مدیر گروه عمران و شهرسازی مركز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: با اجرای طرح جهش تولید مسكن علاوه بر رفع كمبود خانه در كشور از افزایش قیمت بی رویه آن هم جلوگیری می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، با شروع كار مجلس یازدهم طرحی با عنوان جهش تولید مسكن در كمیسیون عمران ارائه شد كه با پیگیری های مركز پژوهش های مجلس قرار است از سال 1400 حدود 160 هزارمیلیارد تومان كه 60 درصد از بودجه عمرانی سال آینده بیشتر است در اختیار این طرح قرار گیرد در همین راستا محمدحسن بازیاز مدیر گروه عمران و شهرسازی مركز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با برنامه پارك شهر گفتگو كرد.
محمدحسن بازیار با اعلام این خبر كه طرح جهش تولید مسكن، شنبه 11 بهمن در مجلس مطرح می شود، درباره ساخت خانه های 70 تا 100 متری بر اساس این طرح گفت: مسكن یكی از دغدغه های عمده مردم ما است و بخشی از این مشكلات به ركود تولید مسكن در چندسال گذشته بازمی گردد كه رابطه بین عرضه و تقاضا از بین رفت و به تبع آن شاهد افزایش بی رویه قیمت مسكن بودیم.
وی افزود: طرح جهش تولید مسكن پیرو طرح كلان جهش تولید مطرح شد با این هدف كه در 4 سال اول 4 میلیون واحد مسكونی ما به ازاء 1 میلیون در هر سال ساخته شود. با ساخت این تعداد مسكن می توان به تعادل عرضه و تقاضا رسید و از فشار كمبود مسكن كم كرد.
مدیر گروه عمران و شهرسازی مركز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح های مختلف تولید مسكن مثل مسكن مهر و طرح اقدام ملی مسكن گفت: همكاران اقتصادی ما در مركز پژوهش های مجلس طرح های ملی ساخت مسكن و آثار آن بر روی تورم و اقتصاد را بررسی كردند و معیارهایی انتخاب شد كه اگر تسهیلات این طرح از بودجه باقیمانده بانك ها استفاده كند از تورم و نقدینگی بیشتر جلوگیری می كند. حدود 40 درصد از تسهیلات بانكی باید برای وام مسكن در نظر گرفته شود.
بازیار در ادامه خاطرنشان كرد: تسهیلات بانكی مذكور برای طرح جهش تولید مسكن تولید به معنی این است كه بانك ها قرار است برای كلیه كارهای كشور به صورت سالیانه وام دهند و بر اساس طرح مذكور درصدی از این تسهیلات باید به وام مسكن تعلق گیرد كه رقم آن 160 هزار میلیارد تومان است. این مبلغ فقط از بازگشت قسط وام های قبلی تامین نمی شود بلكه منابع دیگری هم برای آن درنظر گرفته شده است.
وی درباره لزوم تزریق پول پرقدرت به بازار در صورت ارائه تسهیلات بانك ها در قالب وام مسكن اظهار داشت: تمامی این موارد بر اساس مدل های ریاضی محاسبه و برآورد شده است. بر اساس قانون بانك ها باید تعهد 40 درصدی تسهیلات مسكن را پرداخت كنند كه با این كار آثار تورمی كاهش مییابد. تامین منابع این تسهیلات به گونه ای است كه آثار سوء نداشته باشد. صندوق مسكن هم ایجاد شده است كه درآمدهای حاصل از مسكن مثل مالیات بر خانه های خالی در آن ذخیره می شود تا از این مبالغ به افراد حمایتی كه این تسهیلات را نیازدارند كمك شود.
مدیر گروه عمران و شهرسازی مركز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در ادامه این گفتگو مساله زیربنای واحدهای ساختمانی را یكی از دغدغه های كارشناسان برشمرد و گفت: بر اساس اظهار نظر كارشناسان این حوزه، فضاهای خانه طوری باید طراحی شود كه سطح زیربنا، حداقل جامعه شهری نباشد چون قرار است سالیان متمادی افرادی در این خانه ها زندگی كنند و افراد خانه باید بتوانند فضای مستقلی برای خود داشته باشند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.