بخشدار كهریزك در گفتگو با پارك شهر از لزوم خروج زباله ها از اراضی كشاورزی كهریزك و حضور معتادان متجاهر در مراكز بازیافت زباله گفت.
بخشدار بخش كهریزك به پارك شهر رادیو تهران در این رابطه گفت: اساسا باید ببینیم سرچشمهی معضلات دقیقا از كجاست و مدار این كار به چه سمت و سویی رفته است و عدم تدابیر لازم و نگاههای مدیریتی برای جلوگیری از این بحرانها چه چالشهایی را بوجود میآورد.
امین بابایی در گفتگو با هومن عرب شیرازی كارشناس خبری پاركشهر اظهار داشت: معضل كهریزك كه حیاط خلوت شهر تهران محسوب میشود به مجتمع بازیافت زبالهی آرادكوه بازمیگردد كه بارها و بارها نسبت به رفع آن توجه شده اما هرگز اقدامات لازم و مكفی در این رابطه صورت نگرفته است.
وی افزود: آرادكوه از سال 1342 بنا به ظرفیت 5 میلیون نفری شهر تهران برنامهریزی شد و با رشد جمعیت تصمیم به انتقال آن داده شد. این مركز، مركز دفن زبالهی شهر تهران و برخی از شهرستانهای استان تهران است كه حدودا روزانه بیش از از هشت هزار تن زباله در آن دپو میشود. زباله با عدم رعایت شاخصهیهای تفكیك رباله از درب منازل به این محل آمده و به حالت خاص توزیع و تفكیك میشود و در آنجا هم تفكیك زباله صورت میگیرد كه بخش مهم و گران قیمت آن پلاستیك است.
این مسئول اظهار داشت: پلاستیك ارزش ریالی بسیاری دارد به همین دلیل آنها را تفكیك كرده، آسیاب میكنند و به آن گرانول زده و سپس در چرخهی تولید تزریق میكنند. بازیافت پلاستیك بازار داغی دارد اما چون این كار كثیف است، بسیاری از كارگران ایرانی حاضر به حضور در این فعالیت نیستند.
وی كه خود را فردی با دغدغهی محیط زیستی دانسته و یكی از معضلات بخش تحت مدیریتش را این مساله میداند اظهار داشت: پیگیری و دقت لازم برای برای حل این معضل در اسرع وقت در برنامههای بخشداری كهریزك است. یكی از معضلات ما در آرادكوه، هدایت اتباع بیگانهی فاقد مجوز به این منطقه است. ما یك همبستگی برادرانه و خواهرانه با عزیزان افغانی داریم اما افرادی هم هستند كه به صورت غیرمجاز وارد كشور شده و عارضههایی برای سرانه كشور ایجاد كرده اندكه به معضل غیرقابل حل در سطح استان تهران تبدیل شده است.
بابایی گفت: بحرانی ترین بخش اینجاست كه در خیلی از این كارگاهها به جای افاغنه از معتادان متجاهر استفاده كرده و آنان را به اصطلاح در حالت خماری نگه داشته و به جای زباله به آنها مواد مخدر میدهند. این معضل باید مورد توجه بسیاری قرار بگیرد.
وی از دیگر معضلات این بخش را تغییر كاربری اراضی كشاورزی با كیفیت بالا در این بخش خوانده و گفت: افاغنه این زمینها را با قیمت پایهی هر هزار متر 9 میلیون تومان در ماه اجاره كرده و این اجاره بها در برخی موارد تا 67 میلیون نیز در ماه دیده میشود.
این كارشناس اجتماعی گفت: منطقهی روستای قمصر در كهریزك كه به النگوی سبز شهرستان معروف بود این روزها به لكههای سیاه دپوی زباله بویژه پلاستیك تبدیل شده كه توسط اتباع بیگانهی غیر مجاز صورت گرفته است. آنان چون مجوز مراودات مالی در حوزه ی بانكی را ندارند نقدینگی بسیاری در اختیارشان بوده و كشاورزان را از عرصه ی ارزشمند تولید در سال جهش تولید جدا كرده و منطقه را به بیراههی آسیاب پسماندهای پلاستیكی كشانده اند. همچنین خاك منطقه را تحت تاثیر قرار داده و مصرف برق با استفاده از الكترو موتورها در این منطقه افزایش داشته است.
وی افزود: موضوع انتقال پلاستیكها به اراضی كشاورزی در بحث خدمات دهی نیز مورد بحث است و مهمترین موضوع آن برق است. باید پیگیری شود چرا در شرایطی كه در پیك مصرف و بحران برق هستیم اداره برق نیازهای برقی این متخلفان را تامین میكند تا بتوانند آسیاب های پلاستیكی را به حركت درآورند كه جز نابودی اقلیم و خاك منطقه ثمری دیگر ندارد.
بابایی در ارتباط با اقدامات بازدارنده برای حل این معضل گفت: از سال 96 اقدامات گستردهای در این رابطه صورت گرفته و به این موضوع به صورت امنیتی نگاه میشود تا بتوانیم طرح جمعآوری و قطع خدماتدهی به آنان را با یاری فرمانداری، مسئولان قضایی و مجموعهی نیروی انتظامی انجام دهیم . در حال حاضر بیش از هزار واحد در این منطقه كار می كنند. محیط زیست و مجموعهی جهاد كشاورزی باید به عنوان مهمترین متولیان این بخش در این حوزه وارد شده و اقدامات لازم را انجام دهند تا این عارضهی مهلك بیخ گوش پایتخت سریعا مرتفع شود.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360