سرهنگ محمد حسننژاد، معاون حفاظت اماكن پلیس پیشگیری به مناسبت هفته نیروی انتظامی درباره عملكرد و ماموریت های پلیس پیشگیری با پارك شهر گفتگو كرد.
سرهنگ محمد حسننژاد در گفتگو با امیرحسین راسخ مجری پارك شهر رادیو تهران درباره ماموریت پلیس پیشگیری در حفاظت از اماكن گفت: مجموعه پلیس پیشگیری به دو دسته كاركنان صفی و كاركنان ستادی تقسیم می شود.افراد شاغل در این حیطه سالها كار اجرایی كردند و با آسیبهای اجتماعی آشنایی كامل دارند.
وی درباره تقسیم بندی اماكن در سراسر كشور خاطرنشان كرد: بر اساس مصوبه وزارت كشور، اماكن سطح كشور به چهار دسته اماكن مهم، حساس، حیاتی و قابل حفاظت تقسیم می شوند.
معاون حفاظت اماكن پلیس پیشگیری در ادامه با اشاره به اینكه پلیس پیشگیری به عنوان نیروی متخصص بیش از 200 ماموریت خرد و كلان در سطح كشور را انجام می دهد گفت: یكی از این ماموریت ها حفاظت از بناها و مكان های تاریخی است. پلیس با استناد به ماده 35 قوانین دائمی كشور در راستای واگذاری مأموریت های حفاظتی به عموم مردم جامعه تلاش میكند. در حال حاضر حدود 13 یگان از جمله شهرداری، میراث فرهنگی، سازمان امور اراضی كشور و سازمان جنگلها و محیط زیست و... در سطح شهر فعال هستند كه در حوزه های راهبردی فعالیت می كنند. در واقع بیش از 70 درصد ماموریتهای مجموعه پلیس توسط پلیس پیشگیری انجام میشود.
سرهنگ حسن نژاد با تاكید بر اینكه زمینخواری یكی از مسائل مورد تاكید پلیس پیشگیری، نیروی ناجا و سران سه قوه است اظهار داشت: سه ماه پیش با حضور ریاست قوه قضاییه جلسهای در راستای حفظ حقوق بیت المال و مبارزه با زمین خواری برگزار شد. سازمان جنگل ها، سازمان امور اراضی و سازمان زمین و مسكن به صورت اختصاصی در حوزه زمین خواری فعالیت می كنند . در 7 ماه گذشته حدود 25 هزار مورد رفع تعرض صورت گرفته است كه این عدد تقریباً هزار هكتار زمین را شامل میشود و در این حوزه حدود 4000 مورد اجرای احكام صورت گرفته است و 54 هزار پرونده تشكیل شده است.
وی افزود: اقدامات پلیس پیشگیری به سه حوزه تامین امنیت عمومی، پیشگیری از وقوع جرم و مقابله با جرم تقسیم می شود. به همین دلیل طی هفت ماه اول سال 99 حدود 60 هزار گشتزنی با هدف جلوگیری از وقوع جرم در حیطه زمین خواری صورت گرفته است. همچنین در حوزه میراث فرهنگی 8300 مكشوفه تاریخی اتفاق افتاده است.
حسننژاد درباره حضور موثر كلانتری ها هم اظهار داشت: كلانتری ها به عنوان مغز متفكر پیشگیری و اجرا كنندگان خط مشی ها و دستورالعمل ها زیر نظر پلیس پیشگیری فعالیت می میكنند. هدف از اجرای برنامه های متعدد در هفته ناجا جلب مشاركت و اعتماد مردم و تامین نظم و امنیت عمومی است.
حسننژاد معاون حفاظت اماكن پلیس پیشگیری در خصوص معیارهای راه اندازی كلانتری گفت: موقعیت جغرافیایی، تعداد ساكنان و جرایم رخ داده در یك منطقه از جمله ملاك های تاسیس كلانتری در یك منطقه است. افزایش تعداد كلانتری ها از برنامه ریزی های كلان پلیس است. ما تمام تلاش خود را برای جلوگیری از وقوع جرم انجام می دهیم و از مردم درخواست داریم تا با تلفنهای گویای پلیس من جمله 1656 ویژه حوزه مسكن شهر تهران در صورت مشاهده حقوق جرم تماس بگیرند و ما را در این امر یاری كنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360