پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

توزیع مرغ 18500 تومانی در اصناف سطح شهر/ تامین مرغ با واردات امكان ندارد

محمدرضا صدیق‌پور دبیر انجمن جوجه یك روزه و مهدی یوسف‌خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی درباره وضعیت قیمت و تولید مرغ در بازار با برنامه پارك شهر رادیو تهران گفتگو كردند.

1399/09/09
|
14:19
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدرضا صدیق‌پور دبیر انجمن جوجه یك روزه در گفتگو با برنامه پارك شهر 9 آذرماه درباره تولید جوجه یك روزه در كشور گفت: ما به طور متوسط توانایی تولید 120 تا 130 میلیون جوجه را در ماه را داریم اما با توجه به شیوع كرونا و كاهش مصرف و با تكلیف ستاد تنظیم بازار این مقدار 110 میلیون تعیین شده است. در حال حاضر حدود 3 میلیون جوجه در این ماه بیشتر تولید شده است.

وقفه 15 روزه جوجه ریزی و افزایش سرسام آور قیمت مرغ
مهدی یوسف‌خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی درباره وضعیت بازار مرغ گفت: ما طی 45 روز گذشته وقفه ای 15 روزه در جوجه ریزی داشتیم كه به تبع آن با كمبود عرضه مرغ مواجه شدیم. با توجه به اینكه تقاضای بازار بیش از عرضه شد با گرانی این كالا مواجه شدیم.
وی با اشاره به پیگیری نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف، دكترعسگری معاون اقتصادی استان داری تهران و دكتر صادقی رئیس سازمان صمت استان تهران سهمیه ای برای صنف اختصاص داده شد كه در روز شنبه 8 آذر حدود 300 تن مرغ گرم با قیمت 18500 تومان در سطح شهر تهران در واحدهای صنفی و فروشگاه های زنجیره ای توزیع شد و امروز هم حدود 500 تن مرغ در شهر تهران توزیع می شود و مشكلی هم در این باره نداریم ضمن اینكه از شنبه هفته گذشته هم مرغ را در میادین توزیع و تامین كردیم.

مرغ با قیمت بیشتر از 18500 تومان را نخرید
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی از مردم درخواست كرد: به هیچ عنوان مرغ را بالاتر از قیمت 18500 تومان نخرند. این كمبود پشت سرگذاشته شده و مرغ بدون هیچ مشكلی با این نرخ توزیع می شود. با توجه با اینكه واحدهای صنفی پراكندگی زیادی در سطح شهر دارند ، توزیع مرغ از دیروز در سطح گسترده آغاز شده و ما امیدواریم شاهد صف های طولانی برای خرید مرغ نباشیم.

زیان دهی مرغداران در 8 ماه گذشته
صدیق‌پور دبیر انجمن جوجه یك روزه در بخشی دیگر از این گفتگو درباره افزایش ناگهانی قیمت جوجه یك روزه با تایید اظهارات یوسف خانی گفت: 8 ماه است كه صنف ما زیان می دهد. برای جوجه ریزی مجبور بودیم هزینه اضافه پرداخت كنیم. اگر صنف ما حذف شود و توان تولید نداشته باشد به طور ناخواسته به سمت واردات مرغ خواهیم رفت.
وی افزود : قیمت تمام شده جوجه یك روزه با احتساب سود 15 درصد حدود 4400 تومان است اما ما در 8 ماهه اخیر این جوجه را به نرخ 1100 تومان فروخته ایم كه با ضرر همراه بوده است. ما در این شرایط نمی توانیم با ضرر 50 درصدی به فعالیتمان ادامه دهیم. این كار برای ما صرفه اقتصادی ندارد.

بدون تقسیم عادلانه نهاده ها؛ مشكل همچنان ادامه خواهد داشت
یوسف‌خانی در واكنش به اظهارات صدیق‌پور و با تاكید بر كنترل مسئولان وزارت جهاد و وزارت صمت در این حوزه گفت: تا زمانیكه ارز دولتی نهاده های دامی حذف نشود و این ارز تك نرخی نگردد و این نهاده ها به صورت عادلانه بین تولیدكنندگان تقسیم نشود؛ مشكلات ما و رانت ها همچنان پابرجا خواهد بود.
وی در پاسخ به پرسش امیرحسین راسخ مجری پارك شهر مبنی بر كاهش ارز نهاده ها و حتی حذف ارز نهاده ها در سال آینده گفت: قطعا قیمت مرغ با حذف ارز نهاده های دولتی گران خواهد شد ولی اینكه در 45 روز آینده و برای شب عید چه وضعیتی خواهیم داشت دست ما نیست. مسئولان وزارت جهاد و صمت هم برای كنترل قیمت بازار پیگیر هستند. در شرایط حاضر توزیع مرغ تنظیم بازار مسكّنی است كه برای كنترل قیمت آن باید انجام شود.

مسئولان فكر واردات مرغ را از سرشان بیرون كنند
صدیق‌پور در انتهای این گفتگو از مسئولان سازمان حمایت خواست تدبیر بیشتری داشته باشند و به قیمت های واقعی توجه بیشتری داشته باشند. وعده های واهی به مردم ندهند . با تدابیر موجود می توان از این شرایط عبور كرد. مسئولان فكر واردات مرغ را از سرشان بیرون كنند چون این مقدار 6 تا 7 هزار تن فقط به دست تولیدكنندگان داخلی می تواند انجام شود. با توجه به اینكه از هفته گذشته نهاده ها به صورت صد در صدی به مرغداران تعلق گرفته مشكلات حل خواهد شد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
پارك شهر