پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

با توافق دولت و مجلس؛ اصلاح بودجه 1400 در كمیسیون تلفیق انجام می شود+فایل صوتی

محسن زنگنه رئیس كمیته اصلاح بودجه با تاكید بر اینكه برگشت لایحه بودجه و رد كلیات آن به مصلحت نیست گفت: دولت با مجلس توافق كرده اصلاحات اساسی با نظر خودش در كمیسیون تلفیق و صحن مجلس انجام شود.

1399/09/26
|
11:45
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محسن زنگنه نماینده مجلس یازدهم در گفتگو با برنامه پارك شهر 26 آذرماه درباره حواشی بودجه 1400 و برداشت دولت از صندوق سرمایه گفت: معمولا رسم است وقتی دولت می خواهد بیشتر از سهم خودش در صادرات نفت كه 47 و نیم درصد است را بردارد باید از مقام معظم رهبری به جهت برداشت از صندوق توسعه كسب تكلیف كند. امسال با اجازه رهبری دولت علاوه بر سهم خودش فقط تا سقف 1 میلیون بشكه (18 درصد) در روز می تواند از منابع صادرات نفت را برای بودجه بردارد.

وی افزود: 38 درصد سهم صندوق است و دولت در لایحه بودجه 1400 گفته به جای 38 درصد 20 درصد در صندوق واریز می شود و مابقی آن توسط دولت برداشت می شود. رهبری هم با سقف 1 میلیون بشكه موافق هستند. از طرفی دیگر دولت در لایحه بودجه تقدیمی دو میلیون و 300 هزار بشكه برای صادرات نفت در نظر گرفته است كه تقریبا این یك میلیون بشكه نصف می شود. سهم 18 درصد دولت حدود 75 هزار میلیارد تومان است ولی رهبری اجازه نداده اند حدود 50 هزار میلیارد تومان آن به وسیله دولت از صندوق توسعه برداشت شود.

رئیس كمیته اصلاح بودجه خاطرنشان كرد: نكته اول اینست كه دولت 50 هزار میلیاردتومان بر اساس برآورد كم دارد و در بند ه تبصره 4 هم از آن 20 درصدی كه به صندوق توسعه ریخته حدود 2 میلیارد و 500 هزار یورو هم تسهیلات برای مصارف خودش می گیرد كه به دستور رهبری این برداشت هم ممنوع شده است. راه منطقی این است كه دولت لایحه را برگرداند و بودجه را اصلاح كند. دولت می تواند هزینه ها را كاهش دهد و یا مبالغی را در مالیات و اوراق افزایش دهد تا درآمدهای خود را بیشتر كند.

زنگنه با تاكید بر غیرمنطقی بودن قیمت 11 هزار و 500 تومانی دلار و صادرات 2 میلیون و 300 هزار بشكه صادرات نفتی در لایحه بودجه گفت: راه دومی كه برای دولت می ماند و منطقی هم هست این است كه دولت مجبور می شود قیمت 11 هزار و 500 تومانی دلار را به حدود 18 هزار تومان برساند و از طرف دیگر تعداد بشكه های صادراتی نفت را هم تعدیل كرده و به 1 میلیون بشكه برساند. دولت با افزایش قیمت ارز می تواند بخشی از این كسری را تامین كند.

وی افزود: در جلسه ای كه با سیدحمید پورمحمدی معاون سازمان برنامه داشتیم وی از ما درخواست داشت تا اصلاحیه بودجه توسط مجلس اصلاح شود اما ترجیح مجلس و عرف در این است كه ما این كار را انجام ندهیم. چون اگر مجلس این كار را انجام دهد و تفاوت 5 درصدی با سقف درآمد و هزینه دولت داشته باشیم شورای نگهبان آن را تایید نخواهد كرد. تنها قانونی كه مجلس نمی تواند طرح آن را ارائه دهد قانون بودجه است. پیشنهاد من این است كه دولت لایحه را برگرداند و خودش آن را اصلاح كند.

رئیس كمیته اصلاح بودجه مجلس یازدهم در پاسخ امیرحسین راسخ مجری پارك شهر مبنی بر اینكه اگر قیمت دلار در بودجه بالا دیده شود بازار چه واكنشی خواهد داشت؟ گفت: قیمت دلار دستوری نیست. تجربه نشان داده متاسفانه به دلیل ضعف عملكرد دولت و بانك مركزی معمولا بازار عكس آن چیزی عمل می كند كه دولت و بانك مركزی می گوید. به عنوان مثال در سال 92دولت لایحه بودجه را با 1200 تومان داد و مجلس آن را نپذیرفت و این عدد را به 2400 تغییر داد و بار تورمی چندانی هم برای جامعه نداشت. ضمن اینكه كارشناسان دولت و سازمان برنامه هم با قیمت 11 هزار و 500 تومانی ارز موافق نیستند و نظرشان حدود 17 یا 18 هزار تومان است. اگر قیمت ارز نزدیك به قیمت بازار تعیین شود مشكلی نیست اما باید تبصره ای در قانون استفاده شود كه اگر قیمت دلار كاهش پیدا كرد و درآمدهای ارزی دولت هم به تبع آن پایین آمد باید دولت اجازه پیدا كند كسری خود را از منابع دیگر جبران كند. اما اگر خدای نكرده قیمت دلار بالاتر از قیمت در نظرگرفته شده رفت منابع به صندوق توسعه واریز شود.

زنگنه با اشاره به رد كلیات بودجه گفت: اشكالات اساسی به ویژه در منابع بودجه وجود دارد و مجلس در هزینه ها مشكل خاصی ندارد هرچند برای افزایش هزینه ها به صورت سالانه هم باید فكری اساسی كرد. در توافق مجلس و دولت و توافق تلویحی كه با شورای نگهبان به جهت معیشت داشتیم، برگشت بودجه به دولت و رد كلیات و یك سوم در این شرایط اقتصادی و سیاسی به صلاح نیست. دولت هم توافق كرده اصلاحات اساسی با نظر خودش در كمیسیون تلفیق و صحن مجلس انجام شود و ان شاء الله شورای نگهبان هم همراهی كند تا همین بودجه با اصلاحات اساسی به تصویب برسد.

رئیس كمیته اصلاح بودجه مجلس یازدهم گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه وابستگی بودجه به نفت باید به صورت سالیانه كاهش پیدا كند اما متاسفانه این بودجه حتی تا 50 درصد هم وابسته به نفت است و یكی از اشكالات مجلس به لایحه بودجه هم همین است. اما اینكه تعداد 2 میلیون و 300 هزار بشكه عددی است كه با نظر رئیس جمهور و سران دولت در نظرگرفته شده است و پیامی مثبت به جامعه بین الملل در راستای آمادگی و گشایش اقتصادی ایران در آینده نزدیك است. بحث مجلس این است كه اگر پیام غیر واقعی باشد درست نیست. ما حدود 4 میلیون و 500 هزار بشكه توان تولید داریم و حدود 2 میلیون و 300 هزار بشكه آن در داخل مصرف می شود عملا با فروش تمام نفت های اسكله و كشتی ها هم به این رقم نمی رسیم.

محسن زنگنه در پایان این گفتگوی رادیویی به مردم اطمینان داد: دولت به دنبال ارائه بهترین بودجه است و مجلس هم بر اصول خود در راستای اصلاح بودجه و كاهش تراز هزینه های دولت استوار است. مردم نگران سال آینده نباشند ان شاء الله بهترین بودجه برای سال آینده تصویب خواهد شد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك شهر