پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

سیاست فشار حداكثری ترامپ بر ایران به هدف نرسیده است+فایل صوتی

ابوالفضل عمویی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریكا و تاثیر آن بر منافع ایران گفت: ترامپ و بایدن در هدف گذاری اعمال فشار علیه ایران هدف واحدی را دنبال می كنند. روند فعلی سیاست های آمریكا غیر قابل تحمل است و باید تغییر كند.

1399/08/14
|
11:33
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ابوالفضل عمویی در گفتگو با برنامه پارك شهر درباره نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریكا و تاثیر آن بر سیاست های كشورمان گفت: در ابتدا باید به این نكته اشاره كرد كه آمار قطعی كه تا به این لحظه اعلام شده مربوط به ایالت هایی است كه به صورت سنتی جمهوری خواه و یا دموكرات بوده و آرائشان مشخص است. این فاصله رأی الكترال مربوط به آراء ایالت كالیفرنیا است كه 55 رای الكترال دارد ولی كماكان تعدادی از صندوق های ایالت های شرقی در حال رأی گیری هستند.

سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: آن چیزی كه تا به این لحظه در آراء قطعی می بینیم ممكن است با نتیجه نهایی متفاوت باشد . فعلا رأی‌های الكترال جو بایدن جلو است ولی روند ایالت های تعیین كننده همچون ویسكانسین، آریزونا، میشیگان، پنسیلوانیا و فلوریدا متفاوت است كه از این 5 ایالت، بایدن فقط در ایالت آریزونا جلوتر از ترامپ است. در برخی از ایالت ها مثل فلوریدا كه به 97 درصد رسیده ترامپ جلوتر است و اگر مجموعه الكترال كالج اینها اضافه شود ممكن است روند انتخابات به نفع ترامپ پیش رود.

عمویی درباره ایالت های سنتی اظهار داشت: برخی ایالت ها مثل كالیفرنیا و نیویورك و واشنگتن دی سی عموما دموكرات هستند و شمارش آراء آن هم به راحتی انجام می شود. ولی برخی ایالت ها در آمریكا مثل ویسكانسین، میشیگان، پنسیلوانیا و فلوریدا گاهی از جمهوری خواهان و گاهی از دموكرات ها حمایت كرده اند كه در عمده این ایالات فعلا ترامپ جلوتر از بایدن است اما در این بین آریزونا كه معمولا سنتی جمهوری خواه است فعلا آراء بیشتری به دموكرات ها داده است.

سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه و در گفتگو با امیرحسین راسخ درباره سیاست جمهوری اسلامی در ارتباط با این انتخابات گفت: نتیجه نهایی ریاست جمهوری امریكا تفاوت چندانی برروند سیاسی ما ندارد. بایدن پیش از این مقاله ای تحت عنوان" راه های هوشمندانه تر برای اعمال فشار علیه ایران" را در سایت بی بی سی منتشر كرد. ترامپ و بایدن در هدف گذاری اعمال فشار علیه ایران هدف واحدی را دنبال می كنند و ما هم در مقابله با آنها هدف واحدی را دنبال می كنیم. بحث ما در روش ها و تاكتیك های این دونفر است. ترامپ عقیده دارد از استفاده مستقیم زور و استفاده فرا قانونی و غیرقانونی اختیارات آمریكا مثل ترور سردار سلیمانی می تواند به ایران فشار وارد كند ولی بایدن از طریق اتحاد با كشورهای اروپایی سعی در اعمال فشار بیشتر بر ایران دارد. این دو نفر روش هایشان متفاوت است اما اهدافشان یكی است.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در روز 13 آبان اشاره كرده و گفت: ما بنا نداریم در برابر موضوعات داخلی كشورهای دیگر موضع بگیریم. پاسخ روشن ما این است، آنچه كه تعیین كننده است سیاست های طرف مقابل است. ما سیاست هایمان را بر مبنای سیاست آنها و هدف گذاری داخلی خودمان دنبال می كنیم. در حال حاضر سیاست های آمریكا نافی حقوق مردم ایران است و حتی مانع دسترسی ملت ایران به غذا و دارو به عنوان نیازهای اولیه انسانی می شود. این سیاست باید تغییر كند.

عمویی با اشاره به تصویب طرح های اقتصادی اخیر مجلس در بهبود اقتصاد و معیشت مردم گفت: ما منتظر انتخابات آمریكا نیستیم. روند فعلی سیاست های آمریكا غیر قابل تحمل است و باید تغییر كند. هركس در كاخ سفید ساكن شود باید متوجه شود، ما ظرفیت های زیادی در كشور داریم كه بخشی از آن تقویت اقتصاد داخلی است كه نمایندگان مجلس در حال پیگیری آن هستند.

نماینده مجلس یازدهم در پاسخ به اظهارات راسخ كارشناس مجری برنامه پارك شهر مبنی بر اینكه برجام با دموكرات ها امضاء شد در حالیكه شش قدرت جهانی مقابل ایران نشسته بودند و اینكه با ورود بایدن به كاخ سفید می توان با وی به عنوان یك دموكرات مذاكره كرد در حالیكه ترامپ شخصیتی ندارد كه بتوان با وی مذاكره كرد خاطرنشان كرد: بر اساس مطالعات انجام شده بر روی شرایط داخلی در آمریكا بحثی در داخل این كشور مطرح است كه آیا فشار حداكثری كه از طریق ترامپ تا به امروز بر ایران وارد شده آیا توانسته آنها را به هدف برساند یا نه؟ كه همگی متفق القول هستند ، سیاست فشار حداكثری بر ایران تا حالا نتوانسته به هدف برسد. بنابراین ممكن است این تغییر سیاست را از طرف ترامپ ببینیم. از طرف دیگر بحث ما این نیست كه ایران مذاكره می كند یا نه. بلكه بحث ما این است كه ما شروطی داریم. به عنوان نمونه در بند 8 طرحی كه در مجلس مطرح است، فرصت زمانی به كشورهای اروپایی باقیمانده در برجام داده شده تا روند تبادلات بانكی را بر اساس تعهداتشان عادی كرده وخرید نفت از ایران را آغاز كنند. این خواسته ملت ایران است.

ابوالفضل عمویی تاكید كرد: ما بحث خروج از برجام را نداریم بلكه برخی دسترسی هایی كه بر اساس پروتكل الحاقی به آژانس داده ایم را متوقف می كنیم. این دسترسی‌ها داوطلبانه بوده و جزئی از تعهدات پذیرفته شده از طرف ایران بوده است كه در صورت اجرای تعهدات طرف مقابل باقی خواهد ماند و این فرصتی است كه از طرف مجلس برای دولت فراهم شده است. بحث ما این است كه اگر ما به سمت ترامپ یا بایدن متمایل شویم قدرت چانه زنی خود را كاهش خواهیم داد و آن شخص به دشمنی غیر قابل كنترل تبدیل خواهد شد و مسئله كمی پیچیده می شود. بنابر این ما معتقدیم تدابیر را باید منطقی و عاقلانه دید و ابتكار عمل را در دست گرفت كه بخشی از آن در طرح مجلس است و برخی دیگر در حوزه های اقتصادی است.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
پارك شهر