پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

شناسایی بیماران كرونایی در 30 ثانیه/ 40 میلیون دلار صرفه جویی ارزی با ساخت داروهای ضد سرطان+فایل صوتی


دبیر ستاد فناوری نانو با اشاره به ساخت دستگاه جدیدی با تكنولوژی نانو جهت تشخیص بیماران كرونایی گفت: این دستگاه بیماران كرونایی را طی 30 ثانیه به وسیله نانو سنسورها تشخیص می دهد.

1399/11/18
|
12:36
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سعید سركار در گفتگو با برنامه پارك شهر ضمن تبریك دهه مبارك فجر با اشاره به جایگاه چهارم ایران در بین كشورهای جهان در حوزه فناوری نانو گفت: در آغاز شكل گیری فناوری نانو در جهان، كشور ما در رتبه 57 بود ولی در حال حاضر طی سه سال متوالی رتبه 4 دنیا به كشور ما اختصاص دارد و دلیل آن هم اقدام به موقع ایران بود. كشور آمریكا در سال 2000، چین در سال 2001 و ایران در كشور 2002 فناوری نانو را در كشور خود آغاز كردند این در حالی بود كه اتحادیه اروپا این تكنولوژی را در سال 2004 كلید زد.

وی با اشاره به برنامه ریزی منسجم و حمایت از این تكنولوژی اظهار داشت: خوشبختانه در حوزه نانو در مقطع علمی رتبه 4 را داریم اگرچه ما در مقطع علمی نماندیم بلكه این علم در حوزه تكنولوژی به كار گرفته شد و در صنعت رسوخ كرد و موجب ارتقاء كارآیی و كیفیت محصولات صنعتی و سپس وارد مرحله تجاری گردید و این امر در زندگی هموطنان مشهود است.

دبیر ستاد فناوری نانو با اشاره به اینكه در 18 حوزه صنعتی از تكنولژی نانو استفاده می كنیم خاطر نشان كرد: تولیدكنندگان ما در حال حاضر بسیار رقابت پذیرند و توانسته اند بازار فروش محصولات خود را در عرصه بین الملل گسترش دهند. در حال حاضر بیش از 300 شركت دانش بنیان، بیش از720 محصول تایید شده خود را در بازار به فروش می رسانند.

وی درباره محصولات نانو در حوزه پزشكی اظهار داشت: بیش از 80 محصول در حوزه سلامت تولید شده اند. تولید داروهای ضد سرطان اثر شگرفی بر زندگی مردم داشته است. در گذشته هر تزریق این داروها 700 دلار برای ورود به كشور هزینه داشت و یك بیمار سرطانی كه تحت درمان شیمی درمانی بوده و از داروهای معمولی استفاده می كردند اثرات مخرب این داروها را بر دیگر ارگان های بدنشان دیده اند. داروهایی كه با تكنولوژی نانو ساخته می شود به طور مستقیم بر روی تومور تاثیر دارد. دو داروی ضد سرطان موثر داریم كه با تولید آن در دخال كشور، قیمت خارجی آن از 700 به 400 دلار رسید. امروز باید هر تزریق آن 10 میلیون هزینه بر می داشت اما با 650 هزار تومان می توان نوع داخلی آن را تهیه كرد. ضمن اینكه این دو دارو در لیست صادرات ما هم قرار دارند. 40 میلیون دلار صرفه جویی ارزی در راستای وارد نكردن این داروها نصیب كشور شده است.

سركار با توضیح اینكه حدود 110 محصول در حوزه ساخت و ساز با تكنولوژی نانو ساخته شده است اظهار داشت: محصولات با كیفیت بالا، طول عمر بالاتر و در برخی موارد ارزان تر هستند. مقاومت بالای این محصولات باعث شده مصرف دیگر مواد كمتر شود. در صنایعی همچون نساجی،كشاورزی، خودروسازی، هواپیماسازی، كشتی سازی، لوازم خانگی، نفت و پتروشیمی، آب و محیط زیست از این تكنولوژی استفاده كرده و محصولاتمان را به بیش از 45 كشور جهان صادر می كنیم.

وی با اشاره به تولید انبوه ماسك های N95 با استفاده از فناوری نانو اظهار داشت:در حال حاضر این ماسك ها به وفور در كشور تولید می شود. در ابتدای شیوع كرونا ظرفیت تولید 20 هزار ماسك در روز بود كه این تعداد طی دو هفته به 200 هزار و در حال حاضر به 500 هزار ماسك رسیده است و در زمانیكه كادر درمان كشورهای آمریكا، انگلیس و ژاپن ماسك N95 برای استفاده نداشتند توانستیم این نوع ماسك را برای كادر درمان مهیا كنیم.

دبیر ستاد فناوری نانو از ساخت دستگاهی برای تشخیص بیماران كرونایی با استفاده از تكنولوژی نانو خاطرنشان كرد: این دستگاه بیماران كرونایی را طی 30 ثانیه به وسیله نانو سنسورها تشخیص می دهد و در حال حاضر در كشور مورد استفاده قرار می گیرد. ضدعفونی كننده هایی مثل ضدعفونی كننده هوا علیه ویروس با تكنولوژی نانو در كشور ساخته شده و حتی به كشورهای دیگر هم صادر می شود.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
پارك شهر