جمشید گلپور، دبیر ستاد مبارزه با كرونا وزارت صمت در گفتگو با برنامه پارك شهر 28 تیرماه روند تولید و توزیع ماسك در كشور را تشریح كرد.
دكتر فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان پیش از گفتگوی دكتر گلپور با "پارك شهر" در رابطه با كمبود ماسك در داروخانه ها گفت: داروخانه ها در مضیقه شدید هستند و حتی 1 جعبه ماسك با قیمت مصوب نیز در اختیار داروخانه های خصوصی قرار نگرفته است. متاسفانه به تعداد دفعات و بصورت مكتوب و حتی در جلسات متعدد از سازمان غذا و دارو و اداره كل تجهیزات پزشكی درخواست دریافت ماسك كرده ایم كه اقدامی در این زمینه صورت نگرفت. اما اتفاق بدی كه در روز چهارشنبه 25 تیرماه رخ داد، اخذ اختیار توزیع ماسك از وزارت بهداشت و محول كردن آن به وزارت صمت بود. در حال حاضر در صورت مراجعه به سامانه وزارت صمت، مشاهده میكنید كه هیچ لینكی بابت درخواست داروخانه ها و یا تقاضا پخش وجود ندارد و تماس های برقرار شده تا به امروز بی فایده و بی پاسخ بوده اند.
دكتر گلپور در پاسخ به اظهارات دكتر فاطمی در برنامه پارك شهر 28 تیرماه اظهار داشت: بحث جلسه توزیع ماسك در داروخانه ها به ساعت 2 الی 3 بعد از ظهر به چهارشنبه 25 تیرماه برمیگردد و تا مصوبات جلسه اعلام شد ساعت حدود 8 شب بود.
وی گفت: ماسك طبق روال گذشته عرضه میشود و بر خلاف اظهارات دكتر فاطمی، اختیار توزیع ماسك از زیر نظر وزارت بهداشت خارج نشده است. طبق مصوبه ستاد لوژستیك، قرار بر منظم تر شدن روند توزیع ماسك و البته الكترونیكی شدن این فرآیند میباشد برای اینكه بدانیم ماسك تولید شده در كجا ها توزیع میشود. اگر ماسك در داروخانه ها نیست، ربطی به مصوبه جدید ندارد و روالی است كه از قبل وجود داشته است و به عملكرد دوستان بر میگردد و یكی از معضلاتی كه همیشه شهروندان انعكاس میدادند همین ماجرا بود.
دكتر گلپور خاطرنشان كرد: این نحوه عرضه تا چهارشنبه شب گذشته به عهده سازمان غذا و دارو بود. طبق روال گذشته، كلیه ماسك های تولید شده در واحد های صنعتی در اختیار وزارت بهداشت بود و واحد های كارگاهی مانند خیاط خانه ها و واحد های جهادی، بصورت خودجوش اقدام به عرضه ماسك میكردند. در حقیقت تغییری در روال ایجاد نشده است و فقط این روند منظم تر شده است. یعنی بخش توزیع ماسك در داروخانه ها، فروشگاه های زنجیره ای و اینترنتی توسط شركت های پخش قبلی صورت میگیرد. در واقع هر شخصی كه اقدام به دریافت مواد اولیه تولید ماسك میكند، به همان اندازه موظف به در اختیار قرار دادن ماسك به شركت های پخش و متعاقبا توزیع آن در داروخانه ها میباشد. تنها تفاوت ایجاد شده در این روند الزام بر ثبت نام تمام افراد و شركت هایی است از ابتدای فرآیند دریافت مواد اولیه تا توزیع آن در این روند حضور دارند.
گلپور اعلام كرد : قیمت مصوب ماسك های صنعتی 1300 تومان و ماسك های دستی و كارگاهی 1500 تومان میباشد. طبق مصوبات ریاست جمهوری قیمت ها كاهش داشته اند اما در خصوص ماسك های كارگاهی باید گفت: چون این ماسك ها به صورت دستی دوخته می شوند، در راستای ایجاد انگیزه كمی گرانتر هستند.
وی همچنین افزود : در حال حاضر هیچ مانعی در توزیع ماسك در داروخانه ها وجود ندارد. ظرفیت تولید ماسك از 200 هزار تا به 12 میلیون رسیده است و این مقدار روز به روز در حال افزایش است و حتی با توجه به افزایش نیاز به استفاده از ماسك در مكان های عمومی اصلا جای نگرانی وجود ندارد. همچنین قرار بر وارد كردن حدود 20 الی 30 میلیون ماسك در كشور است كه دوستان هنوز اقدام به خرید نكرده اند. با برقرار شدن شبكه توزیع، توزیع ماسك طبق جمعیت هر استان صورت میگیرد.
گلپور همچنین اعلام كرد : صادرات ماسك از طرف وزارت صمت متوقف شده است اما نظارت بر قیمت ماسك ها در داروخانه ها و مراكز فروش بر عهده ما نیست و سازمان غذا و دارو و مسئولان وزارت بهداشت موظف به رسیدگی هستند. اما مردم در صورت مشاهده مغایرت در قیمت مصوب فروش با سامانه 124 تماس بگیرند و ثبت شكایت كنند.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360