امیرحمزه توسلی، تولید كننده عمده سویا و روغن كلزا گفت: كارخانجات روغن كشی در حال عقد قراردادهایی با كشاورزان برای كشت دانه های روغنی هستند . در صورت حمایت دولت از واردات مواد اولیه رها میشویم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، امیرحمزه توسلی از تولیدكنندگان عمده سویا و روغن كلزا در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران گفت: ما یكی از بزرگترین مجموعه های روغن كشی در كشور هستیم كه به تبع آن وارد كننده دانههای روغنی نیز به حساب میآییم. در خصوص شرایط فعلی باید ابتدا به این نكته اشاره كرد كه ما در وضعیت بحرانی و زیر فشار تحریم های ظالمانه قرار داریم و این شرایط نیازمند همدلی و اتحاد مردم سراسر كشور است.
وی تاكید كرد: برای تهیه روغن مورد نیاز مردم به روغن خام نیاز داریم كه تهیه آن هم در كارخانه های روغن كشی صورت می گیرد.
وی خاطرنشان كرد: در حال حاضر 5 میلیون و 400 هزار تن ظرفیت روغن كشی در كشور وجود دارد كه بیشترین بهره وری از آن حدود 310 هزار تن در سال 97 بوده كه طی دوسال گذشته با كاهش این بهرهوری مواجه شدیم.
توسلی با اشاره به اینكه امسال حدود دو میلیون ثبت سفارش دانه های روغنی صورت گرفته گفت: تا به این لحظه 700 هزار تن از آنها تهیه شده اند كه البته به صورت عملیاتی تنها 540 هزار تن از آن واقعی است كه نشان دهنده واردات كمتر دانه های روغنی و كاهش تولید است. كاهش بهره وری از دانه های روغنی منجر به افزایش تقاضا و در نتیجه افزایش قیمت ها می شود؛ البته وزارت صمت، وزارت جهاد كشاورزی و بانك مركزی در راستای حل این مشكل از هیچ تلاشی دریغ نكرده اند.
توسلی با پیشنهاد اینكه با جایگزینی تخصیص ارز از كنجاله و فرآورده نهایی به دانه های روغنی علاوه بر اشتغالزایی می توان موجب كاهش وابستگی كشور به واردات شد و امنیت غذایی را در كشور حاكم كرد داشت: ما به دلیل كمبود غذا برای دام و طیور ناچار به واردات كنجاله و روغن شدیم. اگر این حجم از واردات را بتوان به واردات دانههای روغنی اختصاص داد، با توجه به وجود 25 كارخانه روغنكشی فعال در كشور میتوان روغن مورد نیاز كل كشور را تامین كرد. در حال حاضر همدلی خوبی بین صنایع روغنكشی، روغن نباتی، وزارت صمت و بانك مركزی ایجاد شده است و امیدواریم تا بسیاری از مشكلات به زودی حل شوند.
وی افزود: كارخانجات روغن كشی در حال عقد قراردادهایی با كشاورزان برای كشت دانه های روغنی هستند و این اتفاق می تواند به جهش تولید كمك كند؛ اما ما نیازمند حمایتهای جدی دولت هستیم.
توسلی خاطرنشان كرد: بسیاری از دلالان با به وجود آوردن شایعه های مختلف اقدام به احتكار یك محصول در بازار می كنند. برای مثال كنجاله در سامانه بازار وزارت جهاد با قیمت 2700 تومان عرضه می شود؛ در صورتی كه همین كنجاله در بازار آزاد به چندین برابر این قیمت به فروش میرسد. بنابراین با نظم دادن و نظارت بر این شرایط می توان افزایش برخی قیمتها و تعدد دلالان را كنترل كرد.
وی در واكنش به پیامك مخاطبان مبنی بر تعطیلی كارخانه صنعتی بهشهر گفت: بر اساس اظهارات مسئولان این شركت تعطلیلی موقت آن به دلیل عدم تامین روغن و مواد اولیه بوده است. تا جاییكه مطلع هستم مشكل آن بر طرف شده و كار خود را به زودی آغاز می كند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.