پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

راه اندازی فاز اول كارخانه ساخت واكسن كرونا تا 40 روز آینده+فایل صوتی

رئیس مركز اطلاع رسانی ستاد اجرایی فرمان امام با اعلام راه اندازی فاز اول كارخانه ساخت واكسن كرونا تا 40 روز آینده گفت: در فاز اول یك میلیون و پانصد هزار دوز در ماه ظرفیت تولید داریم ولی تا 6 ماه دیگر این تعداد به 12 میلیون دوز خواهد رسید.

1399/10/10
|
11:25
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حجت الله نیكی ملكی در گفتگو با برنامه پارك شهر درباره ساخت واكسن كرونای ایرانی گفت: از وقتی بحث كرونا جدی شد سه پروژه كلید خورد. كارخانه ماسك طی 5 روز و به صورت جهادی راه اندازی شد. داروی رمدسیویر و كیت تشخیص سریع كرونا در داخل كشور تولید شد و اما بزرگترین دغدغه ستاد اجرایی فرمان امام ساخت واكسن كرونا بود. از همان ابتدا همزمان روی 6 طرح واكسن كاركردیم و سعی كردیم از تمامی روش های معمول در دنیا برای ساخت واكسن استفاده كنیم.

وی با اعلام آغاز فاز اول كارآزمایی اولین واكسن كرونای ایرانی كه از ویروس ضعیف شده استفاده شده است گفت: سه شنبه 9 دیماه فاز اول مطالعات انسانی این واكسن با تزریق بر روی سه نفر آغاز شد. یكی از مهمترین مسئله ها برای آغاز فاز اول كارآزمایی بالینی، اعتماد مردم بود. برای آغاز فاز 1 كارآزمایی، سامانه 4030 برای داوطلبی اعلام شد. بیش از 71 هزارنفر با سامانه تماس گرفتند و پس از شنیدن شرایط بیش از 41 هزار نفر آمادگی قطعی خود را برای كارآزمایی بالینی اعلام كرده اند.

رئیس مركز اطلاع رسانی ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به اینكه سه شنبه 9 دیماه سه نفر واكسن آزمایشی را دریافت كردند گفت: اولین نفر فرزند دكتر مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام بود. نفر دوم دكتر علی عسگری معاون اجتماعی ستاد و نفر سوم هم مهندس خلیلی مدیرعامل یكی از زیرمجموعه های ستاد بود.

نیكی ملكی افزود: در مرحله اول كارآزمایی واكسن به 56 نفر تزریق می شود. در فاز دوم 500 نفر و واكسن در فاز سوم به 50 هزار نفر تزریق خواهد شد. هر فاز 45 روز زمان می برد و فرد مورد نظر 28 روز تحت نظر خواهد بود. در ابتدا واكسن به سه نفر تزریق شده است و پس از تایید، تزریق برای افراد بعدی صورت می گیرد. این فرآیند 45 روز زمان می برد و پس از ارائه گزارش و ارسال برای مراجع ذی ربط در وزارت بهداشت با تایید فاز اول مجوز فاز دوم اعلام می شود. با این شرایط و تایید سه فاز، تولید واكسن در ماه های فروردین و اردیبهشت آماده می شود.

وی درباره قیمت واكسن خاطرنشان كرد: اینكه واكسن رایگان به مردم تزریق و یا مبلغی برای آن پرداخت شود از سیاست های وزارت بهداشت است. ولی تولید انبوه واكسن از دغدغه های مهم ما است. فاز اول كارخانه تولید واكسن در 40 روز آینده راه اندازی می شود. در فاز اول یك میلیون و پانصد هزار دوز در ماه ظرفیت تولید داریم ولی تا 6 ماه دیگر این تعداد به 12 میلیون دوز خواهد رسید. برای واكسیناسیون عمومی چندماه زمان لازم است.

نیكی ملكی با تكذیب دریافت هزینه واكسن توسط ستاد اجرایی فرمان امام با ارز یورو اظهار داشت: هنوز نتایج مطالعات بالینی این واكسن اعلام نشده است چه برسد به اینكه بحث تجاری آن مطرح شود. مردم با اظهار نظر خود به ما انرژی دادند اما خبرسازی ها علیه این واكسن توسط رسانه های معاند خارجی آغاز شده است.

وی در ادامه با تاكید بر اینكه تمام طرح های ساخت واكسن های كرونای ایرانی در سازمان بهداشت جهانی ثبت شده است گفت: نتایج مطالعات دانشمندان ایرانی به سازمان بهداشت جهانی ارائه شده است اما در داخل كشور سازمان غذا و دارو باید این واكسن را تایید كند چون استانداردهای این مجموعه سختگیرانه تر از سازمان بهداشت جهانی است. به همه اطمینان می دهم واكسن ایرانی از واكسن خارجی بهتر است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك شهر