پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

رویكرد ایران مقابله با سلطه و ایستادگی در برابر زورگویی های دولت آمریكا است+فایل صوتی


سیدعباس عراقچی درباره تغییر رویكرد سیاست های ایران در صورت انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید آمریكا گفت: سیاست اصولی ما هیچ تغییری نخواهد داشت. ممكن است برخی از شیوه ها و تاكتیك‎های ما مطابق با شرایط موجود تغییر كند.

1399/08/17
|
10:58
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سیدعباس عراقچی در گفتگو با برنامه پارك شهر رادیو تهران درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریكا گفت: چند سالیست آمریكا دچار یك جامعه به شدت دوقطبی شده به همین دلیل اتفاقات اخیر در انتخابات قابل پیش بینی بود. كما اینكه در انتخابات پیشین هم با اینكه ترامپ دارای رأی كمتری نسبت به كلینتون بود ولی به دلیل سیستم انتخاباتی در این كشور نهایتا ترامپ به عنوان رئیس جمهور برگزیده شد. جامعه آمریكا در حال حاضر به شدت دو قطبی شده و شرایط این جامعه دوقطبی باعث شده تا نتوانند به انتخابی قاطع در تعیین رئیس جمهور برسند.

وی درباره سیاست های اصولی جمهوری اسلامی ایران در صورت انتخاب بایدن یا ترامپ گفت: سیاست اصولی ما هیچ تغییری نخواهد داشت همانگونه كه سیاست های اصولی آمریكا كه مبتنی بر سلطه گری است با انتخاب هریك از این دونفر فرق اساسی نخواهد كرد. ممكن است این دو نفر در شیوه ها و تاكتیك ها و راه های برخورد با جهان تفاوت هایی با هم داشته باشند. سیاستگذاری های اصولی ما هم كه مبتنی بر مقابله با سلطه و ایستادگی در برابر زورگویی های دولت آمریكا است تغییری نخواهد كرد بلكه ممكن است برخی از شیوه ها و تاكتیك‎های ما مطابق با شرایط موجود تغییر كند.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه افزود: وظیفه ما در امور خارجه پیش‌بینی سناریوهای محتمل و ارائه راهكارهاییست كه تصمیم گیری درباره آن در سطح كلان نظام انجام خواهد شد.

عراقچی در پاسخ به پرسش محمدحسین هاشمی مجری پارك شهر مبنی بر اینكه آیا با انتخاب بایدن گزینه بازگشت به مذاكره لحاظ شده است یا خیر؟ گفت: هنوز برای صحبت درباره این موضوع زود است. رویكرد بایدن نسبت به ایران وتوافقات برجام برای تصمیم گیری ما در خصوص بازگشت به مذاكرات موضوعی است كه باید به آن توجه كرد.

وی با اشاره به نقش كم موضوعات سیاست خارجی در انتخابات آمریكا گفت: اقتصاد، رفاه و اشتغال موضوعاتی هستند كه در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا نسبت به موضوعا سیاست خارجی نقش پررنگ تری دارند. درباره برجام باید منتظر باشیم تا سیاست قطعی رئیس جمهور جدید مشخص شود. حتی در صورت انتخاب ترامپ این سیاست باید تغییر كند چون سیاست فشار حداكثری ترامپ بر ایران به هیچ یك از اهداف خود نرسیده و سیاستی شكست خورده است. مقاومت مردم و حكومت ایران باعث شد تا علیرغم فشار بالا بتوانیم با این شرایط مقابله كنیم.

وی افزود: به طور كلی حزب دموكرات و به ویژه بایدن اعلام كرده اند كه در صورت انتخاب، بازگشت به برجام جزو برنامه های آنان است كه البته با چالش هایی در داخل آمریكا و منطقه (خاورمیانه) و از سمت ایران به دلیل تحولات صورت گرفته مواجه خواهد بود. باید تصمیم قطعی رئیس جمهور جدید آمریكا اعلام شود تا بتوان برای آن تصمیم گرفت.

عراقچی با اشاره به سفر محمدجواد ظریف به آمریكای جنوبی و انتخابات رئیس جمهور جدید كشور بولیوی كه از هواداران مورالس رئیس‌جمهور بركنارشده این كشور است اظهار داشت: وزیر امور خارجه كشورمان برای مراسم آغاز به كار رئیس جمهور جدید بولیوی به این كشور سفر كرد و همزمان با این رویداد، سفر به ونزوئلا و كوبا هم با توجه به همكاری ها و روابط ما با این دو كشور همزمان با انتخابات ریاست جمهوری آمریكا در دستور كار قرار گرفت كه پیام خاص خود را دارد.

وی در ادامه به ارتباطات تنگاتنگ جمهوری اسلامی ایران با كشورهای آمریكای لاتین اشاره كرد و گفت: این ارتباط از اهمیت خاصی برخوردار است. این همكاری ها از قدیم وجود داشته و ادامه خواهد یافت.
عراقچی با اشاره به سیاست خارجه متنوع ایران گفت: آمار ارتباطات و تردد بالای آقای ظریف با كشورهای غرب و شرق آسیا، خلیج فارس و آفریقا قابل مقایسه به ارتباطات آمریكای لاتین نیست و از تحركات بالاتری برخوردار است. طی این چند ماه اخیر هم كه با تحركاتی در منطقه قفقاز به جهت قره باغ مواجه بودیم. سیاست خارجه ما متنوع و متكثر است و تمام مناطق جهان را در بر می گیرد. ما ارتباط خود با دیگر كشورها را حفظ كرده و آن را ادامه می دهیم.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه درباره انتخاب بایدن و تغییر سیاست ایران نسبت به اروپایی ها اظهار داشت: رویكرد ما رویكردی اصولی است و تغییر نخواهد كرد البته با توجه به شرایط روز، روش ها و تاكتیك های ما تغییر می كند. طی چهارسال گذشته اروپایی ها با آمریكای ترامپ مشكلات عدیده داشته اند و شكافی عمیق بین آنها به جهت رفتارهای ترامپ با روسای كشورهای اروپایی مثلا در پیمان آب و هوا گسترش پیدا كرد. در قضیه اخیر برجام و تلاش برای فعال كردن مكانیسم ماشه(snapback mechanism ) توسط آمریكا و ایستادگی كشورهای اروپایی در برابر تصمیمات ترامپ در شورای امنیت و انزوای آمریكا این شكاف عمیق تر شد به همین جهت افكار عمومی در اروپا به طور آشكاری به سمت بایدن تمایل دارد.

عراقچی با اشاره به ادعای تقلب در انتخابات از سوی ترامپ و طرفدارانش گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری مشاهده انتخابات در كشوری كه مدعی بزرگترین دموكراسی دنیا است و در آن هر دو طرف یكدیگر را متهم به تقلب می كنند تماشایی است. سیاستمداران آمریكا كشورهای دیگر را به برخی رفتارها متهم می كردند و در حال حاضر همین اتفاق در كشور خودشان رخ داده است. اصولا دموكراسی كه بر پایه پول و ثروت شكل گرفته خود را در آمریكا نمایان كرده است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
پارك شهر