مهندس سید محسن موسوی تاكامی ، مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران در رابطه با پلاك های 68 و 69 دامنه های دماوند و وقف جنگل های هیركانی با پارك شهر رادیو تهران گفتگو كرد.
ساعت 30 دقیقه بامداد چهارشنبه 8 مردادماه اخباری در فضای مجازی منتشر شد مبنی براینكه 2337 هكتار و 6162 متر از اراضی ملی پلاك 68 و 69 بخش 7 لاریجان موسوم به مرتع ملار از حالت وقف خارج شده و سند آن به نام سازمان منابع طبیعی سند خورده است اما پس از آن این خبرها تكذیب شد.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران در خصوص توافق سازمان اوقاف و منابع طبیعی در اینباره به پارك شهر گفت : ما در راستای كد گذاری قله دماوند، طبق ماده 1339 اسناد مربوطه را ارائه دادیم و پس از بررسی سازمان ثبت، كاشف به عمل آمد كه پلاك های 68 و 69 به نام سازمان اوقاف ثبت شده است كه البته به گذشته های دور باز میگردد. اما در نهایت در تاریخ هشت مرداد ماه 1399، این سند در راستای تعامل بسیار خوب ما و سازمان ثبت اسناد به نام سازمان جنگلها ثبت شد.
موسوی در واكنش به اظهارات راسخ كارشناس پارك شهر كه گفت: سازمان اوقاف بر روی آنتن شبكه استانی مازندران اعلام كرده كه سندی به اسم سازمان جنگلها تا به این لحظه ثبت نشده است و اختلافات ادامه دارد اظهار داشت: ضمن احترام به نظر سازمان اوقاف، ملاك برای سازمان منابع طبیعی، اظهار نظر سازمان ثبت است.
این مقام مسئول در خصوص كاربری زمین های یال دماوند و اختلاف با سازمان اوقاف اظهار داشت : كاربری زمین ها تحت هیچ شرایطی تغییر نخواهد كرد. كاربری این زمین ها مرتع است و دامداران میتوانند از آن استفاده كنند. البته بخش هایی از این زمین ها با مالكیت اشخاص حقیقی دیگر نیز وجود دارد كه از كل زمین كسر خواهد شد. طبق گفته سازمان اوقاف زمینی میتواند وقف شود كه واجد شرایط خاصی از جمله دارا بودن سابقه عمران و آبادانی، دارا بودن مالكیت بر عرصه و نقش داشتن در ایجاد و شكل گیری، باشد. لذا این خبر تنها توسط شخص اول سازمان اوقاف در استان مازندران میتواند اعلام شود و در غیر این صورت اعتباری نخواهد داشت.
وی در راستا عدم قابلیت وقف جنگل های هیركانی گفت: حدود 5 هزار هكتار از متراژ اصلی جنگل های هیركانی كسر شده است و 5103 هزارهكتار جنگل های بكر هیركانی است و بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری قابلیت وقف ندارد. اما شخصی كه ادعای مالكیت این زمین را كرده است، یك متولی خاص است كه با یك بنچاق 500 ساله اقدام به شكایت از طریق كمیسیون ماده واحده، دادگاه و تجدید نظر كرده و البته در همه این روند ها رای به ما داده شد. اما با فرجام خواهی در دیوان عدالت كشور، قاضی به نفع وی رای داد و ما نیز فرجام خواهی را ادامه دادیم؛ اما تا به امروز متاسفانه نتیجه ای دریافت نكردیم. در حال حاضر رئیس قوه قضائیه و رئیس كل استان مازندران بطور مستقیم ورود كرده اند و دستور بررسی مجدد داده اند و در صورت لزوم فرجام خواهی مجدد صورت خواهد گرفت. امیدواریم با ارائه مستندات موجود بتوانیم این زمین هارا حفظ كنیم كما اینكه طبق قانون، جنگل ها جزو حكومت هستند و مالكیت شخصی بر آن حاكم نیست.
مهندس موسوی افزود: دستگاه قضا دستگاهی مستقل است هر تصمیمی بگیرد باز هم استقلال آن حفظ می شود ولی ما با ارائه مستندات محكمی كه داریم قطعا پرونده به نفع ما تمام می شود.
وی با اشاره به اینكه در فرجام خواهی اول رای به صورت غیابی صادر شده گفت: در فرجام خواهی اول از ما توضیحی نخواستند و ما فرصت دفاع از پرونده را نداشتیم.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران در پاسخ به پرسش های متعدد شنوندگان برنامه پارك شهر مبنی بر اینكه آیا در قانون صراحتا آمده است كه جنگل مال كسی به جز حكومت نیست؟ اظهار داشت: من حق اظهار نظر در در فرآیند قضایی را ندارم . من مستندات را ارائه می دهم و قاضی باید در مورد آن تصمیم بگیرد. من به عنوان یك شهروند باشما همراه هستم ولی پاسخ قاطع را باید دستگاه دیگری بدهد.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360