پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

اعلام رسمی كشور آمریكا؛ تمایل بازگشت به برجام+فایل صوتی

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اظهارات ضد و نقیض مقامات آمریكایی در خصوص برجام گفت: آنچه به صورت رسمی اعلام شده تمایل آمریكا مبنی بر بازگشت به برجام است.

1399/11/12
|
13:58
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سعید خطیب زاده در گفتگو با برنامه پارك شهر 12 بهمن ماه، ضمن تبریك آغاز ایام الله دهه فجر درباره رفتارهای ضد و نقیض "جو‌ بایدن" رئیس جمهور آمریكا مبنی بر بازگشت به برجام و دخالت لابی های صهیونیستی در چرخش سیاست های دولت آمریكا گفت: حقیقت این است كه ما به اظهارات خیلی اهمیت نمی دهیم بلكه به اقدامات توجه داریم. پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریكا اظهارات ضد و نقیضی مطرح می شد كه شبیه آن در دوره بایدن هم وجود دارد. اگرچه بایدن در آخرین اظهاراتش درباره برجام با فریدمن گفتگو كرده و صحبت های دیگری كه می شنویم از جانب وزیر امور خارجه و مشاورانش بیان شده است. ما منتظر اقدام هستیم. آنچه به صورت رسمی اعلام شده تمایل آمریكا مبنی بر بازگشت به برجام است و موضع ما هم كاملا روشن است.
وی تاكید كرد: تا زمانیكه به طور موثر رفع تحریم ها و اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت را مشاهده نكنیم اقدامی انجام نخواهیم داد. منظور از اقدام موثر، امضای روی كاغذ نیست بلكه به عنوان مثال مسیرهای انتقال پول های ایران باید بازشود، نفت ایران فروخته شود و به هر آنچه در برجام آمده است عمل شود.

اروپا شریك آمریكا در نقض تعهدات برجام است
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره چرخش سیاست های كشورهای آلمان و فرانسه در خصوص برجام اظهار اشت: رفتارهای هر كشوری باید به طور جداگانه بررسی شود. اما مدل های رفتاری دوگانه ای را از برخی كشورهای اروپایی مشاهده می كنیم. اروپا شریك آمریكا در نقض تعهدات برجام است. در 8 جولای و 24 سپتامبر 2018 با خروج ترامپ از برجام و آغاز فشار حداكثری بر ایران، اروپا تعهد كتبی داد تا به برخی اقدامات برجامی عمل كند و تا به امروز كه حدود دوسال از آن زمان گذشته هنوز به هیچ یك از تعهدات خود عمل نكرده است. برخی از اظهارات كشورهای اروپایی فرافكنی و برخی برای نزدیك شدن به فروشندگان و خریداران اسلحه است و برخی دیگر از این رفتارها هم به سهم خواهی كشورهای اروپایی مربوط است ولی موضع ما كاملا شفاف و تداوم دار است. برجام یكبار امضا شده و مذاكره و مهر و موم شده و امكان بازشدن آن وجود ندارد.

ارتباط ایران با طالبان دلایل متعددی دارد
این مقام مسئول سیاست خارجه كشورمان درباره موضع وزارت امور خارجه در حمایت از طالبان خاطرنشان كرد: موضع ما در مورد جمهوری اسلامی افغانستان كاملا روشن است. ایران تنها كشوری است كه به طور علنی از جمهوری اسلامی افغانستان و قانون اساسی این كشور به عنوان دستاوردهای مردم افغانستان حمایت كرده است. با طالبان هم به دلایل متعدد در ارتباط هستیم البته نه مثل كشورهایی كه تمام آینده افغانستان را با طالبان می بینند و نه مثل افرادی كه قائل به حذف این گروه هستند. طالبان بخشی از جامعه افغانستان است و آینده این كشور در قالب گفتمان اصیل بین مردم این كشور در چهارچوب دستاوردهای ملی این كشور قابل حصول است.
وی درباره سفر اخیر هیأت سیاسی طالبان به كشورمان گفت: بسیاری از مرزهای مشترك ما با افغانستان در دست طالبان است و امنیت خطوط مرزی ما هم خط قرمز ما محسوب می شود. ضمن اینكه دولت مركزی افغانستان بر چندصد كیلومتر از مرزها اشراف ندارد. در سفر اخیر هیأت طالبان به ایران درباره صلح، گفتگوهای بین الافغانی و خروج آمریكا گفتگو شد. این گروه در قطر ، پاكستان و تعدادی كشور دیگر دفتر رسمی دارد.

توقیف نفتكش ایرانی ربطی به توقیف نفتكش كره جنوبی ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص توقیف نفتكش ایرانی توسط كشور اندونزی پس از توقیف نفكتش كره جنوبی به دلیل آلوده كردن محیط زیست توسط ایران و ارتباط بین این دو موضوع گفت: بنا بر ادعای دولت اندونزی هیچ ارتباطی بین این دو موضوع وجود ندارد. در امور كشتیرانی برخی مسائل اتفاق می افتد. آلوده سازی محیط زیست توسط نفتكش كره ای پس از دریافت اخطار توسط ایران موضوعی فنی است و ابعاد آن هم اعلام شده است. درباره موضوع كشتی ما در اندونزی هم از همان ابتدا با دولت اندونزی در ارتباط بودیم و دولت اندونزی بررسی های اولیه فنی خود در حوزه سیگنالینگ كشتی را انجام داده است و برخی ادعاهای فنی دارد. محدودیت كنسولی نداریم و خدمه در وضعیت بسیار خوبی به سر می برند و با سفارت ما در اندونزی در ارتباطند.
وی افزود: امیدواریم این مسئله به زودی حل شود. برخی موارد هستند كه خیلی سیاسی می شوند ولی ما قبلا هم این موارد را داشته ایم. از وقتی احساس كنیم موضوع فنی نیست و نشانه ای دیگر دارد مسیر پیگیری های ما تغییر می كند. اما روال عادی مسیر فنی و حقوقی دارد كه مراجع ذیربط در حال پیگیری هستند و وزارت امور خارجه هم تسهیلات آن را ارائه می دهد. با موضوع فنی به زودی به نتیجه خواهیم رسید.

وزارت امور خارجه در حوزه كرونا، تابع ستاد ملی مقابله با كرونا است
خطیب زاده در ادامه این گفتگو درباره رایزنی واردات واكسن كرونا به كشور و همكاری های وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت گفت: تمامی تصمیمات وزارت امور خارجه بر اساس دستورات ستاد عالی كرونا اتخاذ می شود. این وزارتخانه در حوزه كرونا نه ورود می كند و نه صلاحیت ورود دارد و صرفا تابع وزارت بهداشت و ستاد ملی كرونا است. وزارت امور خارجه بر اساس تصمیمات ستاد كرونا با كشورهایی همچون چین، هند و روسیه كه واكسن آنها توسط وزارت بهداشت تایید شده مذاكره كرده است. كشور ما به عنوان سهامدار كواكس چندین میلیون دوز واكسن را از این نهاد بین المللی خریداری كرده است اگرچه مذاكرات با كشورهای دیگر هم در جریان است.
وی با اشاره به ساخت واكسن كرونای مشترك ایران و كوبا با توجه به تجربیات موفق قبلی خاطرنشان كرد: یكی از اقدامات مهم ما در ساخت واكسن كرونا، همكاری با كشور كوبا است كه كارآزمایی بالینی آن به سرعت طی می شود. امیدوار هستیم خط تولید این واكسن تا پیش از سال جدید راه اندازی شود. این واكسن یكی از بهترین واكسن هایی است كه ساخته شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاكید بر اینكه بسیاری از كشورها در شرایط اضطرار، واكسن های اضطراری را تایید می كنند گفت: برخی از واكسن هایی كه ساخته شده در همین وضعیت تایید اضطرار قرار دارند برای اینكه بتوانند سلامت جوامع هدف را تامین كنند. امیدواریم بتوانیم خط تولید داخلی واكسن ها ساخت داخل را هرچه زودتر آماده كنیم تا تولید انبوه این واكسن ها را به همراه داشته باشد.

اثبات جرم در دادگاه كشور خارجه به معنای استرداد نیست
خطیب زاده درباره مشكلات استرداد برخی اینفلوئنسرها مثل میلاد حاتمی و ساشا سبحانی به كشور گفت: ابتدا احكام قضایی داخلی توسط قوه قضاییه و دادگاه های صالحه داخلی صادر و حكم در اختیار پلیس قرار می گیرد و پس از آن تبدیل به پیگرد بین المللی می شود. استرداد موضوعی متفاوت است اینكه جرمی توسط یك شهروند ثابت شود و دادگاه صالحه به آن حكم دهد به معنای استرداد نیست. استرداد میان كشورها بر اساس تفاهم نامه هایی انجام می شود. ما با برخی از كشورها تفاهم نامه استرداد داریم و با برخی دیگر تفاهم نامه نداریم و یا محدودتر است.
وی خاطرنشان كرد: استرداد به روابط دو كشور ارتباط ندارد. برخی كشورهای همسایه با هم روابط خوبی دارند اما تقاهم نامه استرداد را امضاء نكرده اند. ولی این به معنای این نیست كه نتوان افراد مجرمی كه جرم آنها ثابت شده است را تحت پیگرد بین المللی قرار داد. برخی از مجرمان توسط دادگاه های محل محاكمه می شوند و دوران محكومیت خود را هم در همان محل می گذرانند و برخی هم به عنوان مجرم بین المللی معرفی می شوند كه محدودیت های بسیار جدی برای آنها خواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اظهار بی اطلاعی از جزئیات پرونده ساشا سبحانی و میلاد حاتمی گفت: مهم این است كه بتوانیم از بستر تعاملی شبكه های اجتماعی مثل اینستاگرام به خوبی استفاده كنیم. برخی این شبكه ها را آلوده كرده اند. امیدواریم بتوانیم با حفظ حریم خانوادگی و پاك این شبكه های اجتماعی فضایی را ایجاد كنیم تا همه بتوانند در آنها به راحتی فعالیت كنند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
پارك شهر