در روزهای اخیر افزایش سرسام آور كودهای فسفاته و پتاسه كشاورزان را دچار سردرگمی و آشفتگی كرده است بر این اساس برنامه پارك شهر رادیو تهران با مهندس محمد شفیع ملك زاده، رئیس سازمان نظام صنفی كشاورزی گفتگو كرد.
رئیس سازمان نظام صنفی كشاورزی در گفتگو با پارك شهر درباره افزایش 5 تا 8 برابری قیمت كود های فسفاته و پتاسه گفت: در آستانه كاشت محصولات كشاورزی استراتژیك و مورد نیازباتوجه به سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با بحث تولید داخل، متاسفانه با نامه ابلاغ شده توسط واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهورمبنی بر حذف ارز دولتی، قیمت كود های شیمیایی فسفاته و پتاسه به شدت افزایش داشته اند و تولید كشاورزان با توجه به فقیر بودن خاك ها با بحران مواجه خواهد شد چون لازم است در هنگام كاشت بذر این كودها به خاك اضافه شوند.
كشاورزان وضعیت مالی مناسبی ندارند
محمد شفیع ملك زاده با اشاره به اینكه امروزه كشاورزان به دلیل نقذینگی پایین وضعیت خوبی ندارند و توانایی خرید كود و سم برایشان فراهم نیست اظهار داشت: این اتفاق منجر به كناره گیری كشاورز از شغل اصلی خود میشود . در حال حاضر تجمعات اعتراضی شدیدی در دفاتر نظام صنفی استان های مختلف وجود دارد. بنابراین كشاورزان برای كسب درآمد بیشتر مجبور به كشت محصولات آب بر مانند صیفی جات و سبزیجات میشوند و با توجه به نبود الگوی آبی كشت مناسب این كشت در كشور، این اقدام ضربات زیادی به منابع آبی و خاكی و سیاست های كشور وارد میكند.
درخواست كشاورزان برای تجمع اعتراضی در مقابل مجلس و دفترریاست جمهوری
وی با تاكید بر اینكه این افزایش قیمت ها فقط برای كود اتفاق نیفتاده اظهار داشت: افزایش قیمت تنها مخصوص كود نیست و در چند روز گذشته شاهد افزایش قیمت ماشین آلات كشاورزی حمل و نقل و دستمزد كارگران نیز بوده ایم كه پرداخت آن در توان كشاورز نیست. كشاورزان ما را به شدت تهدید كرده اند و درخواست تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی یا دفتر ریاست جمهوری را دارند تا شاید مسئولی با شنیدن صدای مردم به كمك آنان بشتابد. ادامه تولید به این شكل غیر ممكن است و با این وضعیت با توجه به اعمال تحریم های ظالمانه، علاوه بر ضربه خوردن كشاورز، امنیت غذایی كشور نیز به خطر میافتد. اگر تا پایان شهریور، دولت از تصمیم خود منصرف نشود و قیمت محصولات را به حد مناسب بالا نبرد و كود را هم با قیمت یارانه ای به كشاورزان ندهد ، راهی جز تجمع برای كشاورزان وجود نخواهد داشت و كنترل كردن این شرایط با توجه به همه گیری كرونا و امنیت سیاسی كشور، غیرممكن خواهد بود.
سیستم معیوب توزیع كود اوره موجب افزایش قیمت آن شده است
وی با اشاره به تولید كئد توسط پتروشیمی ها افزود: قیمت مصوب كود اوره تغییر نكرده است و 54500 تومان است؛ اما به دلیل سیستم نادرست توزیع، كشاورز باید كود اوره مورد نیاز خود را در بازار آزاد با قیمتی بالغ بر 160 هزار تومان تهیه كند. كود كلروپتاسیم از 65 هزار تومان به 500 هزار تومان، كود دی آمونیوم فسفات از 120 هزار تومان به 496 هزار تومان افزایش داشته اند ولی قیمت كود اوره تغییری نداشته است و بایستی با كمك وزارت جهاد، تغییری در روند توزیع ایجاد كنیم و بتوانیم كود را با استفاده از پروانه نظام صنفی كشاورز، عادلانه توزیع كنیم.
قیمت تضمینی خرید گندم توسط دولت به جای افزایش، كاهش هم داشته است
نظر وزارت جهاد در رابطه با قیمت خرید تضمینی گندم، 4600 تومان است كه البته این رقم برای قبل از افزایش قیمت كود است و دولت رقم 3200 تومان را اعلام كرده است كه با این روش حتی 10 درصد گندم مورد نیاز كشور نیز تولید نخواهد شد.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360