پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

رییس كمیته‌ی ایمنی شورای شهر تهران: تغییر كاربری‌ ساختمان‌ها قطعا با انگیزه‌ی مالی است

رییس كمیته‌ی ایمنی شورای اسلامی شهر تهران به عنوان یكی از مدیران حوزه‌ی شهری با كارشناس خبری پارك شه، برنامه‌ی صبحگاهی رادیو تهران گفتگو كرد.

1399/04/12
|
15:30
|

زهرا صدراعظمی نوری، درباره حادثه‌ی تلخ انفجار كلینیك سینا اطهر شمال تهران، ضمن تسلیت به خانواده‌های عزادار این حادثه گفت: بارها برای ایمن‌سازی ساختمان‌های شهر تهران و مواردی از این قبیل فریاد زده است.

وی در پاسخ به سوال هاشمی، خبرنگار رادیو تهران كه چرا مسئولان شهری از حادثه‌ی پلاسكو درس نگرفتند اظهار داشت: در نكته‌ای كه در حادثه‌ی تلخ پلاسكو باید بیشتر از همه به آن توجه كنیم، مسئولیت بخش‌های مختلف در این حادثه است. ذینفعان و مالكان و مدیران و متولیان مسئولیت‌هایی دارند كه هر كدام از آنها در صورت قصور سبب بروز حوادث تلخ خواهند بود.

این كارشناس ایمنی شهری گفت: هنگام صدور پروانه‌ی ساختمانی باید تمامی ضوابط را اعلام كنند و كنترل كنند تا ساختمان بر آن اساس پروانه گرفته و ساخته شود. در حین ساخت مهندسین ناظر موظف هستند در طول عملیات ساختمانی یه خوبی فرآیند ساز و ساز را كنترل كنند و در هنگام پایان كار هم كنترل نهایی بر اساس گزارش‌های مهندسان ناظر ساختمان انجام شود.
وی افزود: مساله‌ی بعدی مساله‌ی بهره‌برداری توسط ذینفعان و مالكان است. چیزی كه كمتر به آن توجه می‌شود. زمانی مسئولان به صاحب ملك اخطار می دهندكه ملك دچار ایراد و ناامنی است و مالكان بدون توجه به این مسائل ملك را مورد بهره‌برداری قرار می‌دهند و اگر مالك اقدامی برای رفع موارد نكند خودش مقصر است زیرا اوست كه ذینفع است.

هاشمی در واكنش به مواردی كه نوری ادعا كرد گفت: این مواردی كه شما می‌فرمایید از منظر گفته‌های یك كارشناس است. شما قدرت نظارت دارید و آنچه كه شما در این حیطه بگویید باید حجت باشد. اما شورای شورای شهر ساختمان‌های این‌چنینی را می‌شناسد و نمی‌بینیدش. وقتی پلیس به راننده‌ی متخلف تذكر می‌دهد درصورت بی توجهی به اخطار، اتومبیلش را توقیف می‌كند اما شورای شهر در جریان تخلفات و ناامنی‌های ساختمان‌ها هست و می‌داند این ساختمان‌ها ایمنی ندارند اما برای خالی كردن ساختمان و رفع ناامنی‌ها اقدامی نمی‌كند و عجیب است كه در راهنمایی و رانندگی قوه‌ی قهری داریم اما در امور شهری نداریم.
نوری در این رابطه گفت: در این موارد ضعف قانون وجود دارد زیرا شهرداری در این موضوعات ضابط قضایی نیست و حق بستن و پلمپ كردن را ندارد مگر با حكم قضایی. در این موارد حتی با گزارشهایی كه توسط سازمان آتش نشانی به ما داده می‌شود امكان این مساله وجود ندارد كه شهرداری بتواند ساختمان نا امن را پلمپ كند.

وی اظهار داشت: بنده به عنوان عضوی از شورای شهر و دیگر همكارانم خیلی فریاد زدیم و یكی از موضوعات اصلی بحث ایمنی بود ولی بی‌توجهی و اقدام نكردن جدی دست اندركاران است كه چنین مسائلی را شاهدیم. بنابراین باید بیشتر فریاد زد باید به مردم آموزش داد و از مردم خواست بیشتر همكاری كنند.
وی اخاطرنشان كرد: وقتی ساختمان تبدیل به كلینیك شده است مقصر بخش خصوصی است . آیا شهردای به جز تذكر در زمانی كه ساختمان قرار بود از مسكونی به بهداشتی تبدیل شود می‌توانست كار دیگری انجام دهد؟ اگر تبدیل بدون اجازه‌ی وزارت بهداشت باشد این تبدیل كار غلطی است.
این مسئول در حوزه‌ی شهری گفت: قطعا در تبدیل ساختمانی مسكونی به كلینیك درمانی انگیزه‌های شخصی وجود دارد. تغییر كاربری‌های بی‌رویه و ساخت و سازهای بی رویه و ساخت برجهای 20 طبقه در كوچه های باریك و ایجاد واحدهای آموزشی و درمانی و حتی فرهنگی در محل های پرد تردد تنها با انگیزه‌های مادی انجام می‌شود.

رییس كمیته‌ی ایمنی شورای اسلامی شهر تهران در پایان این گفتگو خاطر نشان كرد: به این كلینیك از 94 تا 97 اخطار داده شده است.قبل از 94 كه این پروژه از مسكونی به بهداشتی تبدیل شده است باید توجه كنیم آیا تاییدیه‌ی وزارت بهداشت برای آن وجود داشته یا خیر. تا بتوانیم مساله را اساسی‌تر پیگیری كنیم.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
پارك شهر