حسینعلی حاجی دلیگانی درباره مصوبه مجلس در راستای شفاف سازی حقوق كاركنان دولت گفت: بر اساس مصوبه ای در بودجه 1400 اگر دولت سامانه ثبت حقوق و دستمزد را راه اندازی نكند نمی تواند تخصیص صادر كند و اگر تخصیص صادر كند مرتكب جرم شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، قاعده قانونی در گذشته بر این اصل بود كه یك مدیر ارشد نظام می توانست تا 21 برابر پایه پایین ترین حقوق دریافتی داشته باشد با مصوبه اخیر نمایندگان مجلس یازدهم این مبلغ به حداكثر 15 برابر كاهش یافته است. اما آنچه كه مهم است این است كه با راه اندازی سامانه ثبت حقوق و دستمزد می توان از ریخت و پاش های سازمان های دولتی جلوگیری كرد و نمایندگان مجلس هم بر این امر تاكید دارند كه اگر این سامانه توسط دولت راه اندازی نشود حق ندارد حقوقی به كاركنان پرداخت نماید در همین راستا برنامه پارك شهر 4 بهمن ماه با حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسه مجلس یازدهم گفتگو كرد.
حسینعلی حاجی دلیگانی با اشاره به مصوبه شورای دستمزد كه توسط دولت به صورت لایحه به مجلس ارائه شد گفت: حداكثر حقوق توسط دولت 21 برابر پایه حقوقو در نظر گرفته شده است كه سقف آن با تلاش نمایندگان حداكثر به 15 برابر كاهش یافته است. بر این اساس سقف 21 برابری معادل با 47 میلیون و 800 هزار تومان است كه بر اساس سقف 15 برابری به 33 میلیون تومان كاهش می یابد. برخی از مدیران هنوز حقوق خود را بر اساس 21 برابر پایه دریافت می كنند.
وی افزود: با توجه به افزایش 25 درصدی پیشنهادی دولت برای كارمندان باز هم به مقدار زیادی به حقوق این افراد افزوده می شود.عقیده نمایندگان بر كاهش بیشتر میزان پرداخت های مدیریتی بود كه نهایتا موافقت نشد.
عضو هیات رئیسه مجلس یازدهم در رابطه با پرداخت های در قالب پاداش به مدیران گفت: بر اساس مصوبه ای كه در بودجه 1400 آمده هر پرداخت دیگری به غیر از حقوق باید شفاف سازی شده و گزارش شود. این پرداخت ها به دوگروه مستمر و غیر مستمر تقسیم بندی می شود و ما در تلاشیم تا این پرداختی ها به صورت شفاف گزارش شود.
حاجی دلیگانی با تاكید بر اینكه بودجه های شركت های دولتی هم مورد بررسی نمایندگان قرار گرفته است گفت: از دوسال پیش حركت خوبی در مجلس آغاز شد بر اساس گزارش دیوان محاسبات و بسته ای با محتوای نظم بخشی به بودجه شركت های دولتی می توانیم قدم هایی در این راستا برداریم اگر سامانه (ثبت حقوق و دستمزد) كه در ماده 29 قانون برنامه ششم تا به امروز راه اندازی شده بود وضعیت پرداختی مدیران و مقامات شفاف سازی می شد كه تا به این لحظه محقق نشده است. بر اساس مصوبه ای در بودجه 1400 اگر دولت این سامانه را راه اندازی نكند نمی تواند تخصیص صادر كند و اگر تخصیص صادر كند مرتكب جرم شده است و با افراد مذكور برخورد قانونی خواهد شد. این امر در مورد تمامی اشخاص از جمله مدیران، مقامات و حتی نمایندگان مجلس مصداق دارد.
وی افزود: گزارش بودجه شركت های دولتی یكماه پیش از آنكه لایحه بودجه 1400 به مجلس ارسال شود توسط دولت فرستاده شده در كمیسیون برنامه و بودجه مورد بررسی قرار گرفت و با جمعبندی دیوان محاسبات پیشنهاداتی ارائه شد كه ضعف های سال گذشته در بودجه آتی نباشد. این پیشنهادات در كمیسیون تلفیق به لایحه بودجه دولت اضافه شد و امیدواریم در صحن علنی هم رای بیاورد. ان شاء الله با تایید شورای نگهبان در جهت بودجه شركت های دولتی نظم بخشی جدیدی به وجود خواهد آمد.
عضو هیات رئیسه مجلس یازدهم درباره حذف ازر 4200 تومانی اظهار داشت: مجلس برای ارز قیمت گذاری نكرده است اما عقیده من بر این است كه تا ارز تك نرخی نشود مشكلات ناشی از فساد اقتصادی حل نخواهد شد ضمن اینكه تصمیم كمیسیون هم در همین راستا است. تلاش ما بر این است كه فروش نفت و فرآورده های نفتی در بودجه 1400 كاملا شفاف باشد و امروز(شنبه 4 بهمن) در كنار كمیسیون تلفیق 18 نفر از نمایندگان مجلس هم درباره تبصره 14 بحث می كنند و امیدواریم امروز این كار به پایان برسد. درآمدهای تبصره 14 كاملا مشخص شده ولی هزینه ها طی جلسات امروز مشخص شده و ضمن جمعبندی برای كمیسیون تلفیق ارسال می شود.
حاجی دلیگانی در پایان این گفتگوی رادیویی درباره حذف ارز ترجیحی خاطرنشان كرد: اگر بنا باشد ارز ارزان قیمت و یارانه ای حذف شود جبرانی برای مردم در نظر گرفته خواهد شد اما اگر جبرانی در كار نباشد طبیعتا این ارز حذف نخواهد شد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.