شهرسازی گفت: به دلیل ساخت و ساز های بی رویه تنها كاری كه ما میتوانیم بكنیم، مقاوم سازی و آگاهی دادن است. آموزش مردم ساكن در برج ها امر بسیار ضروری است كه متاسفانه بسیار كم است.
رییس بخش زلزله وزارت شهرسازی متولی این آموزشها را سیستم مدیریت شهری دانست و تاكید كرد: كار ما و رسانهها فریاد زدن برای هشدار به مردم و انعكاس خطر است. متاسفانه در حال حاضر "صد برج بالای 12 طبقه" روی یكی از مهمترین گسلهای تهران ساخته شده است. همچنین طبق آمار منطقهی یك و 22 تهران پرتعدادترین آمار برجهای بالای 12 طبقه را در پایتخت دارند و امیدواریم طبق مصوبههای شورای عالی شهرسازی كه برج سازی روی گسلها را ممنوع اعلام كرده این ساخت و سازهایی كه تنها برای درآمدزایی است متوقف شود. برای برجهای ساخته شده هم به جز مقاومسازی و ارتقای سطح ایمنی و آموزش مردم كار دیگری نمیتوانیم بكنیم.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360