پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

سید شمس‌الدین حسینی: كشور در وضعیت بغرنج اقتصادی است+فایل صوتی

كمتر از یك سال به اتمام دوره‌ی ریاست جمهوری فعلی باقی نمانده و شرایط بد اقتصادی حاكم بر جامعه سبب شده انگشت اتهام مردم دولت را نشانه بگیرد. دولتی كه در ماه‌های آخر حیاتش دیگر فرصتی برای جبران كاستی‌های مدیریتی ‌اش ندارد.

1399/04/10
|
12:35
|

در همین رابطه كارشناس خبری برنامه‌ی صبحگاهی پارك‌شهر با وزیر سابق اقتصاد و عضو فعلی كمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفتگو كرد.

راسخ با اشاره به اینكه مشكلات متعددی در حوزه‌ی مسكن و ارز در كشور وجود دارد كه تمامی ابعاد زندگی مردم را تحت الشعاع قرار داده است از مهمان برنامه پرسید مجلس شورای اسلامی به عنوان برادر بزرگتر ریاست جمهوری چگونه می‌تواند دولت را در امر تعدیل شرایط اقتصادی و تسهیل آن یاری دهد؟

شمس الدین حسینی در برنامه پارك شهر روز دهم تیر ماه در این رابطه گفت: واقعیت امر این است كه مجلس در راس امور است زیرا مجلس شورای اسلامی نماد مردم سالاری است و چون مردم ولی نعمت ما بوده و در راس امور قرار دارند چنین شأنی به مجلس داده شده است.
وی افزود: مجلس دو امكان اصلی دارد. یكی قانون‌گذاری و دیگر نظارت بر اجرای قوانین. مثلا اگر دولت برای انجام وظایفش كه تثبیت امور اقتصادی از مهمترین آنها به شمار می‌رود نیاز به قانونی دارد كه بتواند در پیشبرد اهدافش موثر باشد وظیفه‌ی مجلس این است كه از اصلاحیه‌ی قانون و تصویب موارد جدید حمایت كند.

حسینی بیان داشت: هیچ وقت در اقتصاد ایران چنین شرایطی به وجود نیامده كه ارز هفت برابر شود. در دو سال گذشته رشد اقتصادی ایران پنج درصد منفی شده و تورم در سال 97، سی درصد و در سال 98، چهل درصد و سرمایه‌گذاری در كشور رشدی منفی داشته است و به طور كلی همه چیز در اقتصاد كشورمان روز به روز به سمت بدتر شدن می‌رود. اگر این مسائل را كنار هم بگذاریم، در وضعیت بسیار بغرنج اقتصادی هستیم كه مشابه این وضعیت را در سال 74 و 75 تجربه كردیم. اما نكته ای كه وجود دارد این است كه ما باید به دو دسته از عوامل بپردازیم و اگر آنها را از هم تفكیك نكنیم دچار مشكل در تحلیل خواهیم شد.
وی خاطرنشان كرد: سال 1393 رشد سرمایه‌گذاری در ایران منفی شده و تا امروز هم ادامه داشته است. لذا كاملا قابل پیش‌بینی بوده كه در سالهای 97 و 98 كشورمان با چنین وضعیتی در سرمایه‌گذاری مواجه شود. همچنین خروج امریكا از برجام در سال 97 این موضوع را تشدید كرد. لذا مجلس باید برای برون رفت از این وضعیت به مشكلات سرمایه‌گذاری توجه بیشتری داشته باشد و در حوزه ی ارز نیز باید توجه دولتمردان و مجلسی ها به این نكته بازگردد كه چرا زیرساختهای پیشگیری از نوسانات ارزی كشور از بین رفت.

عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در حال حاضر با توجه به شرایط خاص نیاز داریم سه نهاد گمرك، وزارت صمت و بانك مركزی در ارتباط نزدیكتری با هم كار كنند و فعلا چنین چیزی در كشور را شاهد نیستیم. ما باید از تجارب‌ها استفاده كنیم تا به نتیجه برسیم.
وی افزود: وقتی ما در سالهای 91 و 92 با تحریم‌های سخت مواجه شدیم اقداماتی صورت گرفت كه یكی از آنها توسعه‌ی صنعت پالایشگاهی بود. اگر این مساله ادامه پیدا می‌كرد امروز نیاز نداشتیم روزانه دو میلیون و 400 هزار بشكه نفت خام صادر كنیم كه برای صدور نفت دچار مشكل باشیم. موقعی كه ما فراورده صادر می‌كردیم خریداران ما گسترده‌تر از خریداران نفت خام بودند. اما این مساله متوقف شد.

حسینی در ادامه گفت: من به عنوان یك نماینده‌ی مجلس و كارشناس اقتصادی تاكید می‌كنم كشور ما باید سراغ چنین مواردی برود. وقتی یك پایه‌ی تولید ما كه نفت است، گروگان تحریم می‌شود ما باید ابتكار عمل داشته باشیم. به این معنی كه پایه‌های دیگر تولید را فعال كنیم. مثلا بخش معدن و صنایع معدنی وجود دارد كه امكان بالایی برای فعال كردن آن داریم.

راسخ، كارشناس خبری پارك شهر نیز خطاب به حسینی گفت: نكاتی كه شما تذكر دادی از بایدهاست كه باید اتفاق می‌‎افتاد اما اتفاق نیفتاده است. هم اكنون مشخصا بایدهایی كه می‌توانیم با تصمیم ساده اجرایی اش كنیم چه مواردی است؟
حسینی گفت: ما در حوزه‌ی اقتصاد و معیشت مردم دو مساله‌ی اصلی داریم كه باید اصلاح شود. یكی كاهش تولید و دیگری نابرابر شدن درآمدهاست. پس باید طرح‌های بهبود رفاه اجتماعی را دنبال كنیم. ما باید موانع سرمایه‌گذاری را برداشته و این حركت اقتصادی را از دام بروكراسی نجات دهیم. همچنین دولت این امكان را دارد كه بتواند بخش های نفت و گاز و صنعت و معدن را با رویكردی متفاوت فعال كند. وقتی وزارت نفت مانع از حضور بخش خصوصی می‌شود مشكلات همچنان وجود خواهد داشت.

وی كاهش سرمایه‌گذاری در بخش مسكن را مهمترین مشكل حوزه‌ی مسكن و دلیل عمده‌ی گرانی ها در این حوزه عنوان كرد و گفت: با فعال كردن بخش‌های یاد شده شاهد آن خواهیم بود كه تمامی امور اقتصادی لوكوموتیو وار رو به پیشرفت رفته و مشكلات اقتصادی مرتفع شود.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360


دسترسی سریع
پارك شهر