پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

داروهای ضروری در اولویت واردات با ارز ترجیحی قرار دارند+فایل صوتی

سیدروح الله لطیفی سخنگوی گمرك كشور گفت: در حال حاضر حدود 10 قلم كالای اساسی در لیست گروه یك بانك مركزی قرارگرفته كه 5.5 قلم آن با ارز ترجیحی و ما بقی با ارز نیمایی وارد می شود.

1399/08/10
|
14:49
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران سیدروح الله لطیفی در گفتگو با امیرحسین راسخ مجری برنامه پارك شهر گفت: بانك مركزی ادعا كرده است كه مشكل تامین ارز به دلیل عدم تكمیل و ارائه مدارك به موقع توسط گمرك است.
وی افزود: گمرك اسنادی را ارائه كرده و گفته است هر آنچه در اختیار گمرك بوده از ثبت سفارش تا بقیه مدارك در اختیار بانك مركزی قرار گرفته اما بانك مركزی توان تامین ارز برای این 200 هزار تن برنج را نداشته است.
لطیفی تاكید كرد: بیش از 19 هزار تن از این برنج به زمان ارز 4200 تومانی برمی‌گردد كه بانك مركزی تا به این لحظه موفق به تامین آن نشده است.

این مقام مسئول در گمرك افزود: شورای عالی امنیت ملی اعلام كرده است كه ترخیص درصدی از كالای اساسی در صف تامین به ویژه كالاهایی كه ارز ترجیحی داشته اند مجاز است و گمرك نیز پس از دریافت اعلامیه تامین ارز، درصدی از این برنج ها را ترخیص كرده است. 19 هزار تن مابقی برنج های ارز 4200 هنوز ترخیص نشده است.
وی درباره برنج های وارد شده با ارز ترجیحی گفت: این مقدار تا قبل از مرداد ماه 400 هزار تن بود؛ اما گمرك با كمك وزارت صمت درخواست وقت بیشتری برای ارائه اسناد و تامین ارز كرده است تا این برنج ها زودتر ترخیص شود؛ اما امسال با توجه به تغییر ارز از 4200 تومانی به ارز نیمایی و تغییر تعرفه واردات از 26 درصد به 10 درصد، بر خلاف سال های دیگر، ممنوعیت فصلی در شهریور آغاز و در آبان پایان یافت. افزایش قیمت ارز نیمایی طی چند ماه گذشته موجب استیصال وارد كننده ها شده است.

سخنگوی گمرك كشوربا اشاره اینكه به طور كلی حدود 10 كالا از ارز ترجیحی و بقیه كالاها از ارز نیمایی استفاده می‌كنند اظهار داشت: مسئله مهم در حال حاضر اولویت بندی بانك مركزی است. گروه یك كالاهای اساسی بانك مركزی 5 قلم به علاوه داروهای ضروری با ارز ترجیحی است و 5 قلم دیگر كالاهای اساسی با ارز نیمایی است. بانك مركزی اعلام كرده حدود 200 میلیون دلار ارز برای تامین واردات برنج در نظر گرفته شده است.

وی تاكید كرد: طبیعتاً قیمت ارز نیمایی نه تنها بر روی برنج بلكه برای دیگر كالاها ازجمله لاستیك، كاغذ و دیگر كالاهای خارج شده از ارز 4200 تومانی تاثیر می گذارد. تفاوت قیمت ارزی علاوه بر ایجاد مشكلات اقتصادی برای مردم می‌تواند در دیگر دستگاه‌های اقتصادی كشور نیز مشكل‌ساز شود.

سخنگوی گمرك كشور در ادامه اظهار داشت: علاوه بر برنج اقلامی مانند ذرت حدود 1.5 میلیون تن، كنجاله سویا، روغن نیز در گمرك باقی ماندند و همچنان منتظر انتقال اسناد هستند. حدود سه میلیون تن كالای اساسی كه شامل 2 میلیون و 710 هزار تن كالای با ارز ترجیحی هستند همچنان در گمرك مانده اند. البته بانك مركزی اعلام كرده است كه امكان ترخیص اعتباری این اقلام وجود دارد؛ اما برخی از صاحبان كالاها به دلیل نگرانی برای از دست دادن این اقلام و توزیع آن در بازار از این كار ممانعت می كنند.

وی درباره ارائه لیست حدود یك میلیارد دلار كالاهای ضروری مرتبط با نهاده های تولید و ماشین آلات گفت: این لیست را در اختیار وزارت صمت قرار داده ایم و وزارت صمت نیز این لیست را از حدود یك هفته پیش در اختیار بانك مركزی قرار داده است كه این كالاها در روند ترخیص به سر می‌برند. در حال حاضر شرایط برای ترخیص بسیاری از اقلام فراهم است. در ترخیص كالاها با ارز 4200 تومانی امیدواریم صاحبان كالا به خاطر مردم اقدام به ترخیص كالاهای خود كرده و این كالاها را زیر نظر نهادهای توزیع كننده در اختیار مردم بگذارند.
لطیفی با توضیح اینكه حدود 320 هزار تن روغن در بنادر مانده كه باید در صف تخصیص ارز قرار بگیرد گفت: بعد از تخصیص ارز بدون صف تامین و كد ساتا این روغن ها مورد بهره برداری قرار می گیرند. امیدواریم بانك مركزی زودتر كار تخصیص ارز را برای آزادسازی این روغن ها انجام دهد.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك شهر