پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

واكسن كوو ایران بركت تا به امروز عارضه ای نداشته است+فایل صوتی

دكتر مینو محرز گفت: تزریق دوز اول واكسن كوو ایران بركت در مرحله سوم كارآزمایی بالینی در 6 روز بر روی 20 هزار داوطلب انجام می شود.این واكسن تا به امروز عارضه ای نداشته است.

1400/02/06
|
10:47
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر مینو محرز كه در سومین مرحله كارآزمایی واكسن ایرانی، كوو ایران بركت را تزریق كرده است به برنامه پارك شهر گفت: در این مرحله واكسن به 20 هزار نفر در 6 روز تزریق می شود و پس از دو هفته، نوبت دوم این واكسن هم به داوطلبان تزریق می شود تا عوارض و تاثیرپذیری آن برای تایید نهایی چك شود.

وی تاكید كرد: این واكسن تا به امروز در افراد 18 تا 50 سال و افراد 51 تا 75 سال عارضه ای نداشته است. داوطلبان در فاز 1 و 2 حدود 300 نفر بودند و هیچ عارضه ای در آنها مشاهده نشده است

محرز در ادامه بر تزریق واكسن به عنوان موثرترین راهكار در مقابله با بیماری كرونا تاكید كرد اما رعایت دستورات بهداشتی را الزامی دانست و گفت: تزریق واكسن در كنترل اپیدمی ضروری است اما در این چند ماه مركز كنترل و پیشگیری از بیماری آمریكا اعلام كرده است همچنان افراد باید ماسك بزنند، دست های خود را بشویند و فاصله گذاری فیزیكی را رعایت كنند واكسن نمی ‌تواند از ابتلاء خفیف و ناقل بودن افراد جلوگیری ‌كند اما از بیماری حاد و مرگ و میر ناشی از آن پیشگیری می كند. بنابراین پس از تزریق واكسن هم باید دستورالعمل های بهداشتی را رعایت كرد.

وی افزود: كشور آمریكا قرار است دوز سوم واكسن را پس از 6 ماه برای شهروندانش تزریق كند. این واكسن نهایتا شبیه آنفلوآنزا خواهد شد. اما هنوز با توجه به جهش های پی در پی این ویروس بلاتكلیف هستیم و واكسن های موجود باید بر روی ویروس هندی امتحان شود و آنتی ژن سوش های جدید به واكسن ها اضافه گردد. هیچ بعید نیست كه روز از نو و روزی از نو شود.

عضو كمیته علمی ستاد كرونا در ادامه اظهار داشت: اگر واكسن ایرانی نبود من ترجیح می دادم از بین واكسن های موجود در كشور واكسن آسترازنكا را تزریق كنم.

وی درباره تعدد شركت های ایرانی برای تولید واكسن گفت: این شركت ها دانش بنیان هستند. مهمتر از تولید واكسن ساخت آن به صورت صنعتی است. اگرچه شركت سازنده واكسن داخلی در حال ساخت انواع دیگر واكسن كرونا با تكنولوژی های متفاوت است اما ما در كشورمان امكانات ساخت واكسن كم داریم. شركت شفافارمر تجهیزات خوبی خریداری كرده و سایت واكسن را راه اندازی كرده است. پاستور هم می تواند مقداری تولید كند اما موسسه رازی خوابیده و باید بتواند سایت واكسن سازی را فعال كند. شركت های دانش بنیان واكسن را می‌سازند اما ساخت آن هزینه زیادی لازم دارد كه باید سرمایه گذاری عظیمی بر روی آن صورت گیرد.

دكتر محرز وضعیت كرونا در كشور را طی روزهای آتی صعودی عنوان كرد و با اظهار نگرانی از ورود سوش هندی این ویروس گفت: هنوز راهكاری برای پیشگیری از این شرایط ارائه نشده است و متاسفانه ویروس همچنان پیش می‌رود. هنوز گزارشی مبنی بر ورود ویروس هندی به كشور ارائه نشده اما باید بررسی كرد. اگر این ویروس وارد كشور شود فاجعه آمیز خواهد بود. بر اساس آمار مراكز ویروس شناسی تا به امروز 70 درصد ویروس ها انگلیسی بوده اند و ما بقی ویروس های قبلی بوده است. اگر دو نوع ویروس آفریقای جنوبی و هندی به كشور وارد شوند وضعیت خیلی بدتر خواهد شد. در حال حاضر وضعیت بسیار بد است و جایی در بیمارستان ها نیست. بیماران بدحال زیادند و به تبع آن مرگ و میر هم بالا خواهد بود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك شهر