حجت الله ایوبی، دبیر كمیسیون ملی یونسكو در ایران، در خصوص موضوع ثبت خوشنویسی و نستعلیق در تركیه به پارك شهرگفت: مسئله ای به نام ثبت نستعلیق برای كشور تركیه در یونسكو مطرح نشده و پرونده ای برای آن تشكیل نشده است.
ایوبی در ابتدا درباره قدمت هنر خوشنویسی در ایران گفت: خوشنویسی یكی از قدیمی ترین و فاخرترین هنر های ایران زمین است و قدمت بسیار زیادی دارد. ما بسیار تلاش كردیم تا خوشنویسی در یونسكو مورد توجه قرار بگیرد و در بخش راه ابریشم حضور داشته باشد. سال گذشته، ششمین همایش راه ابریشم به میزبانی ایران و در همدان برگزار شد و در این همایش با طرح یك متن، اقدام به توضیح درباره هنر خوشنویسی دادیم كه هر 23 كشور حاضر از این هنر برخوردار بودند. این هنر از جنس دانش است. همچنین در این روزها، قصد داریم جشنواره مجازی خوشنویسی با حضور آثار 9 تن از اساتید برجسته و نامدار كه عضو شورای سیاست گذاری خوشنویسی یونسكو هستند را برگزار كنیم.
وی افزود: علاقه مندان با ورود به سایت كمیسیون ملی یونسكو، میتوانند وارد این نمایشگاه مجازی شوند و از آثار و اطلاعات ذكر شده لذت ببرند. امیدواریم كه اقدام بزرگی كه در راستای راه ابریشم در مشهد قرار بر انجام بود را نیز به همین ترتیب به ثمر برسانیم.
وی در خصوص ثبت جهانی نستعلیق به نام تركیه گفت: خوشبختانه وزارت میراث فرهنگی كه مرجع ما است، بسیار خوب عمل میكند و اصلا مسئله ای به نام ثبت نستعلیق برای كشور تركیه در یونسكو مطرح نشده و پرونده ای برای آن تشكیل نشده است.
ایوبی در ادامه این گفتگو خاطر نشان كرد: سازمان كنفرانس كشورهای اسلامی هر ساله شهری را به عنوان پایتخت فرهنگی معرفی می كند كه تا كنون چندین شهر از كشور ما هم در این لیست بوده اند. شهر استانبول برای تبدیل شدن به پایتخت فرهنگی، با محور توسعه خوشنویسی كاندیدا است و این مسئله ارتباطی با ثبت جهانی نستعلیق ندارد. این حساسیت بسیار قابل ستایش است و اهمیت این عمل را برای مردم ایران نشان می دهد. همانطور كه میدانید كشورهای اطراف، زمانی جزو ایران بوده اند و هنگام تعیین هویت خود، در فرهنگی دیرینه كشور با فرهنگ ایرانی مواجه میشوند.
وی در رابطه با موضوعاتی كه در یونسكو ثبت جهانی می شوند گفت : سازمان جهانی یونسكو در عرصه های مختلفی فعالیت دارد كه یكی از این عرصه ها، ثبت جهانی آثار است اما این قابلیت به دلیل وجود درخواست های زیاد، بسیار محدود شده است و تنها امكان ثبت یك اثر در سال وجود دارد. ما برای گذر از این محدودیت، ثبت هارا محوری كرده ایم. به این معنی كه یك اثر را با یك محور و منظر به ثبت میرسانیم. مانند اتفاقی كه برای جنگل های هیركانی رخ داد كه به واسطه آن، پنج استان كشور درگیر شده اند و این اتفاق از تخریب بسیاری از آثار جلوگیری كرده است. برای كارشناسان، نحوه فكر مردم در رابطه با این آثار بسیار حائز اهمیت است و اولین اقدام كارشناسان هنگام ورود، دیدار از نمایشگاه عكس بود و اثر مثبتی داشته است. برای مثال ثبت محور بیشابور و شهرهای بم و یزد كه هر دو به طور كامل ثبت جهانی شده اند وتمام بافت قدیمی اطراف آن ها نیز به ثبت رسیده است.
حجت الله ایوبی، دبیر كمیسیون ملی یونسكو در ایران در پایان این گفتگو در جایگاه كارشناس سینما اظهار داشت : خیلی خوشحالم كه VOD (Video On Demand ) یكی از موضوعاتی بود كه از ابتدا در دستور كار ما قرار گرفت و كسی در آن دوران پیش بینی نمیكرد كه VOD بسیار كارایی داشته باشد و سینمای ایران را متحول كند. اما در حال حاضر سینمای ایران به دلیل حضور كرونا، با وجود تعداد كثیری سالن، وضع مناسبی ندارد.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360