سیدحیدر محمدی، مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو گفت: به دلیل مشكلات در تخصیص و انتقال ارز و دارو به كشور؛ واكسن آنفلوآنزا تا به امروز در داروخانه ها توزیع نشده اما تا دو روز آینده در اختیار گروه های حساس قرار میگیرد.
سیدحیدر محمدی در گفتگو با پارك شهر درباره بازه زمانی واردات واكسن های آنفلوانزا گفت: به دلیل وارداتی بودن برخی از اقلام دارویی هیچ گاه نمی توان در این خصوص نظر قطعی داد؛ زیرا یك معامله دو طرفه است. یكی از مشكل های اساسی حال حاضر، بحث انتقال ارز است و متاسفانه به دلیل عدم همكاری برخی بانكهای اروپایی در جابجایی ارز، این ارزها برگشت خوردند. مبلغ پرداختی برای 12 میلیون دوز واكسن در چندین مرحله برگشت خورد و همچنان نتیجه حاصل نشده است.
وی افزود: منابع ما برای تهیه واكسن عموما هلند، اسپانیا، فرانسه و روسیه است كه روسیه نیز صادرات واكسن خود را ممنوع اعلام كرد و ما نیز از این اتفاق به جهت تاثیرگذاری كم واكسنهای آنفلوآنزای روسی استقبال كردیم.
دكتر محمدی با اشاره به اینكه تزریق واكسن همه ساله از ابتدای مهرماه آغاز شده و تا پایان سال ادامه دارد اظهار داشت: واكسن های مورد استفاده در پایان سال به دلیل پیشگیری از آنفلوآنزای بهاری تزریق می شوند. لزوماً زمان مصرف این واكسن تا 15 مهرماه نیست و می توان تا اواخر آبان ماه این واكسن را تزریق كرد و حتی در برخی موارد می توان این واكسن را طی ماه های آذر و دی ماه هم تزریق كرد.
این مقام مسئول وزارت بهداشت در ادامه خاطرنشان كرد: حدود یك و نیم میلیون دوز واكسن از پنجشنبه به معاونت وزارت بهداشت تحویل داده شده است و توزیع آن ظرف دو روز آینده صورت میگیرد. اولویت با بیماران خاص و دارای اعضای پیوندی، مادران باردار و سالمندان است.
وی با توضیح اینكه حدود 300 نفر از اعضاء و كاركنان مجلس شورای اسلامی مبتلا به بیماری های خاص هستند و هر ساله مركز بهداشت مجلس، سهمیه ای برای این افراد از وزارت بهداشت دریافت میكند؛
مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو با اظهار تاسف از رفتار ناشایست رسانه ای توزیع فاكتورها در شبكه های اجتماعی گفت: اینكار كاری بسیار ناشایست بود و علیرغم اینكه قرار بود واكسن برای مجلسی ها رایگان باشد اما آنها نپذیرفته اند و دریافت آن را منوط به خرید البته پس از استفاده افراد دارای اولویت دانسته اند.
دكتر محمدی درباره توزیع واكسن آنفلوآنزا در دارخانه ها گفت: در حال حاضر هنوز واكسن در داروخانهها توزیع نشده است. برای سال جاری 16 میلیون دوز واكسن پیشبینی شده است. ما با دو مشكل انتقال پول و حمل كالا به دلیل تحریم های ظالمانه مواجه هستیم و حتی شركت های آمریكایی به محض متوجه شدن مقصد یك دارو به سمت ایران در صورت عدم امكان تولید داخلی آن در كشور سعی بر جلوگیری از ورود آن دارو به ایران را دارند.
وی در باره IVIG اظهار داشت: در خصوص داروی IVIG باید گفت كه شركت های داخلی هستند كه با استخراج پلاسما و فرستادن آن به پالایشگاه های طرف قرارداد در خارج از كشور این دارو را دریافت میكنند. امسال این دارو بسیار بیشتر از سالهای گذشته در كشور وارد شده است؛ اما به دلیل باور غلط بین برخی پزشكان مبنی بر تاثیر گذاری این دارو بر كووید 19 با كمبود IVIG مواجه هستیم. این دارو در حال حاضر در گمرك موجود است و از اوایل مهرماه ترخیص آن و قلم های انسولین انجام شده و در داروخانه های منتخب توزیع خواهد شد. همچنین مردم میتوانند با مراجعه به معاونت غذا و داروی هر استان نسبت به پیگیری مسائل پیش آمده و مشكلات اقدام كنند.
دكتر محمدی درباره مشكلات واردات برای شیرخشك خاطر نشان كرد: متاسفانه تمامی شیرخشك ها با مشكلات ارزی مواجه شدند. بیش از 95 درصد از كالاها با مشكلات ارزی و ترخیص روبرو هستند. تخصیص ارز برای شیر خشكهای متابولیك و رژیمی برای بیماران خاص در اواخر شهریور صورت گرفت و در حال حاضر روند انتقال ارز در حال انجام است. یكی از مشكلات اصلی در حال حاضر، فرمانبرداری بسیاری از كشورها از آمریكاست. این كشور واردات برخی اقلام ضروری و حیاتی به كشورمان را با مشكل مواجه كرده است . ما در كشور توانایی تولید شیر خشك را داریم؛ اما این كار در داخل صرفه اقتصادی ندارد. در حال حاضر برندهای دیگری از شیر خشك در كشور موجود هستند كه می توان برای مدتی به عنوان جایگزین از آنها استفاده كرد.
وی تاكید كرد: حتی كشور چین هم به دلیل مراودات اقتصادی بالا با امریكا در بسیاری موارد نمی تواند به ما كمك كند.
مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو در واكنش به اظهارات باقرزاده، نماینده مجلس یازدهم مبنی بر متوقف شدن پول های واریزی واكسن آنفلوآنزا در تركیه گفت: یكی از نماینده های مجلس بدون مطالعه قبلی چنین خبری را منتشر كرده است.
وی در توضیح گفت: شركت ها طی یك فراخوان قیمت های خود را ارائه میكنند و شركت برنده با دریافت ارز موظف به وارد كردن اقلام مورد نیاز میشود. یكی از شركتها به دلیل حجم بالای سهم، ناچار به انتقال پول در مرحله اول شد. بانك تركیه پول را به نهاد اروپایی مورد نظر انتقال داد و این نهاد پس از اینكه متقاضی این محموله ایران است مبلغ را برگشت زد كه البته این مشكل حل شده است. تركیه یكی از كشورهای واسطه برای واردات دارو به كشور است و تا به این لحظه همیشه همكاریهای مورد نظر را به سرانجام رسانده است.
دكتر محمدی درباره نامه وزیر بهداشت در راستای عدم دریافت بودجه تخصیص یافته به وزارت بهداشت گفت: پاسخ به این پرسش بر عهده همكاران ما در سازمان برنامه بودجه است.
وی افزود: با گذشت نیمی از سال 99 حدود 90 درصد اعتبارات یارانه ای مربوط به دارو را هنوز تحویل نگرفته ایم. یك میلیارد یوروقرار بوده به دستور مقام معظم رهبری به سازمان وزارت بهداشت تخصیص یابد كه هنوز پولی دریافت نكرده ایم. بسیاری از داروها یارانهای هستند و با توجه به عدم دریافت این بودجه هنوز موفق به به پرداخت آن به شركت های بیمه ای و وارداتی نشده ایم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360