پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

دبیر كمیته علمی ستاد كرونا: واكسن كرونا ساخته شده اما هنوز مجوز مصرف انسانی ندارد+فایل صوتی

دكتر مصطفی قانعی در گفتگو با رادیو تهران درباره ساخت واكسن این بیماری در ایران گفت: واكسن ساخت ایران در مرحله قبل از تزریق به انسان است. منتظر صدور مجوز تزریق آن هستیم.

1399/05/25
|
11:56
|

دبیر كمیته علمی ستاد كرونا در گفتگو با برنامه پارك شهر25 مرداد با تاكید بر ساخت واكسن در برخی كشورها اظهار داشت : در چندین نقطه دنیا از جمله آمریكا، انگلیس و چین، واكسن این بیماری ساخته شده اما هنوز اجازه مصرف انسانی بصورت گسترده برای این واكسن ها صادر نشده است و تست های بالینی آن به پایان نرسیده است.

قانعی در رابطه با واكسن تولید شده توسط كشور روسیه گفت : در روسیه تصمیم بر حذف چند مرحله آزمایش و ورود به مرحله تولید بود؛ اما ارائه این واكسن به سازمان بهداشت به دلیل وجود نقص در مدارك، امكان پذیر نیست. این نكته در رابطه با تمامی كشورها هم صادق است؛ زیرا این واكسن به انسان سالم تزریق می‌شود و بایستی عاری از هر عارضه ای باشد. امروزه علت مرگ افراد، این ویروس نیست. بلكه پاسخ سیستم ایمنی بدن بصورت غیر متناسب منجر به ایجاد تورم و التهاب در ریه می‌شود و این عامل موجب مرگ بیماران است. بنابراین در ساخت واكسن بایستی متوجه میزان پاسخ ایمنی بدن و مدت زمان ایمن سازی بدن بود و این واكسن باید حداقل تا یك سال بدن را ایمن كند. نكته حائز اهمیت دیگر قیمت واكسن است تا كشورهای تولید كننده بتوانند تولید انبوه داشته باشند. كشور ما نیز طبق قواعد سازمان جهانی بهداشت پیش می‌رود و واكسن ایران در مرحله قبل از تزریق به انسان است و منتظر صدور مجوز تزریق آن هستیم.

وی درخصوص اظهارات یكی از متخصصان مبتنی بر عدم توانایی تولید واكسن به دلیل تغییر شكل مكرر آن و دور از ذهن بودن تست حیوانی آن در ایران، گفت : كسانی كه به ویروس كرونا در دوران سرماخوردگی مبتلا شدند، دچار نوع خفیف این بیماری هستند و در واقع تمام انواع ویروس های كرونا مشابهت 95 درصدی دارند و ابتلا به نوع دیگر آن به دلیل ایمن شدن بدن بصورت خفیف رخ می‌دهد . تولید واكسن به معنی جلوگیری از ابتلا نیست؛ بلكه تزریق آن موجب ابتلا خفیف به آن می‌شود. به همین دلیل حتی با تغییر ویروس، پوشش 95 درصدی آن كفایت می‌كند. در ایران حداقل سه مسیر برای تولید واكسن پیش گرفته شده و ما تنها یك نوع واكسن نداریم. این به این دلیل است كه در صورت موفقیت یك واكسن در جهان و مورد استقبال قرار نگرفتن دیگر واكسن ها، ما دچار شكست نشویم.

تنها داروی موثر بر كاهش مرگ و میر ناشی از كرونا، داروی كورتیكواستروئید است
دبیر كمیته علمی كرونا با تایید موثر بودن داروی رمدسیویر و فاویپیراویرافزود : 23 مطالعه گسترده از بین 1500 مطالعه توسط دانشمندان برگزیده شده تا اثر بخشی آنها بررسی شود. داروی رمدسیویر اثری بر میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری نداشته است و تنها روند درمان و بستری شدن را 2 تا 3 روز كوتاه تر كرده است. این دارو توسط افراد دارای فشارخون، دیابت و اضافه وزن، در ابتدای ابتلا به این بیماری می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. عدم تأثیرگذاری داروی فاویپیراویر نیز طی مطالعات گستره صورت گرفته در ایران، به اثبات رسیده است و مقالات آن به زودی چاپ می‌شوند. تنها داروی موثر بر كاهش مرگ و میر، داروی كورتیكواستروئید بوده است كه در ایران، اثرگذاری آن در اسفند ماه سال 98 اعلام شد و از ابتدای شیوع این بیماری و در حال حاضر در كشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تاثیر نیش زنبور در انسان ها متفاوت است
قانعی در خصوص تاثیرگذاری طب سنتی و زنبور درمانی گفت : از لحاظ علمی، تعریف طب سنتی، طب گیاهی و طب مكمل با یكدیگر متفاوتند و جمع بستن این طب ها با هم كار درستی نیست.
وی درباره روش زنبوردرمانی اظهار داشت زنبور درمانی نیز روش درمانی جدیدی نیست؛ اما زنبور مورد استفاده باید عاری از باكتری، ویروس و هرگونه بیماری باشد و بایستی تاییدیه آن پس از انجام آزمایشات گستره بر روی زنبور، صادر شود. من نیز در نظام پزشكی پرونده ای داشتم كه استفاده از زنبور تایید نشده منجر به فوت شخص شده بود. با ورود به پزشكی مدرن اثر نیش زنبور در آزمایشگاه ها خالص سازی می‌شود و قطعه مورد نظر آن استفاده می‌شود. با توجه به عارضه های مختلف موجود در رابطه با تماس با نیش زنبور، امكان استفاده آن توسط همه وجود ندارد و همچنان مطالعات وسیعی بر روی آن صورت نگرفته است.

تاثیر داروهای گیاهی بر كاهش مرگ ناشی از كرونا اثبات نشده است
دكتر قانعی دبیر كمیته علمی كرونا تاكید كرد: داروهای گیاهی موثر بر جلوگیری از سرفه در پروتكل های كشوری وجود دارند و منعی در استعمال آن ها وجود ندارد؛ اما هیچكدام از داروهای گیاهی تاثیرگذاری خودرا بر كاهش مرگ و میرناشی از كرونا اثبات نكرده اند. برای اثبات این تاثیرگذاری بایستی 700 نفر مورد مطالعه قرار گیرند و تمامی مطالعات اخیر تنها بر روی 20 الی 30 نفر انجام شده است و انتخاب این افراد بصورت تصادفی نبوده است كه این خود باعث بی اعتباری آن می‌شود.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
پارك شهر