پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

آسترازنكا و بهارات؛ دو واكسن كرونای در صف واردات+فایل صوتی

حیدر محمدی درباره واكسن های وارداتی دیگر به جز اسپوتنیك گفت: پرونده دارویی دو شركت دیگر در حال بررسی است كه در صورت تایید، واكسن آنها به كشور وارد خواهد شد. این واكسن ها آسترازنكا از روسیه یا هند و بهارات هند خواهند بود.

1399/11/18
|
11:21
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، اولین محموله واكسن كرونای اسپوتنیك پنجشنبه 16 بهمن ماه وارد كشور شد تعداد این واكسن ها و اولویت تزریق آن برای گروه های مختلف هدف از جمله موضوعاتی است كه مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو در برنامه پارك شهر به تشریح آن پرداخت.

حیدر محمدی در گفتگو با برنامه پارك شهر 18 بهمن ماه درباره تعداد واكسن های وارداتی اظهار داشت: كل محموله دو میلیون دوز است كه قرار است طی سه تا چهار هفته آینده وارد كشور شود. محموله اول چهارشنبه 15 بهمن تایید و پنجشنبه 16 بهمن به كشور وارد شد و در حال حاضر همكاران ما در حال شمارش آن هستند. احتمالا تا زمانیكه بخش اعظمی از محموله به كشور وارد نشده، واكسیناسیون آغاز نخواهد شد.این طرح به صورت سراسری اجرا می شود به همین دلیل نیاز است تا تعداد این واكسن ها به تعداد قابل توجهی باشد.

وی با تایید تزریق رایگان این واكسن خاطرنشان كرد: واكسیناسیون در تمامی كشورها به صورت همگانی و زیر نظر وزارت بهداشت انجام می شود و این امر در كشور ما هم صدق می كند ممكن است به این نتیجه برسیم گروه هایی در اولویت تزریق برخی واكسن ها مثل آنفلوآنزا نباشند و در داروخانه ها به فروش رسیده و تزریق شود اما در مورد واكسن كووید باید گفت این واكسن به صورت رایگان توسط وزارت بهداشت انجام می شود و هر فرد یا نهادی كه بخواهد این واكسن را به فروش برساند هم واكسن و هم عملكرد فرد یا نهاد زیر سوال خواهد بود.

این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو در توضیح گروه های مختلف دارای اولویت به جز مدافعان سلامت برای تزریق واكسن كرونا خاطرنشان كرد: اولویت بندی توسط كمیته ملی واكسن و همكاران ما در مركز مدیریت بیماری های معاونت بهداشت انجام شده و بر اساس این اولویت بندی، كادر بهداشت و درمان سراسر كشور و بخشی از سالمندان دارای بیماری زمینه ای و بیماران خاص و صعب العلاج است كه به تدریج واكسینه می شوند اگر چه با تمهیدات موجود، تعداد واكسن های وارد شده بیش از اولویت اول ما خواهد بود. در این مرحله گروه هدف كه در اولویت اول در مناطق بهداشت و مراكز درمانی واكسینه می شوند و اولویت های بعدی سایر رده های سنی افزوده می شود.

مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو با اشاره بر اینكه اولویت تمامی كشورها برای واكسیناسیون جمعیت پر خطر است گفت: با توجه به اینكه جمعیت پر خطر كشور ما حدود 8 میلیون و 800 هزار نفر است برای واكسینه كردن این گروه به 17 میلیون و 600 هزار دوز واكسن نیاز داریم اما واكسیناسیون ما فراتر از این تعداد خواهد بود. 14 شركت داخلی در مسیر تولید واكسن قرار دارند كه واكسن سه شركت آن تقریبا نهایی شده است و تا اوایل سال آینده وارد بازار می شود.

وی افزود: اولین واكسن وارداتی اسپوتنیك است كه وارد كشور شد و همزمان پرونده دارویی دو شركت دیگر در حال بررسی است كه در صورت تایید، واكسن آنها به كشور وارد خواهد شد. این واكسن ها آسترازنكا از روسیه یا هند و بهارات هند خواهند بود. برای واردات واكسن و دارو باید پرونده جامع دارویی محصول مطالعه شود و این امر برای داروهای داخلی هم مصداق دارد و اگر همكاران ما در وزارت بهداشت نتایج را بررسی كنند این واكسن و دارو وارد و یا تولید خواهد شد. تا زمان تولید انبوه واكسن داخلی به واردات ادامه خواهیم داد و پس از واكسیناسیون عمومی كشور برنامه صادرات را هم خواهیم داشت.

محمدی با تاكید بر اینكه داروهای مختلف می توانند باعث تحریك در اشخاص مختلف شوند و امری عادی و طبیعی است گفت: واكنش های آلرژیك در مورد واكسن هم وجود دارد اگرچه جمعیتی محدود دارد. بخشی از جمعیت جامعه نسبت به واكسن آنفلوآنزا كه از تخم مرغ تهیه می شود واكنش نشان می دهند و طبیعی است كه آنها نباید این واكسن را تزریق كنند. اما در مورد واكسن فایزر كه با تكنولوژی MRNA تهیه می شود باید گفت بحث فایزر حساسیت نیست و در بسیاری از موارد شوك های بدی ایجاد كرده و تعداد زیادی از افرادی كه تحت تزریق این واكسن قرار گرفته اند شوك های آلرژیك داده و فوت كرده اند. احتمالا تولید كننده این واكسن باید بازبینی مجدد در تهیه این واكسن داشته باشد. همه این موارد به معنی این موضوع نیست كه تمامی واكسن ها شوك آنافیلاكسی می دهند. بسیاری از داروها هستند كه مصرف آن برای گروه های مختلف مثل بیمارانی كه نقص ژنتیكی دارند ممنوع است و بر روی آن درج شده است.

محمدی مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو در پایان این گفتگوی رادیویی تاكید كرد: كادر بهداشت و درمان در اولویت هستند پس از اطلاع رسانی وزارت بهداشت و تزریق برای این گروه، اطلاع رسانی لازم برای واكسینه كردن گروه های بعدی از طریق رسانه ها انجام خواهد شد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك شهر