كارشناس خبری پاركشهر به بهانهی هفته ی عفاف و حجاب كه از 15 تا 21 تیرماه با این عنوان نامگذاری شده است با دكتر اسحاقی، از كارشناسان فرهنگی كشور گفتگو گرد.
اجرای قوانین مربوط به حجاب و اختصاص این قوانین به زنان یا مردان ایرانی و لزوم بازنگری بر این قوانین از موارد مطرح شده در این گفتگو بود.
مهمان پارك شهر رادیو تهران گفت: وقتی قانون وجود دارد باید اجرا شود. در مورد عفاف و حجاب، اجرای قوانین و مقررات موجود فعلا برای جامعهی ما كفایت میكند. البته اصلاح قوانین و بازنگری امری ضروری است و سال گذشته نیز انجام شد و امیدواریم با اجرای صحیح قوانین آثار بهتری را در جامعه شاهد باشیم.
دكتر محمد اسحاقی افزود: در مبانی و معارف اسلامی، موضوع عفاف و حجاب یك ارزش دینی است و از این منظر اهمیت بسیاری دارد. كشور ما نیز درحوزهی عفاف و حجاب اقدامات بسیاری انجام داده است و از لحاظ زیرساختهای سیاستی و قانون و دستورالعملها كمبودی ندارد.
وی اظهار داشت: آن چیزی كه مهم است این است كه در عرصه های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی عفاف و حجاب، دستگاه های مختلف كشور باید نیازها و ضرورتهایی كه به لحاظ كارشناسی شناسایی شده تعریف كرده و متناسب با جامعه برای اجرای قوانین كار و تلاش صورت بگیرد.
این كارشاس فرهنگی خاطرنشان كرد: در میزان و تعریفی كه از حجاب میشود تفاوتهایی وجود دارد ولی آنچه كه معیار اصلی است بر اساس ضوابط و قوانین است. عفاف و حجاب مختص به زنان جامعه نیست و مربوط به جامعهی انسانی است و همهی كشورها بر طبق ارزشهای خودشان تعریفی در این حوزه دارند.
وی با اشاره به اینكه كشور اسلامی بر اساس قوانین بالادستی خود اجرای احكام شرعی برایشان الزامی است گفت: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزهی عفاف در سال گذشته بازنگری و تكمیل شده است و قوانین و ضوابط تداوم دارد و زیرساختها از این جهت فراهم است. مردم باید بدانند محدودهی شرعی حجاب تا چه موردی است و آن دسته از برخوردهای سلبی مربوط به بخش محدودی از جامعه است كه به دلیل رفتارهای خلاف قانون باید با آنان برخورد شود و این برخوردها نیز بیشتر در حد تذكر است.
دكتر اسحاقی افرود: برخورد سلبی گسترهی فراوانی را شامل میشود ولی در حال حاضر تذكرات لسانی بیشترین برخوردها را شامل میشود . ولی چرا خانمها بیشار از آقایان تذكر میگیرند به دلیل برخی از هنجارشكنیها در این عرصه است. و اگر بدپوششی وجود دارد تنها اختصاص به زنان ندارد. همچنین عدم رعایت حجاب توسط زنان، نمود بیشتری در جامعه داشته و بیشترین دلیل تذكر گرفتن خانمها برای رعایت حجاب این مساله است. حداقلهای حجاب از سوی زنان در جامعه دیده میشود و نگاه سنتی بیشتر به سمت زنان است.
وی اظهار داشت: قوانین ما بر اساس شرع است. عرف هم جزو منابع قانون است و بعد از شرع قرار میگیرد و مجموعهای از شرایط و ویژگیها و الزامات شرعی و عرفی و اخلاقی وقتی در كنار هم جمع شود و در لباس قانون نمود یابد میتواند الزامات عفاف را تشكیل دهد. بنابراین حد و اندازه و محدودهی حجاب را شرع تعیین میكند. شرع هم حداقلهای واجب را بیان میكند و بعد از آن بحث عرف به عنوان مكمل به میان میآید.
اسحاقی گفت: افراد هم براساس میزان پایبندی نسبت به رعایت محدودهها و حداقلها رفتارهای متفاوتی دارند.
وی افزود: مشكل كشور ما در رابطه با قوانین عفاف و حجاب در اجرای متوازن است و استمرار و تداوم یك جركت است كه میتواند نتیجه بخش باشد. در حقیقت همان گام اول كه بحث تامین زیرساختها است تا به اجرا درنیاید اثرات آن دیده نمیشود. اجرا هم نیازمند وجود مسئولان و مدیران معتقد است تا بتوانیم در تمامی موارد شاهد پیشرفت باشیم. اگر تنها یك بخش جلو برود و بخشهای دیگر متوقف باشند شاهد مشكلات بسیاری در این زمینه خواهیم بود.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360