پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو: بیشترین ارز دارویی كشور به تامین قلم های انسولین اختصاص دارد+فایل صوتی



دكترسیدحیدر محمدی، مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو در گفتگو با برنامه پارك شهر دلایل گرانی ، كمبود برخی اقلام دارویی و قاچاق معكوس آن را تشریح كرد.

1399/06/07
|
14:16
|

مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو با آگاهی از نوسانات قیمت دارو، عدم تولید برخی دارو ها در كشور با وجود توانایی تولید، كمبود برخی داروها مانند قلم انسولین با وجود دریافت ارز ترجیحی اظهار داشت : حدود 97 درصد داروهای كشور در داخل تولید می‌شود كه البته بخشی از آن وابسته به واردات مواد اولیه و حد واسط است. متأسفانه از ابتدای سال جاری به دلیل تحریم های ظالمانه تنها 25 درصد سهمیه ارز دریافت شده است وطبیعتا با همه تلاش های بانك مركزی برای تامین ارز، معذوریت هایی هم وجود دارد.

به داروهایی كه بدون نسخه دریافت می شوند، ارز نیمایی تعلق می گیرد
وی دربااره استفاده از ارز 4200 و قاچاق معكوس به خارج از كشور افزود: برای بخشی از اقلام به دلیل محدودیت منابع ارزی ناچار به استفاده از ارز نیمایی هستیم. ارز نیمایی در حال حاضر بالای 20 هزار تومان است و با اعمال این تغییر قیمت، فشار زیادی به جامعه وارد می‌شود. در همین راستا به واردات داروی مشابه تولید داخل و مواد جانبی چند كاره تنها ارز نیمایی تعلق می‌گیرد به عنوان مثال به داروهایی كه بدون نسخه دریافت می شوند هم ارز نیمایی تعلق می گیرد. در صورت تامین مواد اولیه و حد واسط تولید برخی دارو ها، كارخانه ها توانایی تولید این اقلام را پیدا خواهند كرد. برای مثال در برخی موارد داروی وارداتی با ارز 4200 تومانی پس از تخصیص ارز نیمایی به آن دچار تغییر قیمت خواهد شد.

پلاویكس در بازار موجود است
دكتر محمدی درباره افزایش قیمت داروی پلاویكس هم اظهار داشت: در گذشته قیمت هر قرص پلاویكس 2100 تومان بود و با تخصیص ارز نیمایی به آن، این قیمت به 11 هزار تومان می‌رسد و این تغییر تنها در كالاهایی رخ می‌دهد كه از خارج، وارد می‌شوند. ماده موثره پلاویكس كلوپیدوگرل است كه به وفور در داخل كشور تولید می شود بنابراین برای نمونه وارداتی آن ارز نیمایی درنظرگرفته شده است و با اینكه كارخانه های تولیدی سود خود را تا نصف كاهش داده اند اما این تغییر قیمت ناشی از قیمت بالای ارز نیمایی است.
وی درخصوص روش های تولید دارو بویژه پلاویكس خاطرنشان كرد: داروی پلاویكس با گرانول وارد شده تولید می‌شود. البته روش دیگری نیز وجود دارد كه با فرموله كردن ماده شیمیایی و رسیدن به ماده حد واسط آغاز می‌شود و سپس با فرموله كردن آن و تبدیل به ماده اولیه، این ماده با مواد جانبی تركیب و محصول نهایی تولید می‌شود. گرانول نیز به دلیل قیمت بالا و وابستگی به ارز، بسیار ارز بری دارد. در واقع قیمت پایین آمده است اما گران بودن ارز مانع از دیدن آن می‌شود. در این شرایط ما ملزم به تولید دارو در داخل هستیم.اثرگذاری داروهای تولید داخل اثبات شده به همین دلیل كارخانه ها مجوز تولید آن را دریافت كرده اند. داروی پلاویكس نیز در داخل كشور تولید می‌شود و تنها مدتی به دلیل تغییر ارز تخصیص یافته دچار كمبود شدیم.

واكسن آنفولانزا از مهرماه تزریق می‌شود
دكتر محمدی با اشاره به زمان تزریق واكسن آنفلوآنزا گفت: واكسن آنفولانزا از مهرماه تزریق میشود و برنامه گسترده ای برای توزیع آن در نظر گرفته شده است. لازم به ذكر است، این واكسن الزامی برای استعمال توسط تمامی گروه ها ندارد و تنها گروه های پرخطر از جمله مادران باردار، افراد بالای 60 سال و افراد دارای بیماری خاص، باید از آن استفاده كنند. در سال گذشته از كل جمعیت ایران یك میلیون و 800 هزار نفر این واكسن را تزریق كردند. واكسن تهیه شده است و از اواسط شهریور ماه توزیع آن آغاز می‌شود. رقم واكسن وارد شده بسیار بیشتر از سال گذشته است؛ اما نكته مهم اینست كه این واكسن به جلوگیری از ابتلاء كرونا كمكی نمی كند و صرفا برای پیشگیری از بیماری آنفولانزا استفاده می‌شود.

نوسانات قیمت ارز، دلیل اصلی درج نشدن قیمت بر روی جعبه های دارو است
مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا با اشاره به عدم درج قیمت دارو بر روی جعبه توضیح داد: قیمت در گذشته بر روی جعبه دارو وجود داشت و در مواقعی مغایرت قیمت چاپ شده با قیمت روز، مشاهده می‌شد. علت این اتفاق نوسانات مكرر قیمت ارز است وابستگی قیمت داروها به قیمت ارز است.
وی افزود: هر شركت حداقل جعبه های 2 سال آینده تولید خود را یكجا سفارش می‌دهد و با توجه به تغییر مكرر قیمت، چاپ آن بر روی جعبه به صرفه نیست. قیمت لحظه ای داروها در سامانه تی تك موجود است .در صورت‌ مشاهده هر گونه تخلف از سوی داروخانه ها، بایستی مردم این موارد را گزارش دهند. مسئولان داروخانه ها در صورت نیاز بایستی با ارائه فاكتور خرید، قیمت داروها را به مشتریان نشان دهند.

سه قلم انسولین، بیشترین نیاز بیماران كشور هستند
وی در انتهای این گفتگوی تلفنی در رابطه با كمبود قلم انسولین و قاچاق معكوس آن مثل دیگر كالاهای اساسی گفت : انسولین با قلم انسولین متفاوت است و ما كمبودی در میزان انسولین نداریم؛ اما تغییر در شیفت انسولین های ویالی و قلمی، با كمبود قلم انسولین مواجه شده ایم؛ در صورتی كه انسولین های ویالی در بازار وجود دارند و با سرنگ تزریق می‌شوند. علت كمبود قلم انسولین، پیشرفت در تكنولوژی و راحتی استفاده از آن است. سه قلم انسولین، بیشترین نیاز بیماران كشور هستند و بیشترین ارز دارویی را به خود اختصاص داده اند. در صورت تخصیص ارز این سه قلم به دیگر مواد اولیه دارویی، دیگر مشكلی در تهیه 97 درصد مواد اولیه دارویی وجود نخواهد داشت.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
پارك شهر