معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان در پایه اول و دوم در گروه های حداكثر 10 نفره در زمان های محدودی كه شورای مدرسه بر اساس تشخیص معلم و نیاز دانش آموزان مشخص می كند در مدرسه حضور پیدا می كنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، بازگشایی مدارس كم ظرفیت در مناطق آبی و زرد از موضوعات داغ روز است كه ذهن بسیاری از اولیاء خانه و مدرسه را به خود مشغول كرده است. در همین راستا برنامه پارك شهر با رضوان حكیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفتگو كرد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در توضیح بازگشایی مدارس در شرایط شیوع كرونا اظهار داشت: بازگشایی مدارس برای دستورالعمل ابلاغی آموزش و پرورش تبیین دقیقی نیست.
وی افزود: دانش آموزان در پایه اول و دوم در گروه های حداكثر 10 نفره در زمان های محدودی كه شورای مدرسه بر اساس تشخیص معلم و نیاز دانش آموزان مشخص می كند در مدرسه حضور پیدا می كنند. مناطق آبی، مناطق روستایی و عشایری كم جمعیتی هستند كه به زیرساخت های فناوری دسترسی ندارند. برخی از این مدارس حداكثر 10 دانش آموز دارند. این دانش آموزان در زمانی كه مدارس تعطیل است باز هم در كنار هم حضور دارند با این تفاوت كه معلم نمی تواند به آنها درس دهد. این دانش آموزان در معرض افت تحصیلی شدید و حتی ترك تحصیل قرار گرفته اند و درباره دانش آموزان سال اول و دوم ابتدایی هم باید گفت مسئله سواد یك نسل مطرح است. یادگیری حروف الفبا از طریق گوشی موبایل توسط دانش آموز بسیار مشكل و غیرقابل تصور است.
حكیم زاده در اشاره به آموزش در كشور كانادا و برخی كشورهای دیگر گفت: در این كشورها زمان مدرسه كوتاه نشده و زندگی عادی در مدرسه ادامه دارد. اتفاقا در بسیاری از كشورها برای بچه های دوره ابتدایی پروتكل های خاصی وجود ندارد و آنها از ماسك استفاده نمی كنند و به صورت طبیعی در مدرسه حضور پیدا می كنند فقط دانش آموزان بالای 11 سال مشمول رعایت پروتكل های بهداشتی می شوند.
وی در ادامه با اشاره به بررسی شرایط آموزشی كشورهای دیگر توسط كارشناسان آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: با توجه به اهمیت آموزش به ویژه در دوران كودكی مدارس در كشورهایی كه تلفات كرونایی چند برابر كشور ما دارند مدارس همچنان باز است. ما هم با بررسی هایی كه انجام داده ایم بازگشایی جزئی را برای دانش آموزان در نظر گرفته ایم.
حكیم زاده بر نگرانی والدین در آموزش كودكان ابتدایی تاكید كرد و گفت: بسیاری از والدین دانش آموزان هم نگران آموزش فرزندانشان در این شرایط هستند آموزش به كلاس اولی ها بسیار تخصصی است و حتی پدر ومادرانی كه تحصیلات بالایی دارند هم نمی توانند از عهده آن برآیند. بسیاری از والدین در غیاب مدرسه از معلمان درخواست كرده اند كه فرزندانشان را در گروه های كوچك و در منازل آموزش دهند در این حالت چرا ما نباید این آموزش را در مدارس طی ساعت های محدود و به طور كاملا كنترل شده انجام دهیم؟
وی افزود: این تصمیم بسیار مناسب به دستور وزیر آموزش و پرورش انجام نشده بلكه دستوری از سوی ستاد ملی كرونا است كه آموزش و پرورش هم عضوی از آن است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره گروه هایی كه باید در مدرسه حاضر شوند گفت: پایه های اول و دوم ابتدایی در مناطق زرد و آبی با رعایت شرایط در مدرسه حضور می یابند. مدارس مناطق آبی كه عمدتا مناطق روستایی و عشایری كم جمعیت هستند و دانش آموزان زیر 50 نفر دارند بازگشایی می شوند و هنرجویان آموزشگاه های فنی حرفه ای و كار و دانش هم برای فراگیری دروس عملی در مدارس حاضر خواهند شد.
حكیم زاده در پاسخ به اظهارات امیرحسین راسخ مجری برنامه پارك شهر مبنی بر اینكه نباید از كودكان انتظار داشت تا تمامی پروتكل ها را رعایت كنند گفت: باید درباره رفتار كودكان انصاف بیشتری داشته باشیم . كودكان برعكس آن چیزی كه تبلیغ می شود حرف شنوی زیادی از معلمان دارند و آنها را الگوی خود می دانند. روز اولی نیست كه این كودكان در جامعه با شرایط كرونایی حضور دارند آنها یاد گرفته اند چگونه پروتكل ها را رعایت كرده و از ماسك استفاده كنند. همانطور كه كودكان در همیار پلیس توانستند رفتارهای صحیح رانندگی را حتی به والدین آموزش دهند.