دبیر اتاق فكر كرونای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم با تاكید بر بی كفایتی مسئولان در كنترل كرونا در كشور گفت: به عنوان NGO از كسانیكه باعث مرگ مردم شدند شكایت می كنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، طبق خبرهای منتشرشده از 16 فروردین سال جاری بسیاری از شهرهای كشور از جمله تهران وارد رنگبندی قرمز شده اند. این وضعیت نتیجه عملكرد ما در دو هفته گذشته است. در همین راستا برنامه پارك شهر 17 فروردین با دكتر حسین قناعتی دبیر اتاق فكر كرونای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم گفتگو كرد.
حسین قناعتی ضمن اعلام این خبر كه تا كنون دوبار به كرونا مبتلا شده است در واكنش به خبر منتشر شده مبنی بر آماده باش بهشت زهرا(س) برای دفن فوتی های كرونایی در روزهای پیش رو اظهار داشت: این مشكل تازه شروع قصه است و پیك آن طی 10 روز آینده خواهد شد و عوامل آن باید بررسی شود. ما تجربه های كاملی در بحران با كرونا داریم. مسئولان ستاد كرونا و برنامه ریزان، دوباره اشتباهات زیادی را انجام داده اند و از نمایندگان مجلس درخواست كرده ایم تحقیق و تفحص كنند كه چرا ستاد بحران كرونا اینگونه مسیر را اشتباه می رود؟
وی افزود: نیروهای مسلح در 8 اسفند سال گذشته(1398) آمادگی كامل خود را در راستای كمك به دولت اعلام كردند تا بحران كنترل شود. قسمت اعظمی از كنترل بحران كرونا اقتداری و دستوری است و نمی شود با قسم حضرت عباس وضعیت را كنترل كرد. در بسیاری از كشورها جریمه های سنگین مالی چند هزار دلاری و زندان برای تخلفات اجتماعی در نظر گرفته شده است. در فروردین سال گذشته قرنطینه ناقصی انجام شد كه موجب كاهش آمار گردید. اما در ادامه این روند پر چالش با همكاری بسیج جامعه پزشكی و سپاه پاسداران تلاشی در قالب طرح شهید سلیمانی انجام شد كه با زحمات وزارت بهداشت ، آمار فوتی هایی كه در آبان و آذر 99 به 500 نفر در روز رسیده بود را كاهش داده و به 40 نفر رساند.
دبیر اتاق فكر كرونای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم با انتقاد از عملكرد مسئولان در صدور مجوز سفرهای خارجی گفت: صدور مجوز سفر به كشور تركیه كه خودش مهد نوعی جدید از كرونای جهش یافته است، بی تجربگی است. افرادی كه به تركیه سفر كرده اند با بازگشت موجب بدترشدن وضعیت می شوند. تنها كسانی كه در این ایام كمك كردند مردم مذهبی بودند به گونه ای كه برای جشن نیمه شعبان حتی مسجد مقدس جمكران تعطیل شد و مردم هم اطاعت كردند.
قناعتی در ادامه با تاكید بر اینكه ستاد بحران كرونا بسیار بد عمل كرده تصریح كرد: اعضاء ستاد كرونا باید مواخذه شده و جواب دهند. فكر می كنم كه بعضی از سازمان های عمومی غیر دولتی(NGO) به زودی از مسئولان ستاد ملی كرونا به دادگاه شكایت كنند. هر بیماری كه فوت می كند بحرانی بزرگ در خانواده ایجاد می شود ضمن اینكه بیش از 500 میلیون تومان خسارت به كشور وارد می شود.
وی به عنوان عضوی از اتاق فكر كرونای مجلس اظهار داشت: با دسته بندی مطالعات و نظرات ، اطلاعات لازم را تولید و برای تصمیم گیری ارائه می دهیم.
قناعتی درباره حلقه مفقوده تصمیم گیری درست تصریح كرد: مشكل اصلی رئیس جمهور بی كفایت این مملكت است.
دبیر اتاق فكر كرونای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم افزود: تمام اطلاعات ارائه شده است. نمایندگان مجلس و دكتر قالیباف رئیس مجلس در این راستا بسیار كمك كرده و پیگیری كرده اند. برخی از اعضاء ستاد بحران با ما همكاری خوبی داشته اند و وزیر بهداشت هم در مقاطعی به ما كمك كرده ولی برخی مواقع هم همكاری ندارند و رفتاری دوگانه دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران ، همكاری شهرداری و سازمان های لایه های پایین تر و بیمارستان ها را بسیار خوب عنوان كرد و گفت: فداكارترین پرسنل بهداری های جهان، كادر درمان ایرانی هستند. پرستاران ما در واقع در یك میدان مین كار می كنند. تا كنون بیش از 800 میلیون دلار صرف هزینه خرید تجهیزات كرونایی شده كه بسیاری از آنها مازاد است كه باید روزی تمامی آنها بررسی شوند.
وی با تاكید بر خرید واكسن به عنوان راه حل اصلی در كنترل شیوع كرونا در كشور اظهار داشت: هر واكسن حدود 4 تا 5 دلار است و دو دوز آن نهایتا 10 دلار می شود اگر 40 تا 50 میلیون نفر از مردم ما واكسینه شده بودند بر این روند بسیار تاثیرگذار بود. در صورتیكه واكسن در حال حاضر راه حل نهایی است.
قناعتی در پاسخ به اینكه چرا مراكز بهداشت تست پی سی آر نمی گیرند؟ گفت: اساس كار قبل از پی سی آر، قرنطینه و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است. با رعایت دستوری اگر فردی خارج از استاندارد به پاساژی وارد شد باید پاساژ بسته شود ولی این كار انجام نمی شود در صورتیكه در خارج از كشور اینگونه عمل می شود.
وی افزود: من و تیمم وظایف خود را به نحو احسن انجام داده ایم. با تمامی نقاط كشور كه مبدأ اثر بوده مكاتبه كرده و اطلاع داده ایم. اطلاعات لازم را در اختیار مسئولان قرار داده ایم، مصاحبه كرده و تذكر داه ایم. تمامی بررسی های مقالات، پیگیری آمار و اطلاعات و تنظیم نظرات علمی توسط همكاران من در این تیم كه به صورت افتخاری كمك می كنند با نهایت دقت انجام شده است. ما همان اشخاصی هستیم كه در طی دوران دفاع مقدس به كمك مجروحان رفته ایم. بنابراین در حال حاضر هم وظیفه داریم با نهایت دقت كار خود را انجام دهیم.
دكتر قناعتی در انتهای این گفتگوی رادیویی بر پیگیری این مشكل و حق الناس بودن آن تاكید كرد و گفت: ما به دولت و مجلس كاری نداریم. ما به عنوان NGO(سازمان عمومی غیر دولتی) از كسانیكه باعث مرگ مردم شده اند شكایت خواهیم كرد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.